maanantai 22. joulukuuta 2014

Simmut auki, ensi askeleita otetaan

Viikon verran maltoin olla pois pentulaatikon ääreltä, mutta sitten oli kyllä jo polte todella kova pentuja & Fannya näkemään, joten sunnuntaina auton nokka kohti Parikkalaan. Siellä minua odotti 160 hoidettavaa kynttä, sekä kymmenen huomioitavaa ihanuutta. Fanny on selkeästi kotiutunut, melkeinpä enemmän Annen perään kuin minun (ruoan antaja menee edelle Fannyn maailmassa). Pennut ovat kasvaneet hurjasti, maitoa näyttää hyvin riittävän jokaisella ja Fannykin näyttää hyvältä, ei ole kuihtunut vaikka imetysurakka on valtava. Ruoka näyttää talossa maistuvan jokaiselle.

Perjantaina piirtopäällä aukesi silmät ja muilla perässä, kaikilla oli simmut nyt auki. Piirtopään johdolla, myös muutama jo kokeillut pentulaatikosta karkailua :) Pennut kasvavat/kehittyvät pelottavan nopeaa tahtia. Ensimmäisiä askeliakin alettu ottamaan, huteria kylläkin vielä, mutta jostain ne harjoitukset on aloitettava. Pentujen reviiri kasvaa pikku hiljaa, kävelyharjoituksia pääsevät tekemään paremmin. Pian siirtyvät pikku huoneesta tilavampaan huoneeseen, jossa on sitten tilaa temmeltää. Tuntuu että pennut olivat enemmän vastaanottavia käsittelylle kuin viikko sitten. Useampi kömpi viereen ja masurapsutukset oli suosiossa, muutamilta löytyi myös rapsutusnappula (jalka alkoi vispaa) ja sylissä oli mukava ottaa kunnon tirsat. Vielä ei tuntunut ikenissä hampaita, mutta eiköhän nekin kohta ala sieltä pikku hiljaa puskea esille...naskaleita odotellessa. Pentujen liikkeitä ja touhuja on mukava seurata, vaikka vielä ei niin eroja huomaakaan luonteissa, sopivaa aivojen nollausta.

Kaikille pennuilla näyttäisi löytyvän koti, nyt vain odotellaan pentujen kehittyvän ja kasvavan ennen päätöksiä kuka lähtee minnekin päin ihastuttamaan. Mukavaa, että joukossa myös harrastamisesta kiinnostuneita! Kyselijöitä ollut jopa yli tarpeen.


Kaikilla on kova nälkä
Töpö uros möngertää emän kaulan yli, jäi yritykseksi vielä
Autuas ilme tissillä
Ruokailun jälkeen lekottelu kelpaa
Reviiri kasvaa pennuilla jo pikku hiljaa

Onko tämä joogaa?
Sylivaava <3
Piirtopää päätti jo maistella ikenillä housujani <3
Luulisi tuossa asennossa niskojen menevän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti