maanantai 5. tammikuuta 2015

Naskalien alut jo kovassa käytössä

Viikko ehti jo vierähtää ja pentusia oli ikävä, unohtamatta Fannya, joten eikun muutaman tunnin visiitti Parikkalaan. Ehä mie ehtinyt edes ulkovaatteita ottaa pois päältä kun Fannylta sain märät pusut sekä pari pentua oli jaloissa pyörii. Fanny kaipasi paljon rapsutuksia ja hellyyttä, parkkasi viereeni makuulle ja otti "tirsat" kun rapsuttelin. Kummasti taas ruoka-ajan lähestyessä alkoi Anne enemmän kiinnostaa ja kynsien leikkuun jälkeen en ollut enää suosiossa kuin vasta lähtiessäni, sitten tuli miun ja oven väliin. Yritin siinä sitten selitellä, että vielä ainakin 4 viikkoa pitäisi Annen luona asustella. Fanny saapi olla pentujen kanssa loppuun asti, kunnes maailmalle lähtevät.

Pennut ovat viikossa taas kasvaneet hurjasti (5.1 4viikkoa täyteen). Simmut kaikilla kunnolla auki, korvat jo auki kunnolla sekä jalat kantaa hyvin ja ensimmäisiä juoksuaskeleita on otettu. Pennut todella ottavat nyt kontaktia ja hakeutuvat itse ihmisten luo sekä yrittävät syliin kiipeillä. Ihanat hampaatkin ovat jo puhkeamassa. Osalla oli jo kunnon naskalit, osalla vasta alkanut kasvamaan, mutta kyllä ne jo tuntuivat aikamoisilta kun naskaleitansa kokeilivat varpaisiin ja sormiin. Minulla oli tällä kertaa villatakki päällä ja pennuthan tykkäsivät sen helmoja kiskoa sekä löysivät nyörit selästä. Hampailla kokeillaan ja maistellaan nyt kovasti sekä sisaruksien kanssa painitaan ja nahistellaan. 180kpl kynsiä tuli taas leikattua ja sainpa jopa naskalit kiitokseksi leukaani ;)

Pennut ovat alkaneet saamaan kiinteää ruokaa säännöllisesti Fannyn maidon lisäksi (jota tuntuu riittävän hyvin kaikille) ja hyvin on maistunut. Fanny alkanut nyt hieman laihtua, mutta ei ihme kun 9kpl pentuja joiden painoa jo 1.3-1.5kg välillä. Fanny on ottanut maitotarjoiluun uuden taktiikan, seisomabaarin, makuulla ollessa alkaa olla jo niin ahdasta jos kaikki ryntää syömään. Fanny on myös kehittänyt taktiikan kuinka pääsee pentuhuoneessa pentuja karkuun, hyppää sängylle/sohvalle lepäämään. Sallittakoon tuo nyt, kun ei pysty vahtimaan, kotona sitten kova koulu, että ei jatka samaa tapaa.

Leluja on pennuille tarjottu, mutta eivät ole niitä vielä oikein ymmärtäneet käyttää. Itse vein pennuille tuliaisiksi makkarapötkön, jossa kolme pehmeää vinkuvaa makkaraa vetonarussa, joten siintä lelusta on moneksi leikeissä. Ihme kyllä siintä pennut olivatkin kiinnostuneita, Viiru erityisesti naskaleillaan maisteli ja ihmetteli ilmestystä. Eniten pentuja kiinnosti kuitenkin ihmiset ja niiden sormet. Pennuista on jo paljon enemmän seuraa, mutta siltikin nukkuminen on vielä se eniten aikaa vievä toimi vuorokaudessa. Nukutaan, syödään, nukutaa, syödään, leikitään, nukutaan (unohtamatta sotkuja) :D


Nukkuminen on ihanaa
Viiru innostui tuomastani lelusta
Neuletakkiani oli kiva kiskoa
Kiipeää, kiipeää
Kerrossänky
Oudot nukkuma-asennot osa...
Viiru <3
Ruoka-aika
Painia
Ryhmäpaini ruoan jälkeen
<3 on ne söpöjä
Koko läjä
Huhhuh, on Fannyn tisseillä kokoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti