keskiviikko 4. syyskuuta 2013

1.9 Kati Kylliäisen agilitykoulutus & Fannyn viikon treeni

Suuntaa antava
Su aamuna töistä kotia, nopeasti aamupalaa napaan ja koirat autoon. Onneksi treenireppu oli jo valmiina, ei tarvinnut sitä alkaa vielä pakkailee. Ja autolla karautin agilityhallille. Kati oli rakentanut meille aikamoisen treenipaketin. Itse koin jo vaikeaksi 7 esteen aloituksen. Kakkoshypyn ennakoiva valssi sujui kivasti, sain hyvin ajoitettua. Taas vähän samaa kuin Vakkurin treenissä niin kolmoshypylle viedessä meinasi karata väärälle puolelle ja ohi esteen. Napakalla ohjauksella/haltuunotolla ja katse koirassa pitäen päästiin rytmittäen putkeen. Ensin ohjasin vitoshypyn takaakiertona josta persjätöllä puolen vaihto jolloin kutonen oli helppo pyöräyttää lähimmän siivekkeen ympäri. Toinen mitä kokeiltiin niin oli tehdä vitoselle pakkovalssi, mikä myös toimi tosi hyvin. Kasihypylle piti saada vähän etumatkaa ja tehdää ennakoiva käännös vaihtamatta ohjaavaa kättä, näin saatiin koira kääntymään pienessä tilassa ja tajuamaan ettei putkeen olla menossa. 9 hypyn Kati halusi että ohjataan putken välistä, joten kunnon haltuunotto "pysäytys" ja sen jälkeen käsky takaakiertoon. Kepeille hieman pyöristin kulmaa, mutta en liikaa alkanut helpottaa. Sitten taas leieröinti, eli kepeillä vähän sivulle irti ja lopussa poispäinkäännös putkeen ja keppien leieröinti ja hyppyjen ohjaus mahd kaukaa irrottaen. Genalle ei tarvinnut kun pari kertaa lelulle muistuttaa putkeen irtoaminen, niin lopulta mentiin leieröinti radan osana :) Hieno likka!! Okserille liikkuva valssi, jonka jälkeen 18 rytmitys ja tiukka ohjaus putkeen. 20 putkeen ohjaus etumatkalla jotta 21 hypylle ehti tekee takaakierto+persjätön. 23 hypylle jaakotus ja putkeen vienti pakkovalssilla. Loppuun esim muurin jälkeen valssi + takaakierto + päällejuoksu mikä toimi meille hyvin. Toinen vaihtoehto oli ottaa muurilla vastaan ja hypyn siivekkeen kohdalla tehdä persjättö jolla ohjaa koiran hypylle ja siintä valssi 28 hypylle. Genalla ja itsellä alkoi lopussa räpylä painaa hieman, mutta paljon saatiin irti koulutuksesta. Irtoamista, puhtaita kontakteja, erilaisia ohjauksia. :) Itse en vaan ole läheskään kaikkien ohjauksien nimistä perillä...

Suuntaa antava
Lopuksi päästettiin möllit radalle ja Fannykin pääsi koulutukseen. Jo heti kaksi ekaa hyppyä tuotti meille haasteita, ennakoiva mikä riitti Genalle, ei riittänyt mitenkää Fannylle. Fanny oli jo siinä kohtaa mennyt kun mie vasta aloin tekee ohjausta.... :O Tuli todettua samantien Katin kanssa että kaksi ihan erilaista enkä todellakaan voi ohjata samalla tavalla. Fannylle hieman ennakoiva tuotti vaikeuksia, että saatiin kääntymään tiukasti ja vielä vaihtamaan käsi. Mielellään olisi pysynyt samalla puolella. Lelulla vahvistettiin, että saatiin puoli vaihtumaan ja ohjautumaan kolmos hypylle. Hyppy suoralla treenattiin irtoamista. Kati oli palkkaamassa suoran päässä, itse en kiirettä pitänyt. Kasi putken jälkeen persjättö, 9 hypyn kauimman siivekkeen kautta ohjaus putkeen. Kepeille piti muistaa rauhoittaa, että Fanny sai rauhassa etsiä oikean välin. Tehtiin 6 verkolla, sain rauhassa irrottautua ja ohjata, suoritus oli varmaa. Takaakierto kepeiltä sujui hyvin. Putkesta 15 hypylle vienti ja valssi. 16 hypyltä veto putkelle ja pakkovalssi. Pituutta piti kerran muistuttaa, ja sitten loppuun. Alussa Fannylla oli kova meno päällä ja palkalle oli aina kiire, mutta loppua kohden vauhti alkoi hyytyä ja samalla hyppy into alkoi karista kun väsy iski ja treenit eteni. Irtoamista, eri ohjauksia ja estesuoritus varmuutta vaan jatketaan.

Viikolla kävin Fannyn kanssa tekemässä yhdet keppitreenit hallilla. Fannylla oli alussa paljon intoa ja kahden verkon kanssa oli alkuun turhankin paljon meno haluja ettei aina joka väli osunut, mutta kun alkoi vähän rauhoittua alkoi pujoittelu sujua. Aloitukset löytyi varmasti, alun pujoitteli rauhassa kiihdyttäen loppuun. Kun pujoittelu kerta sujui niin mukavasti, päätin kokeilla kepillä jäätä ja ottaa kaikki verkot pois. Yllätykseksi heti ensimmäinen pujoittelu ohjaten vas sujui hienosti, tuntui sen hokaamaavan ongelmitta, toiseen suuntaan piti vähän avittaa ja tuntui välillä unohtavan mihin oli menossa :) Tästä hyvä jatkaa. Joku kerta pitää laittaa verkot ja ottaa vähän vauhtia mukaan, kun tuntuu nyt olevan vähän turhankin rauhallinen pujotellessa, mitä nyt lopussa kiihdyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti