keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Helteiset valmennukset

Helleaalto saavutti Suomen ja Lappeenrannan, mikäs oli sen mukavampaa kuin maanantaina työvuoron jälkeen suunnata tallille ja Coudin kanssa Ahtiaisen Jussin valmennukseen hikoilemaan kun varjossa mittari näytti väh +30C, mitä siis mahtoi olla paahtavalla kentällä auringossa, onneksi sentään pieni tuulenvire kävi.

Helteestä huolimatta tunnilla ei annettu armoa, mutta Coudi kyllä antoi kaikkensa. Milloinkohan mennyt noin hyvin, ilman että tarvinnut keskustella kumpi päättää mitä tehdään? Jussi aina laittaa meidät menemään niin rajoilla, että Coudi vetää herkästi nenäänsä herneen. Tänään ei herneitä näkynyt, vaikka helle painoi, hevonen sekä ratsastaja joutui koville.

Jussin tunneilla paljon tehty hitaan käynnin ja -ravin kautta, tällä kertaa lähdettiin reippauden kautta. Haettiin venyvää hevosta, josta sitten alettiin taivuttelun kauta hakemaan elastista. Taipuminen on vain meidän juttu ;) Lopputunnista sitten palattiin aiheeseen hidas käynti ja -ravi, josta lähdettiin tempoa nostaa rikkomatta tahtia jossa takaset teki töitä. Luoja mitä liikettä Coudi alkoi esittää. Koko liike meni hevosen läpi, jalat työnsi voimalla eteenpäin. Super tunti, hevonen sekä ratsastaja antoi kaikkensa ja sellainen olikin olo tunnin jälkeen. Hevonenkin seisoi vesarissa puol nukuksissa kunnes sai vesikylvyn ja virkistyi selvästi, eikä edes protestoinut kastumista. Sitten suolojen ja nesteen nauttiminen sekä vihreää kävin syöttelee ennenkuin pääsi lepää tarhaan.








Seuraavana päivänä (tiistaina) oli tarkoitus Coudin kanssa käydä päivällä nauttimassa helteestä (varjossa n. +28C) käynti maastossa, mutta sitten tulikin sellainen pieni muuttuja. Tallile kun tulin, tallinomistaja huikkasi haluanko mukaan tunnille. Anita Palo oli hänelle tulossa pitämään tuntia ja mukaan saisi liittyä, noh aikaa oli juuri sen verran että ehtisin, joten päätin hulluna liittyä joukkoon. 

Coudi ei ehkä tätä niin arvostanut, oli nimittäin pitkin pituuttaan heinäkasassa nukkumassa kun menin hakemaan ja raasu joutui valmennustunnille. Perusasioiden kautta haettiin pyöreää hevosta joka venytti ylälinjaansa. Coudi tahtoi jäädä liian kasaan tällä kertaa. Käännöksissä painotettiin ulko-ohjan ja -pohkeen käyttöä, jotta lavat ei karkaa. Sisäohjan sai unohtaa kääntämisessä. Laukassa erityisesti keskityttiin pyöreään, venyvään ylälinjaan, jota ei oikein saatu sieltä esiin vaikka laukattiin, laukattiin ja laukattiin. Mutta Coudi oli kyllä pyöreä ja alla, mutta ei tahtonut venyä sekä yritti aika-ajoin luistaa ja tiputella laukkaa. Coudi ei miusta ollut tänään parhaimmillaan. Muutamia ok pätkiä ravissa saatiin esiin jossa takaosa työnsi koko kropan läpi liikkeen, mutta laukan jälkeen miulla oli alla aivan eri hevonen. WAU! Siihen olikin mahtava lopettaa ja viedä heppa ansaitulle kylvylle. Suolojen ja nesteiden jälkeen vihreää napaan ja tarhaan lepäilee. Kyllä oli kuitti olo.







Kuvat Ahtiaisen Jussin valkasta, iso kiitos (c)Kukka Tiittanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti