tiistai 20. toukokuuta 2014

Ulkotreeni kausi korkattu


 Ulkokausi kisakentillä tuli jo Kouvolassa korkattua huhtikuussa, mutta treenikauden korkkaus on antanut odottaa. Kiitorekulla odotettu nurmipohjan kestävyyttä ja oman seuran hallilla siirryttiin toukokuun alussa ulkokiertoon, mutta ei ole vielä Fannyn kanssa osunut vuoroa. Nyt mentiin oikein innoissaan treenaa, itse kylläkin vähän mietin oman kropan kestävyyttä kun viime kiitorekun treenien jälkeen flunssa iski ja nyt oli vasta eka päivä että tuntui normaalilta. Koira ainakin oli tosi into pinkeänä ja alkuun vähän kaasu meinasikin hirttää kiinni. Mutta sitten tulikin aivan mahtavaa menoa. 

Aloitus toimi hyvin kuhan Fanny alkoi malttaa odottaa lähtömerkkiä. Takaakierto + valssi tuntuu Fannyn kanssa toimivan hyvin, mutta sitten piti olla kolmosen kanssa tarkkana ettei pinkase A:lle, siellä nimittäin ensi yrittämällä kävi. Neloselta piti päästä ajoissa liikkeelle, jotta ehdin tekemään valssin vitosen jälkeen. Kokeilin ensin poispäin kääntöä kutoselle, mutta tuotti haasteita sen verran, että pakko miettiä toista ohjausta. Kirsin kanssa hetki poispäinkäännöstä treenattiin, mutta Fanny mielummin kiersi koko esteen, mutta kun kerran onnistui ja palkattiin niin riitti. Ennen A:ta ehdin tekee hyvin persjätön jolloin A:lla ei tullut kiirre. Keppien aloitus on vielä vähän epävarmaa, tosi tarkkaa miun sijoittumisesta ja siintä että molemmilla on malttia, mutta pujotteli hyvin. Hypyn jälkeen valssi A:lle. Renkaan jälkeen tarkoitus, että koira vähän irtoo, että päästään kirmaa radan toiseen päähän. Kuudelletoista myös yritin irroittaa hieman, mutta sai olla tarkka ettei kirmannut A:lle, joten kunnon haltuunotto ja liikkuva valssi joka vei hypyn taakse kuitenkin ja loppuun kirmaus. 

Fanny oli treenissä super. Erityisesti ekalla kierroksella menohaluja oli ja teki oikein kunnolla. Tokalla kiekalla jo vähän väsy painoi ja enemmän tarvitsi tukea. Kirsiltä saatiin paljon positiivista palautetta, Fanny on kehittynyt tosi paljon lyhyessä ajassa sekä miun liike ja ohjaus parantunut :) Fanny myös hyvin heti alusta asti malttoi ulkokentällä keskittyä treenaamiseen eikä häiriöt olleet liikaa. Treenin innoittamana illalla lähti ilmo wuoksen kisoihin.


Kun keskiviikkona käytiin Kiitorekulla, oli perjantaina oman seuran treenit. Pitkästä aikaan Fanny pääsi taas osallistuu. Meillä oli kylläkin tällä viikolla sisävuoro kun vuorot vuorottelee, mutta kunnon ratatreeni saatiin kun hallissa nyt tilaa. Koutsi oli rakentanut todella kivan radan, mutta jostain syystä Fanny ei ollut ensikierroksella parhaimmillaan...haahuili omissa ajatuksiin ja nenä nuuskutti ilmaa, mutta periksi ei annettu. Tokalla kiekalla jo oli aivan toinen ääni kellossa kun kävin välissä ulkona leikkii Fannyn kanssa. 

Aloituksessa ensin kokeilin valssia ennen A:ta, mutta jouhevuuden takia vaihdoin sen persjättöön ja meno oli parempaa. Putkeen viennin jälkeen ehdin kevyesti renkaan taakse ottamaan vastaan. Kun sain rytmitettyä kutoselle niin kääntyi ihan itse okserille, ei tarvinnut ääntä käyttää lainkaan. Putkeen irtosi hyvin jolloin ehdin hyvin itse liikkumaan hyppyjen välistä liikkuvalla valssilla jolloin koira hyvin suoritti hypyt. Tiukka käännös puomille. Puomilla ja keinulla käytin namia, joten niissä oli tänään hyvä vauhti. A:lla koutsi toimi tuomarina, koska siellä Fanny pysähtyy aina katselee. Kolmetoista muurille napakka ohjaus kun oli kohti seinää. Keinun jälkeen hyppyjen välistä tehden valssi ja jotta kuustoista hyppy sujui sujuvasti tein valssin ja kohti vikaa hyppyä. Muuten jos vain käännyin itse, miun liike pysähtyi ja koira ei meinannut tahtoa hypätä. Alku vaikeuksien jälkeen mukavat treenit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti