sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Rallytoko kurssi meni ja loppui :(

14.11 oli rallytokon kurssipäivä ja kävimme läpi kyltit 15-27. Todella paljon istumista tuli liikkeissä, mikä alkoi pikku hiljaa näkymään  Genassa. Piti välillä yrittää tehdä jotain muutakin että jaksoi keskittyä. Meille eniten haastetta toi kyltti nro.25 jossa peruutetaan koiran ollessa edessä. Tässä tehtävässä nimittäin Gena alkoi tarjota perusasentoon tuloa, oli vinona ja lopulta Gena teki oman ratkaisun ja kävi maahan makaamaan, pääkalleen ja korvat lurpallaan. Jokainen kouluttajaa myöten sai hyvät naurut. Gena selkeästi alkoi väsyä ja kysyä onko enää pakko, tai sitten alkoi olla kyseisessä tehtävässä epävarma.

21.11 oli kurssin viimeinen kerta edessä. Muisteltiin viime kerran kylttejä. Keksin miten sain pidettyä Genan paremmin miun edessä suorana. Vedot piti tehdä oik kädellä, koska jos tein vas niin haki sivulle. Istumista tuli taas paljon treenin alkuun ja Gena rupesi tarjoo välillä maahanmenoa. Tehtiin loput 28-31 kyltit. Viimeisissä kylteissä oli sitten sitä maahanmenoa ja Gena tekikin sitten sen, että alkoi tarjota istumista kun ois saanutkin mennä maahan. Miuta alkoi jo kouluttajan kanssa naurattaa. Otin sitten vähän käsimerkkiä avuksi. Istumisessa kättä pidin ylhäällä ja maahan menossa alaspäin painaen. 


Lopuksi teimme radan, jotta saatiin sitä oikeaa tuntua rallyyn. On ihan erilaista tehdä liikkeitä pötköön, kuin yhtä kerrallaan. Genan kanssa mentiin viimeisten joukossa, sai hetken huilahtaa. Lähdöstä lähtien Genalla oli todella loistava kontakti. Heti ykköskylttinä se mikä evrallyssa kostautui, eli koira eteen istumaan liikkeestä ja vas kautta liikeelle (ei istumista). Spiraali oli hyvä. Istumiset askeleesta vähän jännitti, jos tarjookin maahanmenoa, mutta pidin käsimerkin ylhäällä ja toimi hienosti. Käännös tiukka. Liikkeestä maahan oli hyvä, hieman avitin omalla liikkeellä alaspäin. Käännökset ok. Pujoittelu ok. Vasen täyskäännös vähän jännitti kun ei olla pariin viikkoon tehty, mutta kyllä se sieltä tuli eikä oltu hihnan kanssa solmussa. Käännös ok. Istuminen ja kiertäminen sujui, siinäkin pelkäsin jos menee maahan, mutta pidin käden ylhäällä. Istumisest juoksu ja maalissa iso palkka ja paljon kehuja :)

Harmittaa että rallytoko kurssi on nyt ohi. Pitää vain yrittää jaksaa tehdä itsenäisesti kylttei ja saada vaikka porukka treenei kasaan Kiitolaan. Toivottavasti tulee uusia kursseja joihin päästään mukaan. Kisakalenteria ensi vuonna varmasti katsellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti