maanantai 8. joulukuuta 2014

Calawan I-pentue syntyi

Eilen jo Fanny oli aloittanut petaamisen ja lämmön laskun, pentujen syntymää odotettiin kovasti. Mutta tänään aamulla Anne sitten soitti ja kertoi Fannyn aloittaneen ponnistamisen, ja tiedusteli haluaisinko tulla seuraamaan pentujen syntymää. Ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, että lähtisinkö (koulu sai jäädä). Matkalla Parikkalaan sain viestiä, että kaksi urosta oli jo maailmassa. Kun ovesta astuin sisälle, syntyi ensimmäinen narttu maailmaan. Fanny synnytti tasaiseen tahtiin pentuja maailmaan. Kovasti narttuja pyydeltiin, mutta uroksia tuntui vain pukkaavan. Kerran jopa synnytti lähes samalla ponnistuksella kaksi kappaletta maailmaan, ehti vain asentoa vaihtamaan välissä. Kuuden pennun kohdalla todettiin, että vielä on tulossa pentuja, koska kyljessä oli niin mahtava mohkura vielä. Kahdeksan pennun kohdalla Fannyn masu näytti siloittuneen ja uskoimme pentumäärän olevan täysi. Virittelin jo ruokailupistettä itselleni pentulaatikon viereen ja kävin kädet pesemässä, ja kun istuin alas rupesin ihmettelee miten yksi pentu on erillään muista ja hieman vaisu sekä märkä. Otin pennun käteeni ja vilkasin laatikkoa epäuskon vallassa, laatikossa oli kahdeksan ja miulla yksi....pentuja olikin jo yhdeksään..Piti vielä Anne huutaa paikalle laskee pennut kun en uskonut. Uusinkin pentueen jäsen virkistyi hyvin ja pentue jäi yhdeksään kappaleeseen.

Pentujen painot olivat 190-300g välillä, kaksi 260g yläpuolella ja loput tasaisesti 210-220g kohdilla. Pennut syntyivät 7.50-11.45 välillä ja pesue koostuu 7 uroksesta ja 2 nartusta. 5 pitkähäntäistä, 1 hännätön, 2 pitkää töpöä ja yksi perustöpö. Kaikki ovat elinvoimaisia ja nisiä imettiin innolla sekä mönkiminen oli jo kovaa pentulaatikossa sekä ääntä lähti kitusista. Koska pentuja nyt noin monta, on nisille pääsyä vuoroteltava, jotta jokainen pääsee imemään, kun kaikille ei ole omaa nisää. Fanny hoiti synnyttämisen hienosti, ei ongelmia ollut. Huomasi myös että oli vaistojen ohjaamana, koska läsnäoloni ei häirinnyt vaikka sitä aluksi pelättiin. Hieman piti pentujen kuivaamisessa avittaa kun neitiä ahdisti oma epäsiisteys niin paljon, että pentuja ei alkuun malttanut nuoleskella kunnolla että kuivuisivat. Ulos oli välillä kova hinku, mutta sisälle vielä kovempi. Annen muut koirat olivat päät kallellaan kun kuuntelivat pentujen ääniä toisesta huoneesta. Ihanaa pientä ininää, välillä piti miettiä oliko meillä kissanpentuja vai koiranpentuja pentulaatikossa.Oli kyllä hieno kokemus päästä kokemaan/näkemään pentujen syntymä.

Minkähänlainen sivistynyt pentue tästä mahtaa tulla kun alulle laitettiin Aleksis Kiven päivänä ja näkivät päivänvalon Jean Sibeliuksen päivänä?! :D

Kuinka monta kuvasta löytyy?
5 pitkähäntäistä
4 töpöläistä
Lepakonpoika kasa
9 pentua etsii ruokaa ja emän lämpöä
Ahdasta on
Emän hellässä sylissä
Löysin pentueesta heti oman suosikkini, piirtopäinen uros. Heti syntymästä lähtien kulki omia polkujaan, tutki pentulaatikkoa minkä mönkimällä ehti ja ääntä lähti tarvittaessa. Nisälle oli kova halu.
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti