sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Tarvetta hierojalle

Viikon alussa maanantaina suuntasin aglityhallille taas tyttöjen kanssa. Fannyn kanssa otettiin keppejä sekä tyttöjen kanssa tarkoitus tehdä Open Class agirotu2013 rataa, mikä oli julkaistu ja rakennettu halliin kaikkien treenattavaksi. Gena painoi radan läpi kuin aina olisi menty. Fannyn kanssa ensin muutamia keppi toistoja, ohjaajan puoleisen verkon sain jo mukavasti irti (koiralla tilaa mennä läpi) ja pujoitteli. Fannyn kanssa oli myös tarkoitus tehdä rataa, mutta jokin ei nyt ollut kohdillaan. Aloitus hyppy ja putkeen vienti ok, sit alkoi ongelmat. Pituus mentiin vain avustuksella, puomi ok...sit rävellettiin hyppyjen kanssa... Fanny halusi kiertää kaikki hypyt tai jäi seisoo niiden taakse. Oli oudon haluton. Hyppäsi vain jos pyysin kohti hyppää tai palkkaa heitin. Hypyt oli vain 25cm. Miulla soi heti hälytyskellot, joten treenit seis ja koirien kanssa jäähyttelee. Fanny saatava hierojalle. Heti mielessä ensimmäisenä jumitila. Toukokuu meni agilitysta levätessä kun juoksut, kevätkin oli helppo/kevyt, nyt kesäkuu intensiivistä kovaa treeniä -> ei ihme jos lihakset reagoisi muutokseen.

Miun koiria tähän asti hieronut Kokkosen Kirsi (Kiitorekku) kesälomalla elokuun puoliväliin ainakin, joten piti alkaa etsimään uutta hierojaa. Löytyikin Lappeenrannan Muukosta Miettisen Suvi joka hieroo sekä koiria että ihmisiä sekä järjestää dobo tunteja. Yllätykseksi sain jo samanviikon perjantaille ajan, molemmille koirille. Gena ei vielä oireillut, mutta parempi hieroa ennenkuin oireilee. Edellisestä hieronnasta jo aikaa, syksyllä käyty viimeeksi, joten korkea aikakin jo tytöt hieroa. Voisin sanoa, että väli aivan liian pitkä.

Mielenkiinnolla mentiin Suvin vastaanotolle, oikein miellyttävä, ystävällinen ja käsitteli koiria nätisti ammattilaisen ottein. Molemmat tytöt antoi oikein nätisti hieroa ja tekivät tuttavuutta. Otettiin Fanny ensin jolla arvelin jostain jotain löytyvän, tai jopa toivoin että löytyisi jumi joka selittäisi kiellot hypyillä. Koska jos jumeja ei löydy, syytä etsittävä tarkemmin ja en tahdo mitää ikäviä yllätyksiä nuorelle koiralle. Fanny antoi Suvin hieroa todella hyvin, makoili tyytyväisenä. Ensin vähän läähätytti, lopulta jo simmut oli kiinni tyytyväisenä. Selästä, niskasta, etuosasta eikä lantiosta löytynyt sanomista, mutta takajalat aivan jumissa. Suvi sai niitä jonkun aikaa hieroa, että ne aukesi ja Fannykin selvästi kertoi että siellä oli jotain ikävän tuntuista. Lopulta takasetkin tuntui pehmeiltä ja neiti poistui hieronnasta tyytyväisenä ja koisi häkissä Genan käsittelyn ajan. Fannylla kuulemma oikein muhkut takajalan lihakset :) Gena alkuun vähän ihmetteli ja katteli meitä kysyvästi, mutta antoi nätisti hieroa. Genalta löytyi jumeja rinnasta (vähän), lantiosta ja takasista(vähän). Lavat oli tällä kertaa hyvät. Lantiota Suvi sai hieroa napakasti että aukesi. Gena kyllä selvästi ilmasi että oli kireä, mutta hyvin Suvi sai avattua kireydet kun Gena antoi kuitenkin hieroa napakasti. Gena seisoi hieronnan jälkeen Suvin mukaan ihan eritavalla, takaset enemmän takana. :) Oikein onnistunut käynti, olin todella tyytyväinen Suvin työskentelyyn. Hyvä että käytin Genankin, oli selvästi jo tarpeessa, vaikka ei oireillut. Ja "onneksi" Fannylla löytyi jotakin mikä selittäisi hyppyhaluttomuuden. Viikonloppu otetaan rauhallisesti ja ensi viikolla kokeillaan oliko hieronnalla toivottua tulosta, vai onko syy jossain muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti