keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Coudin kuulumisia loppuvuodesta



Coudin kuulumisia en olekaan aikoihin blogissani kirjoittanut, joten eiköhän ole aika korjata asia. Loppu vuosi meni Cuodin kanssa vaihtelevasti. Lihaksisto alettiin saada kuntoon, pyysin hierojan vielä kolmannen kerran Coudille, vielä silloin löytyi syvistä lihaksista ongelmia. Tämän jälkeen Coudi alkoi ihan tosissaan liikkumaan kunnolla. Iloisuus menemiseen oli palannut. Lihaksisto kun oltiin saatu kuntoon, oli sopiva myös tarkistaa satula mikä keväällä levennettiin. Nyt satulaan tehtiin totaallinen fyllinkien vaihto sekä vastinhihnojen asentoja korjailtiin, jotta vyö ei vetäisi satulaa lavoille. Sen verran taisi jäädä lihasmuistiin tuntemukset, että kiukuttelua satuloidessa on ollut havaittavissa.


Ahtiaisen valmennuksessa käytiin joka kuukausi (elo-joulu), ihme että kerrankin työt osui hyvin. Coudi edistyy todella hyvin, ehkä jopa minäkin siinä sivussa. Laukassa alkaa olla malttia, Coudi jaksaa kuunnella ja aletaan pääsee kunnolla sitä työstää. Jussilta alkanut tasaisesti joka tunti kuulumaan kommentti että "en ole nähnyt noin hyvin laukassa menevän". Jatketaan työskentelyä edelleen hitaan liikkumisen kautta, kun hevonen malttaa niin parempi ratsastaa myös reippaammassa askeleessa.


Loppuvuosi meni sitten vähän rikkonaiseksi kun talvikenkä kausi tuli. Joulukuun aikana kengittäjä kävi laittamassa neljästi irtokengän, kun Coudi ei vaan tahtonut vej kenkää jalassa pitää. Normaalisti kengän irtoaminen ei ole liikutusta kentällä haitannut, mutta nyt keli meni sellaiseksi että jopa kentällä Coudi könkkäsi kun oli pöppörää. Josko nyt pitäisi kenkänsä jalassa niin päästäisiin taas oikeasti treenaamaan kun joulukuu meni nyt ihan plörinäksi kelien, rokotuksen ja kengän takia. Coudi rassukka menetti hyvän tarhakamunsa lokakuussa jalkavammaan, mutta onneksi veikka-Possu tuli kaveriksi, ei tarvinnut Coudin yksin jäädä. Coudi ja Possu saivat kolmannen osapuolen (Leksan) tarhaansa kun näytti siltä, että veljekset keskittyy tarhassa vain syömiseen...pyöröpaali alkoi kahdessa vuorokaudessa huveta :/ Leksasta toivottiin säännöstelijää ja ainakin Coudi leikkinyt Leksan kanssa tarhassa, että ei kokoaikaa ole ruokailemassa. Ahmatteja!!


Tallille saimme myös joulukuun alussa oikean lisäherkun, nimittäin hevosten solariumin. Olin ihan varma, että coudihan ei sitä sulata, mutta taas sain olla hevoseni kohdalla väärässä. Coudi tapitti solkun alla kuin vanha tekijä eikä ollut moksiskaan vaikka pää kerran laitteeseen kolahtikin. Mikäs siinä lämmössä on seisoskella :) Solariumista saamme lisäavun lihaksiston kunnossa pitoon back on trackin ja hieronnan lisäksi.



 Niin ja eihän myö ihan ilman järkytyksiäkään selvitty tästä vuodesta. Tapaninpäivänä lähdettiin Coudin kanssa päivän hämärtyessä kävelylle ja tottakai molemmilla oli heijastimet päällä. Vaikka heijastimet löytyi, ei se estänyt sitä, että meinattiin saada mönkijä päällemme lenkillä. Minulla ei ole mitään vastaan jos halutaan leluilla leikkiä, kuhan pidetään silmät auki ja järkimukana touhuissa. Coudi oli onneksi viilipytty vaikka mönkkäri melkein persuuksiin tuli kunnes pysähtyi. Mie niin tykkään nelipyöräisistä taas...onneksi en ollut selässä...

Coudin kanssa tapanin kävelyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti