torstai 27. kesäkuuta 2013

Hellepäivien treenejä

Kesäisiä hellepäiviä on nyt useita riittänyt. Lämpö noussut varjossakin +30C, mitä sitten auringossa.. En valita, kesää tässä toivottu ja se on kyllä nyt saatu. Kuhan vettäkin tulisi välillä, luonto saisi millä elää. Ukkosiakin saatu, itse onnistunut kylläkin olee enimmäkseen juuri väärässä paikassa aina. Fanny ei paljoa perusta ukkosista, mutta Genaa ahdistaa jyrinät.

Helteisinä päivinä ei olla unohdettu agilitya tyttöjen kanssa. Fannyn kanssa jatkettiin maanantaina ja tiistaina keppien ja keinun opettelua. Maanantaina tehtiin läpimurto puisen keinun kanssa. Sain otettua pehmusteet pois kokonaan, ei tarvinnut vaikuttaa keinun liikkeeseen enää. Tömähdys ekana vähän mietitytti, mutta lopuksi yllätyin iloisesti ja mentiin reippaalla kävelyllä ylös, odotettiin että keinulaskeutui ja loppu matka alas. Yhtä hyvin meni molemmin puolin ohjaten. Ei tarvinnut houkutella. Tiistaina sitten ikävän metallikeinun kimppuun jonka räminää Fanny epäröinyt. Jotain oli tapahtunut, koska Fanny ei epäröinyt kuten aikasemmin. Nytkin oli pehmusteet käytös molemmispäissä, estämässä pahimmat räminät. Muutaman kerran houkuttelin ja sit neiti talssi keinun läpi kuin puisenkin. Päätin jättää siihen, en alkanut viel pehmusteita napsii pois.

Keppien kanssa Fanny vähän junnaa paikoillaan. Kaikki verkot vähän irti kepeistä, mut yritän nyt keskiverkkoja saada häivytetyksi. Vayhti hyytyy kun verkkoi alkaa napsia, ajoittain näyttää kuin hoksaisi, mutta sit taas mennää takapakkia. 6 verkkoa niin menee kuin vettä vaan...

Genan kanssa tehty kontakteja ja niillä erilaisia ohjauksia, puutkiin erilaisia vientejä, kepeille erilaisia ohjausksia, keinun vahvistusta namialustalla. Ei mitään pitkää rataa oikein olla tehty, vaan tekniikoita. Tahdon lyhyttä pätkää, paljon palkkaa ja onnistumisia. Paitsi tiistaina tehtiin lopuksi tyttöjen kanssa pieni radan pätkä. Gena tuntui olevan ihan liekeissä. Oli vauhtia ja menoa, kepeillä oli Fannyn 6 verkkoa joten hain irtoamista riskillä. Kerran läks perään, muuten ymmärsi vetää loppuun. :) Kohta Gena saakin jäädä treenitauolle kun alkaa taas kisoja olemaan. Fanny sai myös kokeilla radan pätkää. Vitsi tuo nassikka osaa yllättää, alkuun oli vauhtia, mutta loppua kohden alkoi hyytyä. Pituus olikin tällä kertaa vähän outo, sitä tehtykin vain kerran Kiitorekulla, joten sitä piti vahvistaa ja jostain syystä 15 hyppy tuotti haasteita ja lopulta piti palkan avulla hypyttää se. Niin mainiota menoa keppien loppuun asti että :)



Maanantai ja Tiistai ilta menikin sitten tallilla hikoillen helteessä Ahtiaisen Jussin valmennuksissa Coudin kanssa. Harmi ettei kukaan ollut kuvaamassa, ois kiva joskus saada kuvia omasta ratsastuksesta, etenkin valmennuksista. Maanantaina keskityttiin oikeanlaiseen pidätteeseen ja oikeanlaiseen pohkeen käyttöön kun tiistaina aiheena oli istunnan käyttö, erityisesti lonkkien liike ja niiden käyttö. Maanantaina Coudi oli ensialkuun tosi laiska, ihan laidun fiiliksissä, mutta lopussa aivan mahtava. Niin höyhenen kevyt ja koko hevonen teki töitä, liike meni läpi hevosen. Tiistaina Coudi oli jo alusta asti paremmin hereillä ja valmiimpi tekemään töitä. Yllätyin miten vähillä avauilla hevonen teki töitä, väistikin ravissa vain lonkan liikkeellä. Coudin vahvuus siirtymissä näkyi molempina päivinä, vahvempi/sulavampi kylläkin siirtyessä nopeampaan askellajiin. Coudikin lähti isoon raviin jalat työntyen alle eikä potkassut taakse kuten yleensä. Liihoittelusta aletaan ainakin valmennuksissa pääsemään eroon, Coudi alkaa oikeasti jo taittaa jalkojaan. Laukoista olen erityisen iloinen, laukka oli ratsastettavaa eikä tarvinnut keskittyy vain että kuhan hevonen laukkaa alla eikä edessä. Itseni sain todella kipeäksi, alimmat vatsalihakset huusi jo ma tunnin jälkeen, tiistaina tunnilla irvistelin tuskasta, mutta loppuun asti mentiin vaikka Jussi vielä lopuksi käski niin isoa ravia menemään kun hevosesta irtoaa. Noh, ilta menikin sitten kirotessa jokaista kävelyaskelta kun kipeää teki. Mutta kyllä taas kannatti hikoilla ja laittaa itsensä koville tunnilla. Valitettavasti heinäkuun valmennus jää väliin töiden takia, toivottavasti joku vuokraajista pääsisi edes. Elokuussa uusi yritys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti