torstai 4. joulukuuta 2014

Ohjattua agility harjoittelua

26.11
Genan kanssa tiistain treenit jäivät väliin, joten keskiviikkona Kiitorekun treeneihin. Todella mielenkiintoinen rata, alkuun vain oma ajoitus oli hieman hukassa. Aloituksessa hyvä kääntävä valssi kakkoselta kolmosella ja kolmoselta neloselle josta rauhassa vienti putkeen. Putken jälkeen en kiirehtinyt vaan odotin Genaa ennen hyppyä. A:lla tajusin, että en ehdi 10 taakse valssaamaan mitä olin suunnitellut, joten paniikki ohjauksena 10 suoraa + 11 veto + 12 takaaleikkaus ja kuitenkin ehdin jarruttaa putkesta että kääntyi 13. Mutta sain Sampolta hyvän idean tehdä 11-12 väliin persjätön ja sehän oli siihen kohtaan todella hyvä ohjaus, toimi todella hyvin meille. Jarru 13 toimi, mutta oman ohjauksen ja ajoituksen kanssa 14 tuotti ongelmia jotta meni takaakiertoon eikä suoraan. Tosi tarkkana sai olla. 15-16 väliin persjättö. Kepeille pyöristin linjan, mutta Sampon ehdotuksesta kokeilin "nenästä" vetoa jolloin suoralinja sisään (nopeampi). Pussiin irtosi hyvin, jolloin meni itse suoraan jo 19 taakse tekee valssin kun koira pussissa ja sitten loppu suora. 

Toistoilla sain ajoitukseni ja liikkumisena paremmaksi. Tauon jälkeen vain Genalta oli paras puhti pois, oli hitaampi ja sain oikeasti taas saatella ja tsempata. Tehtiin vain kerran rata ja se sai riittää toiseksi pätkäksi. Sampon kanssa mietittiin sitten  miten voisi toimia kun Gena sippaa... Voisi esim kokeilla että ottaa rimat pois kokonaan tai sitten että treenaisi yhdellä kerralla koko ajan että ei jakaisi kahteen pätkään. Gena herkkä sille että toistetaan samaa ja iltapäivällä oltiin tehty pidempi lenkki.

3.12
Tiistaina jäi jälleen treenit väliin, nyt työt esti harjoittelemisen, joten energiaa täynnä olevan nelijalkaisen kanssa agilityn pariin Kiitorekun treeneihin. Eihän tuo meinannut lähdössä pysyä nahoissaan, kun menohaluja oli. Aloitus toimi meillä tosi kivasti. Kakkosen takaa ja pakkovalssi ja siintä putkeen...linja oli Genalla tosi tiukka. Nelosen takana valssi, 6-7 välil persjättö. Ekal persjätöl kaarti liikaa ja joutui passaa renkaalla vauhtia, mutta sitten alkoi löytyy tiukempi linja. Ensimmäinen suora lähentyminen kepeille onnistui, mutta sen jälkeen vaikka mitä tehtiin niin ei oikea väli löytynyt. Etsittiin miun paikkaa ja miun ajoitusta, mutta ei niin ei... Joko oli nyt vaan huono päivä tai maanantain fyssari vaikutti, mutta pitää seurata koska kyseessä meidän vahva puoli mikä ei ole ennen ongelmia teettänyt. Tuollaista kyllä tapahtuu toisella puolella. 9 nätti peruspyöräytys josta sai napakan linjan 10. Puomin alastulo ok, jonka jälkeen sai niin hyvän vauhdin, että suoritti 13-14 hypyt itsenäisesti jolloin sain etumatkaa 16-17 hypyille ja työntö+veto onnistui. Putki imi hyvin joten takaaleikkaus ok. Keinu oli vähän varovainen, mutta ei paha. Meille huippu treeni muuten, jos keppejä ei lasketa. Pe seuraavat treenit, jos toistuu siellä niin sitten tehotreeni kepeille (esto kakkosväliin). Mutta Genalla riitti vauhtia ja virtaa molempiin treenipätkiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti