tiistai 2. joulukuuta 2014

Gena fyssarilla ensi kerran

Oma hierojamme on estynyt jonkun aikaa hieromasta koiria ja onhan sitä hyvä välillä käydä fyssarilla tarkistamassa tilanne. Omia koiria en kylläkään ole fyssarilla käyttänyt ennen. Gena sai nyt vuoron käydä Ninan pakeilla kun ed. hieronta oli kevyt sairasloman jälkeen ja ohje oli käyttää kun treenattu reilummin mutta kuitenkin ennen vuoden vaihdetta. Nyt koin olevan hyvä hetki. Genassa en nähnyt poikkeavaa käytöstä, ainut että peitsasi normaalia enemmän lenkeillä, mutta venyttely ollut normaalia.

Nina huomasi jo ulkona Genan liikkuessa (mitä nyt malttoi kiskomiselta) että ottaa leikatulla (otj) erilaista askelta, kääntää jalkaa ulospäin. Nina huomasi sitten käsittelyn lomassa, että oikea lonkan koukistaja on kireä kuin kuminauha ja vetää polvea ulospäin. Venyttäessä otj oltava tarkkana, että jalan asento oikea venyttäessä, herkästi kireä lonkan koukistaja nostaa polven ylös väärään asentoon. Vas lapa edestä selvästi jumissa, hetki saatiin availla että saatiin venymään hyvin. Selkeä yhteys vej ja otj. Selästä lapojen takaa/sään jälkeen kohta jossa ranka matalemmalla, sekä hieman siintä niijasi.

Gena sai venyttely tehokuurin, erityisesti otj. Lisäksi kehitetään takaosan koordinaatiota ja sisälihaksia kehossa (mm. tasapainotyynyllä istumista ja tasapainoilua, peruutuksia sekä vastakkaisten jalkojen ylhäällä pitämistä (voipi vahvistaa treeniä tasapainotyynyllä)).

Fyssari käynnin jälkeen tajusin vasta että jäi mainitsematta että Gena lenkkeillessä hihnassa ravaa herkästi vinossa (takamus oikealle suunnattuna) sekä esim peruutuksia tehdessä kääntää itsensä vinoon (takaosa oikealle). Jotenkin siis hieman kiero, vetää vinoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti