torstai 25. heinäkuuta 2013

Torstain touhuja

Tänään pitkästä aikaan Juulin ja koiruleiden kanssa lenkille. Monta kertaa yritetty, mutta ei ole vain aikataulut natsanneet. Nyt sitten osui kun ajoissa monta päivää etukäteen sopi. Kelikin suosi, jopa koirien mielestä ehkä liikaa. Autonmittari näytti +24C, koira rassukoilla kielet roikku koko lenkin ja rupesi jo jalka painaa, joten ei tehty niin pitkää lenkkiä Partalan linjoilla kuten ekana aattelin. Juulin koirat kovasti muuttuneet...Taavi saanut karvaa ympärilleen paljon, Novalla joko karva tuuhentunut tai tullut massaa ja Hilma nyt on Hilma (karvaton). Hilma ja Fanny ehti olla ehkä noin 3min irti kun ne oli jo löytäneet suo/mutakuopan ja tulivat sieltä mitä kauniimmissa asuissa. Fannykin oli mahanalusta myöten kurassa/suossa, onneksi suurinosa karisi itse pois. Illalla sitten loput suihkussa, samalla kun valkoiset osat pesin näyttely viikonloppua varten. Matkalla ajoittain pysähdyttiin nauttimaan superfoodia, kyllä oli maukasta. Reissulla taidettiin nähdä myös karhun jälkiä. Sen verran kuluneet jo hiekassa, etten nyt vannoo mene, mutta muoto täsmäsi. Eikä ois ihme vaikka Partalassakin liikkuisi. Jokatapauksessa mukava oli päästä porukalla lenkille.

Samojedin uusin versio
Lauma kasassa :)
Ja vähän matkaevästä matkaan
Illalla sitten tyttöjen kanssa omalla pihalla tokotreenit kun ensin olin käynyt ryhmääni kouluttaa agilityhallilla. Fannyn kanssa otettiin perusasentoa ja siintä liikkeelle lähtöä, pari askelta ja siintä perusasento. Vautsi vau!! Neiti on edistynyt paljon. Hakee jo paremmin sivulle, löytää oikein paikan hyvin, mutta vielä tarvii palkan avuksi. Liikkeestä istui sivulle tosi näppärästi, ja nyt saatiin suoria asentoja. Pylly ei ollut vinossa. Parin askeleen seuruut toimi :) Mutta eniten edistyttiin maahanmenossa tänään, ja paljon! Ajattelin että saapi tänään vähän työskennellä pikkuisella päänupillaan enkä avustanut nupilla. Sai itse tarjota sitä, mistä saa palkan. Kun meni maahan, annoin käskyn ja palkan. Ei tarvinnut kuin pari tälläistä niin alkoi jo sanasta menee maahan ilman nami apua. Palkan sai tottakai ja paljon kehuja. Tein tätä kyykyssä koiran tasolla ja sujui tosi hyvin. Tauon jälkeen vaikeutettiin ja jäin seisoo. Pyrin olee erilaisissa asennoissa. Ensin ei tajunnut, mutta taas lähdettiin siintä, että itse tarjosi maahanmenon, sain annettuu käskyn ja palkan. Sitten meni taas kuin vettä vaan käskyllä ja palkalla. Toinen rupesi oikein tarjoo maahanmenoa. :)

Genan kanssa aloitettiin hypyllä. Tänään ei varastanut tai yrittänyt vapautuksen jälkeen uudestaan hypätä. Palkkasin vain kun tuli viereen seisoo, en hypystä. Tarkkana saa olla ettei etutassuilla liikkuisi. Tuppaa herkästi niitä siirtää. Luoksetulossa tarjosi ensin seisomista sivulla kun oltiin hyppyä tehty, mutta nopeasti tajusi istua kun korjasin. Paljon paremmin löysi viereen ja lähelle kuin edellisellä kerralla. Ei tarvinnut paljoa korjailla. :) Liikkeestä seisominen toimi hienosti! Liikkeestä maahan tarjosi ensin seisomisen, mutta sitten hokasi että täähän oli se toinen ja alkoi tulla vain puhtaita suorituksia. Vähän saisi olla reippaampi maahanmeno vain tai ainakin uskoisin näin. Itse kun ei nää, kun pyrin tekee kokeen omaisesti, mahdollisimman eleetöntä ohjausta. Tein jäävät avo liikkeenä. Paikkamakuussa kahdesti nousi, mutta ei kertaakaan liikkunut. Sain myös useita onnistuneita suorituksia pidemmällä matkalla ja ajalla. Vaihtelin matkaa ja aikaa, en katsonut kelloa vaan lopetin kun tuntui hyvältä.

Olipas taas ilo treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti