torstai 11. heinäkuuta 2013

Hieronnan tuloksia & Coudin kuulumisia

Tytöt saivat hieronnan jälkeen ottaa rauhallisesti muutaman päivän, mutta tiistaina oli taas aika palata agilityhallille. Hieman takaraivossa jäyti ajatus, onko hieronnasta ollut apua Fannylle vai ei. Hypyt ihan alas 25cm ja muutamalla hypyllä kokeiltiin mikä on tilanne. Ilokseni sain heti todeta, että hieronnalla oli suuri vaikutus. Fanny hyppäsi empimättä ilmavasti hypyt ja vauhtia oli tosi paljon. En muistanutkaan, että Fanny kulkee noin kovaa. Oon ilmeisesti kuvitellut, että helle vienyt vauhdin, mutta kyllä sitä nyt vaan oli. Itsellä oli pelko, että kipeät lihakset ois jääny Fannyn takaraivoon mietityttämään ja olisi muistanut sen, jolloin olisi vaikuttanut hyppyihin. Mutta ei, neiti hyppi aivan innoissaan jokaisen hypyn. :) Fannyn kanssa otettiin muutama keppi toisto ja sain olla ihmeissäni...viikon tauolla hyvä vaikutus, koska 5 verkolla meni tosi hyvin ja 4 verkolla saatiin myös onnistunut suoritus. Keinua otettiin muutamia toistoja ja tilanne eteni niin hyvin, että otin hihnan irti ja pehmusteet pois, ja neiti meni keinua todella reippaasti :)
Genan kanssa otettiin vain muutamia puomi toistoja, viikonloppuna tiedossa kisat.


Keskiviikkona uudestaan hallille gööttien kanssa. Gena sai toimia seuraneitinä, vaikka selvästi vähän rooli kismitti kun olisi tahtonut myös tehdä jotakin. Fannyn kanssa päätin pitkästä aikaa tehdä jonkun radan pätkän kun nyt ollaan kesä vain tehty kontakteja ja keppejä. Pätkä ei nyt ollut kovin haastava, mutta pyrin siihen saamaan mahdollisimman erilaisia esteitä eikä nyt ihan vain suoraa ja suoraa kuitenkaa kun tiedän Fannyn pystyvän enempään. Radassa oli takaakierto, ennakoiva valssi, pakkovalssi, valssi ja takaaleikkaus putkien suilla. Tein pätkän kahdesti ja ensimmäiselle kierrokselle riitti vauhtia, toisella alkoi jo selvästi jalka painaa ja hypyt kangertaa. Ennakoivassa sai olla tarkkana, että liike jatkui koko hypyn ajan, silloin hyppäsi. 5 hypyltä hanakasti haki puomille, sai olla tarkkana. Renkaan ohi haki ekalla kerralla, toisella löysi välin hyvin. Pakkovalssi puomille ja puomin jälkeen valssi meni hyvin. Takaaleikkaukset putkiin toimi kun tein selvän viennin ja annoin aikaa mennä putkeen (ei juostu niskaan). Pituuskin meni hyvin sekä pussi (vähän viel hidas läpi meno, mutta ei epäile). Kontaktit toimi hyvin. Pitää ruveta nyt radan pätkii tekemään ja lyömään kontaktit sinne joukkoon sekä kepit. Keppejä tehtiin erikseen ja myös nyt mentiin 5 verkolla hyvin. 4 verkolla kangertaa vähän, mutta suunta on oikea. Otettiin keinua, valitettavasti saatiin takapakkia kun jäi liian alkuun odottaa että laskeutuu, noh keinu kiikkasikin takaisin ja sit säikähdettiin ja loikattiin alas... Sit ei kun koira taas hihnaan ja keinun toistoja, pehmusteita ei tarvittu, mutta vähän houkutsta aluksi ja sitten alkoikin taas sujuu jouhevasti. Otettiin myös keinun liikettä molempiin suuntiin Fanny kyydissä, saisi tottua siihen et keinu liikkuu molempiin suuntiin. Aika nopeasti saatiin järkytys häivytettyä.

Oli kyllä huojentavaa huomata, että hieronta auttoi Fannyn hyppyhaluttomuuteen. Täytyy myöntää, että kävi jo ikävämmät asiatkin mielessä. Fannyahan ei ole vielä kuvattu, tarkoitus tehdä kun 2v täyttyy. Tottakai olisin kuvauttanut aikasemmin jos hieronnasta ei olisi apua ollut tai olisi jotain epäilyttävää Miettisen Suvi löytänyt. Onneksi näin, pidettävä vain huoli nyt lämmittelyistä ja jäähdyttelyistä kesäkin aikaa, ei saa yhtään luistaa, etenkin kun aika napakasti nyt treenataan ennenkuin taas syksyllä minun koulu alkaa. Sit tahti rauhoittuu taas.

8.7.13 Coudi laitumella
Coudin kanssa nyt treenailtu ja maastoiltu. Kelit onneksi vähän edes viilentyneet, +20 ihan sopiva, vielä jaksaa touhuta. Coudi tuossa yritti selvästi miulle vihjata jotain levosta kun oli viime viikolla repinyt kengän etujalasta irti...ja nimenomaan repinyt. Onneksi siihen kavioon saatiin jo seuraavana päivänä kenkä, kiitos paikkausaineen joka helpotti operaatiota. Olipa taas kaviolla näköä... Noh, tuo kun ei mennyt läpi vaan treenit jatkui kun kenkä saatiin jalkaan, Coudi päätti laidun kamun kanssa poistua omatoimisesti laitumelta sunnuntaina. Tietoa ei ole että miten, koska aidat oli ehjät, mutta hepat löytyi viereiseltä pellolta rouskuttamassa heinää. Itsehän en tästä kuullut kuin vasta ke toisen hepan omistajalta, olisipa tieto tullut jo aiemmin kun maanantaina ihmettelin mein toisen takajalan kuntoa. Uusia haavoja ja jalka paksuna. Eka ajatus oli että monoa saanut laitumella kun ei ole laitumella ihan käressä johtajuudessa. Mutta nyt näyttääkin siltä, että jätkä ihan itse itselleen aiheuttanut haavat koikkaloimalla koipiensa kanssa. Turvotuskin laski päivässä kahdessa kun liikutti ja haavoja hoiti. Tiistaina Coudi sitten yritti kolmatta taktiikkaa, eli pelkään kaikkea ja teen kaiken eritavalla mitä selässä olija sanoo. Parasta tässä oli se, että Coudi esitti pelkäävän bestistään/veikkaansa joka oli tarhassa :o Kentällä sitten tehtiin kaikki mahdolllinen: oltiin rautakanki, vastustettiin taivutusta, tuijotettiin kaikkea, stoppailtiin jne...Melkein tunti siihen meni, mutta lopulta pätkä saatiin ok menoa johon lopetin. Tämä kannatti koska keskiviikkona Coudi oli alistunut ja töitä tehtiin todella hyvällä työmoraalilla. Oli taas ilo olla jätkän selässä.

Coudi 8.7.13 laitumella
8.7.13 Coudilla asiaa
8.7.13 Coudi ottaa kavereita laitumelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti