tiistai 23. heinäkuuta 2013

Agility ja toko treeniä

Viikon aikana olen nyt koirien kanssa käynyt yhdet agilitytreenit tekemässä (liian vähän, mutta tullut yllättäviä muuttujia ja pakko ollut perua hallivaraukset) ja yllätykseksi kahdet toko treenit hyyyyyyyyyvin pitkästä aikaa. Taisi pieni kärpänen taas puraista tokoon, toivotaan, että nyt kestäisi ja saataisiin jotain aikaiseksi. Monesti käy että jaksan pari viikkoa ja sitten lopahtaa. Vielä kun koulu alkaa kuukauden päästä niin aika alkaa olee sitten todella kortilla.

Keskiviikkona (17.7) käytiin koirien kanssa agilityhallilla ja Fannyn kanssa tehtiin vähän kaikkea. Muutama keppitoisto, viidellä verkolla menee nyt jo aika kivasti. Metallikeinua otettiin muutama toisto hihnassa ilman pehmennystä. Rengasta otettiin parin hypyn kanssa niin et joko ekana rengas tai sitten että rengas oli viimeinen. Hienosti löysi suoralla linjalla renkaan aukon. Fannyn kanssa tehtiin radan pätkä, niitä nyt myös muistettava tehdä eikä vain yksittäisiä esteitä. Fanny jaksoi todella hyvin keskittyä koko 16 esteen pätkän mik yllätti minut todella. Hienosti erotteli putket ja puomin toisistaan ja otti kontaktit. Ainut harha tuli 9 hypyllä kun en vetänyt kohti tarpeeksi takaakierrolta jolloin ajautui ohi. Muuten aivan mahtavaa suoritusta :)



Genan kanssa otettiin muutamia keppi toistoja kun viennit kepeille ei Mikkelissä sujunut. Fannyn ja Genan kanssa otettiin myös pieni leikittely muutamalla hypyllä lopuksi. Suoritusten puhtaudessa ei ollut pahemmin eroa, mutta Fanny ei ihan vielä käänny yhtä säpäkästi kuin Gena. Genalle myös tuntuu tekevän hyvää ottaa vähän kierroksia katsoessa Fannyn treenausta. Ihan erilainen treenata.
Sunnuntaina oltiin sovittu porukka toko treenit, tottakai sitten yli viikon huonosti nukutut yöt kostautui ja nukuin pommiin, mutta ehdin silti edes vähän tekee muiden mukana. Fannyn kanssa haettiin häiriössä perusasentoa. Genan kanssa tein seuruuta ja eri vauhdeilla ja käännöksillä. Ai, että kun oli makeeta. Gena oli niin pinkeänä. Yhdessä otettiin paikkamakuu, muut otti pitkällä matkalla, itse tyydyin lyhyempään koska paikkamakuu ei ole vahva ja edellisestä treenistä on aikaa. Kerran oli nousta, mutta meni itse takasin makuulle ja pysyi koko ajan. Aika oli noin kaksi minuuttia :) Toimin myös liikkurina muille.

Sunnuntai iltana innostuin vielä kotipihalla jatkamaan treeniä. Fannyn kanssa perusasentoa ja seuraamista hihnassa sekä makuulle menoa. Perusasentoa ei vielä löydä ilman apua, mutta aika hyvässä linjassa hakee kuitenkin, ei tarvii turhia pyöritellä. Seuruussa yllätti, parantunut huimasti vaikka ei olla treenattu. Ei hypi kättä kohti kuin maksimissaan lähtiessä liikkeelle kun on niin into pinkeänä. Seuruussa hakee vähän vinossa takaosa ulkona joten muutamien käännöksien alettiin tekee ympyrää jossa koira sisäpuolella eli on pakko pitää takamuskurissa ja siinä menikin mallikkaasti. Makuu opetus aloitettiin alusta, ei muista enää käskyä.. :( Siintä sen saa kun on laiska ohjaaja ollut. Helposti kuitenkin menee maahan namin avulla, mutta sitten onkin ongelma kun tarjoaa makuuta jossa toinen etutassu kääntyneenä sisään alle....siin sit piti olla tarkkana että sana ja palkka vasta kun tassut oikeissa asennoissa.

Genan kanssa su iltana keskityttiin hyppyyn ja paikkamakuuseen. Hypyssä tullut joku aivopieru koiralle, koska ekan hypyn jälkeen tosi varmaa suoritusta. Hyppää käskystä, jää esteen taakse seisoo aloilleen ja odottaa siinä kun kierrän esteen. :) Palkkasin hypyn jälkeen ennenkuin lähdin kiertää ja sitten kun seisoi vieressä. Mutta tarkkana saa olla ettei varasta tai hyppää takaisin vapauttamisen jälkeen. Aivan mahtavaa edistymistä. :) Paikkamakuussa myös edistymistä havaittavissa. Otin suht lyhyessä matkassa ensin lyhyempää aikaa ja sitten jo pidempää. Ei kuitenkaa vielä 2 minuuttia. Tosi hyviä suorituksia. Pyrin palkkaamaan paikkamakuun jälkeen hillitysti.

Maanantai iltana pihalla taas toko treenit tyttöjen kanssa. Fannyn kanssa jatkettiin perusasennon löytämistä, seuraamista (nyt ilman hihnaa) ja maahan menoa. Perusasento on minusta jo aika hyvä, kontakti löytyy. Alkuun yritti heti palkan jälkeen lähteä, mutta nopeasti tajusi, että siinä tulee olla kunnes käskyä tulee mitä tehdä. Seuraamisessa ilman hihnaa ei ollut sen kummempaa kuin hihnan kanssa. Suoruutta tarvitaan joten ympyrää tehtii. Muutaman kerran hävisi kauemmaksi, mutta käskyllä oli taas vieressä. Vielä tuli ajottaisia pomppuja. Maahan menossa tarvitsee avustusta, kokeilin ilman, mutta katsoo vain pääkallellaan korvat pystyssä "mitä sie yrität sanoa?". Nyt jo paremmin löysi tassut oikeaan asentoon ja ei mennyt kyljen kautta. Herkästi puskee vas kyljen pyöreeksi ja vähän jopa kyljelleen käy jos ei ole tarkkana miten palkkaa. Perusasioita saadaan vielä pitkään opetella, kunnes päästään muita tehtäviä tekemään.

Genan kanssa ma iltana tehtiin vaikka mitä.  Aloitettiin liikkeestä maahan menolla. Gena ei ollut ihan parhaimmassa vedossa koko treenin ajan. Välillä sai vähän herätellä ja korvaan mennyt roska/karva häiritsi ihan kamalasti. Kerran kaks tarjosi seisomista, muuten meni nätisti maahan. Tein avo luokan liikkeen eli menin palatessa vielä ohi ennenkuin menin viereen. Liikkeestä seisominen sujui ongelmitta, siinäkin avo liikkeenä ja hienosti odotti pakoillaan, pää vain kääntyi katsomaan. Luoksetulossa mukavan energinen, hakee sivulle hyvin, mutta paikkaa ja tiiviyttä pitää hioa. Piti aina korjata, mutta joka kerta oli parempi. Sitten hyppytoistoja ja koska ensimmäinen oli jo niin nappisuoritus päätin jättää yhden palkan välistä. Eli palkka vasta kun vieressä olin ja näin jopa tassutkin pysyi paremmin aloillaan, ei yhtää korjaavaa liikettä. Ei yhtää kertaa lähtenyt liikkeelle vaikka sai vain yhden palkan. :) Onko meidän ongelma liike viimein alkamassa parantua? Hypyn jälkeen meidän toinen ongelma liike eli paikkamakuu. Tänään otettiin jo pidempää matkaa vaihtelevalla ajalla. Kerran nousi ja kerran läks miun luo kun päästin äänen (yritin saada huomion, sainkin vähän liikaa), mutta muuten pysyi hienosti jo paikallaan pidemmässä matkassa ja pisin aikakin varmaan oli noin 1,5min (ei ollut kelloo, arvio). Vielä vain työtä ja työtä, niin ehkä myö sinne kokeeseen viititään taas mennä kokeilee josko se TK1 sieltä joskus saataisiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti