sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikon treenejä ja Fannyn kuulumisia




Tiistaina pitkästä aikaa treeneihin, Gena saa edelleen Fannya tuurata kunnes olemme varmoja siintä onko masussa asukkeja vai ei. Marianne oli tehnyt pienen tehtävän meille, joka ei periaattees ollut vaikea, mutta sain siitä vaikean. Nelosen takaakierron oikea sijoittuminen ja hyvissä ajoin liikkeelle lähtö oli aivain onnistumiseen. Kasille hyvä linjaus, ei hoppuilua koska kouluttaja halusi okserille takaaleikkauksen. Toisella kiekalla sitten vaihdettiin takaakierto pois, ja johan miulla oli sormi suussa ajoituksen kanssa koska välistävedon kanssa juoksin liikaa, piti muistaa ottaa pieni rytmitys niin koira tuli paremmin välistä (ei tarvinnut puolvalssia). Renkaalla en jäänyt odottelee, koska persjättö oli saatava hypyn ja okserin väliin. Persjätön jälkeen Gena hyppäsi okserin tosi korkeana, kun takaaleikkauksessa hyppy eteni kuitenkin. Treenattava eri ohjauksia erikoisesteillä.



Keskiviikkona mentiin Genan kanssa Kiitolan halliin lämpimiin olosuhteisiin treenaa. Sampo oli rakentanut aikamoisen kimurantin hyppyradan. Tutustuessa tuntui tosi mahdottomalta, mutta Genan kanssa yllätyttiin ja sehän tuntui luonnistuvan kivasti. Ekalla hypyllä jo piti kyetä irtoamaan jotta ehti kolmoselle tekee pakkovalssin, vitoselle ensin tein takaakierto +persjätön, mutta kun kolmoselta irtosin liikkeelle ajoissa niin vitoselle ehdin tekee pakkovalssin myös. Seiskaputkesta koira napakasti kutsulla takaisin päin ja sitten ensin oikealla heitto hypylle ja sitten  vas kädellä heitto. Gena lähti niihin hyvin mukaan, kunnes alkoi väsy painaa. 11 ennakoiva valssi kuten 12 myös. 13 hyvä haltuunotto jotta tuli välistä. 15 putkelle kuljetus. Irrotus putkesta hypylle. 18 takaakierto + valssi. Putken jälkeen persjättö ja hypylle jaakotus. Vitsi, että olin tyytyväinen mein rataan. Jo ekalla pätkällä saatiin rata sujumaan, mutta Genalla alkoi vauhti hiipua. Toisella treenipätkällä sitten treenasin vain 15 putkeen lähettämistä jotta ei tarvitsisi juosta jos esim putken jälkeen tarvitsisi etumatkaa. Otin 14 hypyltä vauhtia ja putken kulman lähestyessä lähetin, oman käden liikkeen piti olla rauhallinen ja pitkä jolloin Gena teki juuri sen mitä halusin. Jos kädellä tuupin tms niin hyppäsi putken päälle. Tein myös lähetystä toisesta suunnasta eli 21-14 hypyt joista putkeen. Kun näin että irtosi/lukitsi toisen hypyn niin annoin putki käskyn ja äkkäsi ekalla putken suun. Loistava likka, ekaksi kerraksi tosi hyvä :)


Fanny rassukka joutunut tyytymään lenkkeilyyn ja muuhun huomiointiin, kun agility on paitsiossa. Ollaan otettu ystäväni ja kummilapseni kanssa tavaksi käydä kerta viikkoon pidemmällä lenkillä yhdessä. Fanny on minusta lenkeillä huomattavasti rauhallisempi kuin yleensä. Fanny ja Gena ovat vaihtaneet paikkoja lenkkeillessä, Gena menee nyt kärjessä ja Fanny miun jalan vieressä. Kumpaakaan ei vauvanrattaat häiritse, Gena jopa unohtaa niin että on pari kertaa saanut osuman pyörästä kun ajatuksissaan kiilannut liian lähelle pyörää. Kotosalla Fanny on hyvin hellyyden kipeä, kovasti tarjoaa masua rapsuteltavaksi. Vielä ei kylläkään ole ollut merkkiäkään pahoinvoinnista tai ruokahaluttomuudesta vaikka perjantaina tuli 3 viikkoa täyteen astumisesta.Toisaalta kaikilla ei sitä ilme. Fannylla myös minusta alkanut nisät kasvamaan.

Viikonloppuna (la & su) oli viimein aika ottaa kotosalla vähän rallytokoa Genan kanssa, nyt vain agility treeneissä odotus aikana ottanut hieman, mutta on sitä kotiläksyjä tehtävä. Genan kanssa otettiin katsekontaktia (kääntää katseen minuun namista), perusasentoa hiulattiin, seuraamista otettiin erilaisten käännösten muodossa. Tein nyt ilman hihnaa, joten oli helpompaa. Ilman hihnaa kyltti9 (vasen täyskäännös) onnistuu jo tosi hyvin. Gena saisi vielä tiukemmin kääntyä, mutta ei epäröi. Hihnan kanssa otin tiistaina agilitytreenien yhteydessä ja alkuun oli aika sotkemista, mutta lopulta silloinkin onnistui. Genan kanssa myös maahan menoa perusasennosta (jo oli terävä, wau!) ja siintä seuruu, jotta ei opi nousee perusasentoon. Sunnuntaina testailtiin myös seuruussa yhtä sivuaskelta oikealle, jossa Gena kyllä seurasi, mutta saisi mukautua liikkeeseeni terävämmin. Testailtiin myös perusasennosta istumaan eteen siirtymistä ja siintä takas perusasentoon. Tarkkana oltava että tulee mahdollisimman lähelle sekä että olisi suora.

Jotta Fanny ei koe joutuvansa paitsioon, niin Fannyn kanssa tehtiin perusasioita eli katsekontaktia, perusasentoa, istumista ja maahanmenoa. Fanny tajusi nopeasti että katsomalla minua sai namin. Maahanmeno sujui käskystä paremmin kuin istuminen, joten istumista hain sillä että sai namin kun tarjosi itse istumista jotta ei yhdistäisi käden liikkeeseen. Lopulta sieltä alkoi käskyllä tulla jo istuminen. Sunnuntaina jo istu ja maahan käskyt muistettiin paremmin ja otettiin sitten ihan niin että seisoin, ja kyllä ne sieltä tuli. Näppärä likka! Otettiin perusasentoa, jossa hieman meinasi jättää takaosan ulosvinoon jos ei ollut tarkkana. Kontakti oli hyvä, ei vaan malttanut pitkään olla siinä. Palkan kun sai, niin asento levisi. Pakko siis lähteä pienistä asioista, ensin ihan vain oikeasta asennosta ja myöhemmin siihen kesto. Sunnuntaina kuitenkin oli jo parempi, asento oli suorempi ja kesti sekunnin murto-osia enemmän. Pyrin kuitenkin aina että mie ehdin sanoo vapaakäskyn ennenkuin liikkuu. Mutta kyllä oli koirat tohkeissaan kun pääsivät tekemään edes jotain pientä olohuoneessa :)

Tentin luvussa/koulutehtävissä autetaan kovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti