maanantai 26. toukokuuta 2014

Wuoks 24.5 & mökkikauden avaus

Kuukauden kisatauon jälkeen oli Fannyn vuoro päästä kisaradoille. Tällä kertaa ajoissa aamulla matkasimme Imatralle Wuoksen kisoihin. Tuomrarina meillä oli omanseuran tuomari eli Elina Hannikainen. Elinahan aikanaan varmensi meidän kisakirjan :) Hellettä riitti, heti jo aamusta oli +20, ja lämpö kipusi koko ajan +30 kohti ja auringossa nyt olikin vielä ihan jotain muuta. Onneksi sain auton lähelle rata-aluetta ja varjoon, sain leirin siihen. Siinä oli hyvä hengähtää. Olin hyvissä ajoin paikalla, molempien koirien kanssa kunnon alkulämmittely lähimetsässä (oltiin jälleen koulun hiekkakentällä) ja sen jälkeen otin Fannyn kanssa kisa-alueella sekä parkkipaikalla kontaktia ja paikalla oloa. Fanny oli joka radalla lähtövuorossa toisena joten ei paljoa ennen rataa ehtinyt tekemään kun tutustuminen oli ohi. Niin vähän oli osallistujia, että minit, medit ja maxit tutustui samalla kertaa.

Suuntaa antava
Ensimmäisenä meillä oli agirata, joka oli minusta oikein mukava rata. Siinä oli sopivaa haastetta, mutta selkeä. Fannyn kanssa aloituksessa en ottanut turhaa riskiä vaan ykköskakkos välistä koira mukaan. Rata lähti oikein mukavasti käyntiin. Kuusi ensimmäistä estettä mentiin ongelmitta :) Kepeillä sitten iski haaste, se aloitus! Otettiin ainakin kaksi kieltoa aloituksesta ja ehkäpä se yksi vitonenkin tuli sieltä, koska loppurata oman muistini mukaan meni virheittä. Onneksi putken suu A:lla oli sen verran irti kontaktista, että erottelu ei tuottanut ongelmia. Keinun meni ok, ehdin päässä valssata. 12 eteen valssi jotta pääsin putken ohjaa putken puolelta. Puomin alku oli hidas kun epäili ensin keinuksi, mutta muuten meni reippaasti. Kontaktit toimi, ei karkaillut omille teille, lähdössä kesti sekä rata-alueella pysyttiin :) Radalta 15vp, +19.46 av (kepeillä ja kontakteilla paloi aikaa) eli tulos: 34,46 sij3.





Suuntaa antava
Toisena rata agirata. Rataan muutama muutos, muuten edellinen päinvastoin. Pussin kun näin, tiesin ongelmia olevan tulossa, koska sitä ei olla pitkään aikaa menty ja silloinkin vähän epäili. Lähdin ulkoreunaa menemään, koska halusin päästä bloggaa omalla keholla väärän pään putkesta. Lähtö meni hyvin, puomi oli alusta asti reipas ja sain blokattua putken kun suunnittelin. Ainut että putken päästä ajautui vähän ohi joten kielto siintä. Sitten suunnattiin pussille ja ongelmia oli tiedossa. Fanny lähti miun perään, kääntyili putken suulla. Hylly saatiin kun kieltoja sateli, joten sitten ronskisti kädellä näytin syvälle putkeen (mikä ei sallittua) ja Fanny meni sinne ja isot kehut. Keinun meni tosi kivasti, ei kamalasti hidastellut. Putken suu oli taas onneksi vähän irti A:sta niin ei punkenut A:lle. Fanny aloitti kepit oikein :) ja meni loppuun asti puhtaasti. Muutenkin loppu rata sujui hienosti. Harmittava pussi ongelma aiheutti hyvän radan hylkäyksen, muuten taas kontaktit hyvät, lähtö hyvä ja koira ei lähtenyt omia juttuja tekemään.

Suuntaa antava
Kolmantena ratana oli hyppyrata, ja nyt alkoi helle painaa todella. Radalla oli tukahduttavan kuuma, huhhuh. Vähän jännitti lähteä radalle, tähän asti kisoissa kaksikin rataa ollut meille mahdotonta pitää kasassa loppuun asti, nyt kaksi oli mennyt hyvin ja koira pysynyt handlauksessa eikä ollut tehnyt mitää ylimääräistä....mietin miten mahtoi käydä. Lähdössä taas vain 1-2 väliin ottamaan vastaan josta siltikin ehdin tekee 2-3 väliin persjätön, jotta pääsin kepit ohjaa paremmin. Fanny otti sitten kolmoshypyltä kimmokkeen ja kävi tuomaria moikkaa joka oli keppien toisella puolella. Ihme kyllä ei antanut kieltoa, ilmeisesti meni sen verran kaukaa aloituksesta. Koira takaisin ja kepeille. Aloitti oikein, mutta herran jestas oli flekmaattinen, käveli kepit läpi ja jouduin joka välin kädellä ohjaa, yksi virhekin sinne tuli. Selvästi lämpö ja edelliset radat jo painoi. Putkesta sai uutta vauhtia, slalom onnistui hyvin. Ohjasin keppien puolelta ja seiskalla otin puolvalssin joka meillä vahvempi kuin päällejuoksu. 10 putkeen saatuani juoksin itse jo 11 hypyn taakse ottamaan koiraa vastaan ja siintä reipas ohjaus pussiin toivoen parasta. Ja se edellisen radan tappelu pussilla kannatti!!! Koira vilahti sinne vauhdilla ensi yrittämällä <3 14 hypyn kohdalla puolen vaihto valssilla, jotta putkeen ohjauksen sain tehtyä paremmin, kylläkin takaaleikkaus siihen tuli, mutta ei näyttänyt koiraa haittaavan. Ja maaliin!! Olo oli kuin voittajalla!! Koira pysyi jälleen lähdössä sekä radalla, teki väsymyksestä huolimatta loppuun asti super työtä!! <3 Kerran kävi tuomaria kattoo ja nytkin vain kääntymässä edessä. Huippua!! 3 hyvää rataa!! 5vp +15,86 av (tuomari morjenstus sekä kepit), tulos: 20.96 sij3.






Kisakuvista suuri kiitos (c) Mirkka Kalmari

2xsij3
Hienot muistot kisoista
Koutsi näki meidän viimeisen radan ja paljon kehuja tuli, perjantain ongelmat oli tipotiessään (karkailut yms). Jäähdyttelyn ja koirien viilennyksen jälkeen lastasin tavarat autoon ja suuntana mökki. Oli korkea aika korkata mökkikausi, ja keli mitä mahtavin sille. Koirat nautti kun pääsivät vapaasti liikkumaan. Paljon oli hajuja tutkittavana ja sitten voitiinkin löhätä auringossa, josta varjoon ja takaisin aurinkoon. Ranta oli niin pahasti siitepölyssä, että jätin uittamis ajatuksen pois, kävin vain vedellä valelee. Illalla Fanny kävi saunomassa kun Gena juoksi mökin ja saunan väliä. Sunnuntai aamuna sitten saatiin kuunnella jytinää ja kun lähdimme mökiltä jytinää kuului niin itä kuin länsi puolelta ja koko matka Ruokolahdelta-Lappeenrantaan oli ukkosrintamia täysi, välill tuli aikamoisia rakeitakin. Varmaan koirista kuulosti meteli aivan järkyltä ja jytinä jatkui kotonakin. Jytisi kun tultiin kotia ja vähän ennen jääkiekon finaalia oli seuraava ukkonen. Gena parka, joka ei jytinästä pidä yhtää.



Hanhipariskunta ja poikaset
Fanny ottaa aurinkoa

Nappisilmä <3
Fanny otti rennosti
Lopuksi vielä pari kevennys kuvaa. Ollaan välillä koirien kanssa kokeiltu mielenhallintaa ja sen rajoja. Joulun alla tehtiin pipari kokeiluja, nyt "kiusattu" nameilla.




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti