keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Takatalvi & liikaa huilia taisi olla

Maanantaina iski joku peehanan takatalvi. Aamulla piti ulko-ovi aukaista kahdesti kun en ollut uskoa silmiä, että ulkona tuli lunta/räntää.. Noh, uskottava se oli ja sitä tuli iltaan asti. Rupesi maa oikeasti olee valkoinen. Kovasti vain toivoin, että lumi sulaisi kans nopeasti pois. En mie lunta tässä yhtää kaivannut. Kesä tänne äkkiä!!!


Jopa Gena oli niin ihmeissään lumesta, että märästä kelistä huolimatta hakeutui ulos
Lunta tulvillaan on raikas talvisää
Illalla oli vuorossa agilitytreenien veto, kummasti keli aiheutti sen, että koirakoita ei saapunut kuin yksi. Ehkäpä ulkovuoro vaikutti, mutta olinkin tekniikkapuolen varannut ryhmälle hallista joten ulkokentän pohjan vaarallisuudesta ei tarvinnut välittää. Koska oli vain yksi koirakko, treenasin Fannyn siinä samalla, molemmat sai vuorotellen huilin (tai noh mie koulutin, mut Fanny sai huilin) ja Fanny uuden häiriökoirakon. Miun ei tarvinnut jäädä enää ysin jälkeen treenaa. Koska oltiin tekniikkapäädyssä, sinne ei rataa mahduteta. Tehtiin pieniä tekniikka juttuja, keppejä ja muutamia kontakti toistoja.


Tehtiin muutama harjoitus, mutta se ei alkuun ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Fanny kävi ihan kierroksilla, ei malttanut odottaa, vauhtia oli, mutta ihan ei käskyjä ens alkuun jaksettu kuunnella kun oltiin niin into pinkeänä. Ekassa tehtävässä irtoaminen putkeen, takaakierto + valssi ja kepeille vienti. Tässä meni hetki, että Fanny jaksoi kuunnella ohjausta ja alkoi löytää keppivälin, mutta kun alkoi kuunnella, alkoi tehtävä sujua ja keppien väli löytyi helposti. Kepit oli tänään muuten todella mainiot, kisojen hitaus oli tipotiessaan :)

Toisessa tehtävässä sitten tehtiin kolme eri variaatiota. Putkeen lähetys, takaakierto+valssi ja kepeille, tämä toimi Fannyn kanssa hyvin. Toisena meillä oli vaihtoehtona kolmoselle pakkovalssi. Pakkovalssiahan tässä on vasta ohjatusti harjoiteltu, ja kun oma ohjaus osui kohdalle, toimi tosi hyvin ja kepeille ei ollut kiire. Kolmas ohjaus oli riskialtimpi, en muista olenko tehnyt aikaisemmin, etenkään noin tiukkaa. Eli kolmannelle esteelle takaakierto+persjättö. Fannya kun piti pidemmälle saattaa ja varmistella, tuntui olevan vähän kiirre, mutta ensimmäisellä kerralla jo meni puhtaasti. Tässä kohtaa Fannykin oikeasti jo kykeni keskittyy ohjaajaan. 

Kolmannessa pätkässä sitten tehtiin loppurallatus. Tämä olisi ehkä aluksi pitänyt ottaa, mutta hyvä ottaa lopuksi helppo ja kiva pätkä. Fanny vain aiheutti sydämentykytyksiä kun hyppäsi A:lle niin paiskautui toisella laukalla A:ta päin ryhtäillään..tömäys oli aikamoinen, mutta jatkoi kuin mitää ei olisi käynyt. Lopetin kuitenkin siihen ja tarkistin koiran, sitten uudestaan alusta. Sitten Fannykin löysi A:lla oikeat askeleet eikä ollut jäänyt mitään traumoja. Lopuksi vielä reilusti toistoja keinun kanssa, alkuun hieman hidasta menoa, mutta palkkaa reilusti ja kehuja, johan alkoi meno olla iloisempaa ja määrätietoisempaa. Ei se ongelma tällä poistunut, mutta suunta oli oikea.


Keskiviikkona oli jälleen aika kurvata Lemille ja Fannyn kanssa mennä treeneihin. Takatalvi teki sen, että vielä tämä viikko mentiin sisällä kun ulkokenttä vielä märkä. Hallin ovea nyt pidetty auki Fannyn kanssa, että saa enemmän häiriö treeniä. Fanny tarvii nyt nimenomaan häiriötä ja erilaisia treeni tilanteita. Tällä kertaa meitä koutsasi Kirsi ja oli kyllä näppärän radan rakentanut. Selkeä, mutta pari jippoa.

Alkuun Fannylla oli taas sen verran menohaluja, että lähdössä pysyminen oli ensi alkuun haasteellista. Sitten alkoi sekin sujua. Putken jälkeen persjättö, jolloin hyvä vienti putkeen. Jälleen puolen vaihto, seiskan viennin jälkeen valssi (kokeilin persjättöä, mutta hidasti hieman Fannya) josta kasille takaakierto + niisto. Yritin kasille muutakin vientiä yms, mutta ne oli räpellyksiä, kun otin niiston niin toimi heti ja joka kerta. Puomia jouduttiin ottaa jonkun verran ihan yksittäisenä kun kerran ylösmenos liukastui ja sitten vähän epäröi. Lopulta hyvällä herkku palkalla saatiin hyvä laukka puomille :) Puomilta piti lähtee päättäväisesti, mutta muistettava pituuden hyvä ohjaus, jotta sekin tuli mentyä ennen putkea. Neljälletoista rytmitys, jotta koira kääntyi helposti hyppyjen välistä viidelletoista. Sille sitten ohjasin suoraan ja kun koira lähti kaartaa hypyn suoritettuaan, teinkin persjätön ja kohti muuria. En muista oisinko vastaavaa tehnyt, varmaan vain peruspyörityksiä tuollaisissa tilanteissa, mutta halusin kokeilla jotain uutta Fannyn kanssa. Ja tämä ohjaus toimi joka kerta ja Fanny kääntyi tosi hyvin.

Ekalla pätkällä treenattiin kohdat kuntoon, etsittiin sopivat ohjaukset tarvittaessa. Käytettiin siihen hyvin aikaa. Sai oikeasti taas treenata. Toisella kiekalla sitten sain haasteen vetää nollan ja sieltä se tuli. Vitsi, että oli mahtava fiilis ja olin niin tyytyväinen koiraan ja omaan ohjaukseen. Vein ohjaukset loppuun asti, en jättänyt koiraa yksin, annoin tarvittavan tuen. Tein miten oltiin ekalla kerralla asiat käyty. Kaikki toimi! Siihen oli mahtava lopettaa :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti