sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Oreniuksen koulutus

Suuntaa antava
Tätä päivää en ihan heti uskonut tulevan eteeni, osallistuin Genan kanssa Jouni Oreniuksen agilitykoulutukseen. Kiitorekku järjesti kahden päivän seminaarin, valitettavasti itse pääsin osallistumaan vain ensimmäiselle päivälle töiden takia, mutta kyllä jo yhdestä päivästäkin sain niin paljon irti. Olisihan se parempi, ehkä, ollut Fannyn kanssa osallistua, en tiedä, mutta Genankin kanssa sain paljon hyviä vinkkejä sekä ohjauksellisia asioita.

Jo heti radan alusta lähtien sai toteuttaa tarkkaa ohjausta, vekkaus kakkoselle ja kolmoselle pieni pyöristys, neloselta hyvä irrotus ja putkeen. Jouni käski luottamaan koiraan, miun piti antaa koiran suorittaa itse esteitä ja miettiä enemmän omaa etenemistä ja nopeasti liikkeelle lähtöjä. Kutoselle pieni linjan pyöristys ja kun Gena jäi kiertää puomin puoleista siivekettä, tein persjätön ja menin kohti kasin takaakiertoa. Ihmeen hyvin ehdin. Saksalainen kasille, eli takaakierto, päällejuoksu+persjättö. A:lta putkeen lähetys ja hypyn leijeröinti, otin välistä koiran ja pakkovalssin, mutta Jouni halusi että teen mielummin japanilaisen, jotta liike vetää koiraa enemmän, eli koira vastaanottamaan vas kädellä (persjättö) ja kun tulee siivekkeen kriittisen kohdan ohi niin toinen persjättö jolloin koira kääntyy hypylle. Puomi ok ja siintä irtosi hyvin putkeen. 14-15 väliin tein jälleen japanilaisen, ehdin jo tekee persjätön hyvis ajoin kun vasta putkesta tuli ulos joten ei ollut yhtään kiire, toisella persjätöllä käänsin 15 hypylle. Välissä puolivalssi, jotta tuli välistä (oli tiukka), pakkovalssilla käänsin hypylle ja jaakotuksella sain tiukemmin kääntyy putkelle. Piti pari kertaa vain palkata käteen kun puomi kiinnosti niin kovasti. Putkeen kun irtosi, niin juoksin suoraan vastaan ottaa 18 taakse, jonne pakkovalssi + jaakotus, josta ohjaus kepeille. Vastakkaisella kädellä menin kakkoskeppiä kohden, jolloin Gena nakkasi oikean aloitusvälin (en ehtinyt niistää). Kepeiltä putki ja puomi. Puomia joutui varmistaa, mutta ihme kyllä hypyt onnistui puhtaasti pelkällä vastakäden vedolla (väli oli isompi). Putkeen irtosi ja tein persjätön ja hypylle jaakotuksen ja maaliin.

En voinut kuin olla tyytyväinen Genaan. Painoi täysillä koko valmennuksen ajan, ei hyytynyt. Antoi parastaan, ei tarvinnut hävetä kummankaan suoritusta. Oma liikkuminen parani koko ajan, lähdin rivakammin liikkeelle. Genalla haettiin nopeutta ja oman ohjauksen ajoitusta, sillä että minulla oli palkka koko ajan kädessä. Jos pääsi näykkii lelua, miun ohjaus oli myöhässä. Kyseistä tapaa vältellyt, jotta Gena ei olisi liikaa minussa, mutta kuulemma ei pitäisi irtoamista tuhota kun sitä myös treenaa (ja radalla sain todeta, että vaikka miulla oli palkka kädessä (mein ykköslelu) niin suoritti esteet ja irtosi putkiin). Miun pitäisi opetella luottaa koiraan, antaa sen suorittaa esteet itsenäisesti ja itse miettiä enemmän omaa etenemistä. Paljon hyviä ohjauksen ajoituksia tehtiin, hiottiin ja hiottiin vaikka onnistuikin, mutta haettiin parempaa. Fannyn kanssa vielä korostuu oma liikkuminen, liikkeelle lähtö ja itsenäisyys.

WAU, mikä koulutus!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti