sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Genan eka koe RallyTokossa

LAUn hallilla järjestettiin Nenäpäivä tapahtuma jossa oli match show, nakinsyöntikisa ja rallytoko tarjottavana toiminnaksi. Kuhan hurautin töistä kotia niin suuntasin heti Genan kanssa hallille, jotta ehdittiin mukaan. Gena tottakai oli ensin hyvin vireällä tuulella, varmasti luuli agilitya pääsevänsä treenaa, mutta nopeasti parilla kontakti treenillä ja seuruulla kera käännöksien sain neidin keskittyy rallyyn. 

Sama rata ollut lokakuussa2014 Ylöjärven ALO ratana
Kylttejä katsoessani ja tutustuessani rataan, totesin että siellä oli muutamia sellaisia tehtäviä joita ei olla vielä Genan kanssa tehty. Verytellessä kävin kaikkia liikkeitä läpi ja radalle lähdin asenteelle että mennään hauskaa pitämään ja opettelemaan meille uutta tilannetta (rallytoko koetta). Myös lisähaastetta toi, että ei vielä kaikki säännöt ole hallussa ja kaikki kylttien niksit, mutta siksihän sitä lähdettiin treenaamaan. Luokkana oli vain ALO, mutta se oli jaettu kilpaileviin ja ei kilpaileviin.

Koetta lähtiessä suorittamaan minua ei jännittänyt lainkaan, outo tunne. Juuri se mitä olen kisatilanteisiin halunnut löytää, ei paineita. Kokeessa myös selvisi minulle vasta oikea sijoittuminen kylttiin nähden ja missä kohtaa liike tulee suorittaa. Juuri ajoissa. Valitettavasti kokeen alkuun tuli pari pientä virhettä ja kokemattomuus kostautui. Ensin oli liikkeestä eteen istuminen ja siintä vas puolen kautta sivulle. Tässä tuli virhe. Gena ehti istua sivulle käskystä ennenkuin lähdin liikkeelle, jolloin tuli TVÄ -10vp (väärin suoritettu tehtävä). Jos olisin ollut hereillä, olisin voinut uusia ja menettää vain -3vp. Sitten istumisesta maahan ja koiran ympäri kävely, jossa oman liikkeen tuli pysähtyä ennen matkan jatkumista. Mielestäni oma liike ei kunnolla pysähtynyt, mutta ei tullut virhettä. 270 käännöksen jälkeen koira edessä peruutukset, jotka meille ihan uusi juttu, mutta hienosti meni (Genalla alkoi vaan asento vinoutua). Pujottelu ok. Sivu askel ok. Vas käännös ok. Vasen täyskäännös meni yllättävän hyvin, pirun hihna vaan on tiellä. Liikkeestä maahan tuotti vaikeutta, Gena jäi alkuun peppupystyyn joten -1vp. Käännös ok ja loppu suoralla sitten istumiset askeleiden mukaan, sekin meni kivasti vaikka moista ei olla tehty. Oli niin huippu fiilis radan jälkeen. Gena oli koko radan tosi innoissaan ja teki kaiken innokkaasti hyvällä draivilla. 

Gena sai tuomareilta kommentiksi: "Lupaava pari! Hyvä yhteistyö. Valmis kisaradoille". Kyllä oli hieno fiilis. Paljoa ei olla vielä edes treenattu lajia ja tulos jo tälläinen. Gena sai 89p/100p, sij3/12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti