torstai 1. toukokuuta 2014

26.4. KSSK kisat

Lauantai aamuna vaikka oli vp tuli herätä ajoissa koirien kanssa ja suunnata auto hyvissä ajoin kohti Kouvolaa. Kahdeksan jälkeen kurvattiin kisapaikalle ja sain auton lähelle kilpailu aluetta. Meinasin kylläkin kääntyä ympäri kun tajusin, että rakensivat ulkokentälle rataa. Jotekin olin ajatellut, että oltaisiin hallissa kun huhtikuun kisat aina olleet. Erityisesti tämä siksi aiheutti harmaita hiuksia ja vatsan väänteitä kun Fannyn ensimmäiset ulkopuoliset kisat ja ulkona agilitya tehty viime kesänä pari kertaa. Keliksi oli luvattu aurinkoa ja lämpöä, joten halli olisi lämmennyt päivän mittaa liian kuumaksi, joten siltä kannalta ok päätös. Yhden lisäongelman tuotti kentän pehmeys, oikeaa juoksu hiekkaa joka pehmeni pehmenemistään päivän mittaa. Onneksi tuomarit hereillä ja hypyttivät rimat matalilla korkeuksilla. Koska kisat olivat ulkona, tulos tavoitteet hautasin samantien Fannyn kanssa ja tavoitteeksi tuli pysyä aitojen sisäpuolella. Genan kanssa lähdettiin hakemaan virheetöntä suoritusta ja kivaa yhteistä tekemistä, pehmeä pohja tulisi syömään Genalta kaiken vauhdin. Tuomarina 1 & 3 luokkalaisilla toimi Allan Mattsson ja 2 luokkalaisilla Tuija Kokkonen. 
 
Suuntaa antava

 Fannylla oli kunnia avata kisat ensimmäisenä. Ei paineita ei.. Ennen lähtöä muutamia paikalla istumis treenejä häiriössä. Lähdössä en ottanut turhaa riskiä vaan koira mukaan pituuden kohdalta. Nelosputki oli todella haasteellinen, pituudelta koira näki väärän pään ja ilman kunnon ohjausta ennen kolmoshyppyä, ei ollut mitää tehtävissä. Linjasin sekä rytmitin kolmoselle jolla sain melkein liikaakin koiraa kääntymään, piti vähän kolmoselle tyrkätä takasin, mutta sain oikeaan päähän putkea. A:n tuli rauhassa alas, perä hypyillä sain todeta, että pohja on pehmeä ja syö Fannynkin vauhdin. Keinun meni hissukseen, mutta ei mennyt ohi tai perääntynyt. Putkelle viennillä miulle tuli aivopieru ja unohdin, että koira pitää saattaa (ei saa ennekoida) ja jolloin ajautui ohi ja 5vp. Kepit aloitti oikein, mutta vauhti oli tosi tosi hidasta, kovasti yritin tsempata. Puomilla sitten epäröi onko keinu, loppu suorat vielä "kirmattiin" ja maalissa kunnon tuuletus. Riemua riitti ja koira sai kunnon palkkauksen. Vauhtia ei ollut, ainut virhe oli miun selkeä moka ohjauksessa, Fanny oli hieno :) Tulokseksi nyt kuitenkin 10.51 eli 5vp + aikavirhettä 5.51. Fanny kuitenkin pääsi sijalle 2 :) Mineissä kaksi sai tuloksen, medeissä ei yksikään ja makseissa puolet sai tuloksen. Erityisesti nelosputki oli tämä mikä aiheutti suuren hylkäysprosentin.

Suuntaa antava
Fannyn kanssa toiselle radalle hyvällä mielellä, koska pelko ulkoradalla ja vieraassa paikassa menosta oli turhaa. Otin alussa jo valmiiksi vas puolen linjan ja hyvin ehdin kun renkaan kohdilta otin koiran mukaan. Puomi olikin tällä kertaa radan alussa ja Fanny raasu taas epäili olisikohan keinu, kovasti piti tsempata, mutta siintä selvittiin. Kepeille kuljetus hypyltä ja pakkovalssilla kääntö, hienosti löysi oikean välin. Mutta taas kovin hitaasti pujoitteli ja sai tsempata. Keinu oli hidas, mutta mentiin. Radan puolivälissä sitten Fanny ei enää jaksanut keskittyy. Putken suu ei löytynyt, 11 hypyltä ajautui ohi, 14 hypyltä &15 putkelta meni ohi. 16 hypyltä sitten "karkasi" ratahenkilön luo ja otin Fannyn kantoon ja pois radalta, HYL. Fannylla selkeästi yksi ongelma kisoissa, nuorella ei vielä oikein pääkoppa tunnu kestävän yhtä rataa enemmän. Mutta siintä ongelmasta ei selvitä muuten kuin harjoittelemalla, eli startteja alle pitää saada. Nyt kuitenkin oikeastaan päästiin 1,5rataa ihan mukavasti. Viimeeksi toka radalla päästiin 3-4estettä kun homma karkasi käsistä. Parempi suunta. Fanny tarvitsee vain kokemusta. Erilaisia keinuja ja puomeja pitäisi myös päästä treenaa, jotta päästäisiin erottelu ongelmasta ja keinuun tarvitaan lisävauhtia. Eipä B-radalla sen enempää tuloksia saatu, vaikka ei niin selkeää killeriä ollut kuin A-radalla.

mini1 Fannyn B-rata 26.4.14 KSSK (c)Sandra Juutilainen

Fannyn radat kun oli juostu, oli aika rentoutua ja istuutua tuoliin kentän laidalle ja nauttia auringosta ja kisojen seuraamisesta. Juuli ja Emmikin saapuivat Kotkasta kisapaikalle :) Juuli kävi Taavin kanssa juoksemassa kaksi rataa. A-radalta valitettava hylkäys, mutta B-radalta 5vp ja alle ihanneajan, sijoitus 2 :) Ihana katsoa kun Taavi liikkui hyvin helteestä ja juoksuhiekasta lukuunottamatta. :)

Suuntaa antava
Genakin pääsi päivällä tosi toimiin kun oli kolmosten aika kirmata radalle. Vaikka oli lämmin, Gena tuntui hyvin keräävän kierroksia ennen starttia. Haukkua oli ja innostui leikkimään yms. Tokaksi esteeksi oli kasattu okseri, joten menin sen kohdille ottaa koiraa vastaan, saa vauhtia hyvin ja sen jälkeen ajattelin kahdella valssilla päästä puomin oikealle puolelle, mutta eihän se homma niin mennyt... Gena ampasi vauhdilla kaksi hyppyä ja sen jälkeen täysillä puomin vas puolelta ulos radalta. Huutelin koiran takasin ja syliin, HYL. Olikohan meit kolme peräkanaa ottanut koiran matkaan... Kannoin Genan suoraan autoon.
Anne oli Cindyn kanssa tullut myös kisamaan, 5vp ja yliaikaa sij8.

Suuntaa antava
Toiselle radalle sitten lähdettiin Genan kanssa vähän sitten sillä ajatuksella, että ottikohan opiksi. Mie en ala leikkii jos ei kiinnosta kun mie tahdon, katsotaan oisko nyt koirakin kiinnostunut. Hyvä vire oli taas ennen rataa. Hirveästi en ottanut etumatkaa, pyrin olee napakka mutta innostava radalla. Kolmoselle pakkovalssi ja nelosen jälkeen valssi. Puomin alastulo rauhassa ja siintä tarkka vienti putkeen. Kepit mentiin oik puolelta ohjaten, hyvin löyty väli ja oli helppo ehtiä tyrkkää hypyn takaa pyöräytys. Kepit veti hypyn jälkeen, mutta sain keinulle. Pitkät hyppysuorat söi Genan vauhtia todella paljon ja tuntui että itsekin juoksin vain paikoillani. Ku Gena meni 16 putkeen ehdin kevysti 17 jälken persjätön tekee jolloin sain hyvin ohjattua loppu suoran. Radan jälkeen kunnon kehut koiralle ja leikittiin oikein antaumuksella ja pitkään. Gena teki 0vp, kuunteli radalla tosi hyvin, mutta lämpötila ja upottava hiekka teki tehtävän ja yliaikaa paukkui 11.43, sij14. Gena on kolmosissa tehnyt todella hyviä ratoja, mutta viime vuotinen vauhti on ollut hukassa.
Anne ja Cindy nappasi radalta hyllyn.

Fannyn ensimmäiset palkinnot agilityssa :)

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Lueskelin useamman tunnin sun blogia ja herätti mielenkiintoa
    todella paljon joten jäin lukijaksi! :)

    Tervetuloa myös seuraamaan seropi pojan elämää pennusta
    aikuiseksi

    http://karvatassujajaelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa. Mukava kuulla että joku jaksaa tekstejä lukea, että ei ole vain omaksi iloksi :)

      Poista