torstai 7. elokuuta 2014

4.8. KKS helteessä ja Kiitorekulla jatkui treenit

Mitäs sitä lomalla hellepäivänä muuta tekisi kuin lähtisi agilitykisoihin?! :) Edellisenä iltana kotiuduttu Kuopion reissusta ja eikun taas auton ratin taakse (selkä parka) ja nokka tällä kertaa kohti Kotkaa. Gena sai jäädä kotia, koska helle niin kova, että ei turhaan viiti autossa istuttaa. Kyseessä oli KKS iltakisat 1luokalle ja tiedossa oli 2 kappaletta agilityratoja. Tuomarina toimi Elina Hannikainen. Pelkäsin hallin olevan todellinen pätsi, mutta ihme kyllä hallissa oli yllättävän siedettävää, vaikka ulkona oli hellelukemia. 

Suuntaa antava
En osannut kisoilta odottaa mitää, koska kesäkuun kisojen ja treenien jälkeen Fanny nähnyt esteitä vain muutaman kerran. Lähdettiin radoille treenimielessä koska Fannylle KKS halli oli kisapaikkana vieras, vain kisaturistina pihalla ollut. Yksi asia on kyllä ihana huomata Fannysta, Fanny ei enää keskity yleisöön, ratahenkilöihin ja tuomariin, vaan esteet ja mie olen pääasia. Tänään vain näkyi todella roimasti molempien tekemisessä treenin puute/tauko. Erityisesti se näkyi miun liiallisena lepsuiluna, en ollut tarkkana ja muutama hyppy mentii ohi (8, 18), jostain syystä 11 hypyn rima tipahti. Keppien aloituksen kanssa oli ongelmia, joten sieltä kaks kieltoa. Kieltoja tuli siis liikaa joten hyl. Koiralla oli lämmöstä huolimatta hyvä vauhti radalla, kuunteli kuitenkin miun olematonta ohjausta. Pussi ok, kontaktit ok, kepit ok kuhan pääsi aloittamaan. Radasta jäi ok fiilis vaikka hyllytettiin.

Suuntaa antava
Toinen rata ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin ja heti huomasin, että koira oli ekalla radalla antanut kaikkensa ja lämpö + viikonloppu reissu teki tehtävänsä. Fanny otti putkelle kaksi kieltoa, mikä on hyvin outoa, ensin yritti putkeen vas puolelta ja sit oik puolelta, kunnes meni keskeltä. Kepeillä jälleen ongelmia aloituksen kanssa, joten hylkäys tuli siinä. Kontaktit Fanny nappasi jälleen hienosti, ihanan varma. Vieraissakin paikoissa, alkaa keinulla olla Fannylla jo aika kivasti vauhtia. Pussin ohi ajauduttin, mutta en jäänyt korjaamaan, loppu meni nätisti, mutta koira oli sipannut jo, oli väsynyt ja hidas. Tsemppasin loppuun asti ja maalissa isot kehut, kun teki loppuun asti hienosti.

Palkintoja ei kisoista saatu, mutta paljon hyvää kokemusta Fannylle. Ei kuitenkaan hukkareissu.

Suuntaa antava
Keskiviikkona (6.8) odotetut Kiitorekun treenit alkoivat jälleen kesätauon jälkeen. Mukavan hyppyradan oli Sampo meille rakentanut. Meille eniten tuotti haastetta aloitus ja sitä jouduttiin hetki vääntämään kun oli kyse niin pienistä ajoituksista. Halusin, että saan kakkosen jälkeen tehtyy pienen vedon ja kolmoselle pakkovalssin. Vedon piti alkaa ajoissa, että kakkosen hyppäsi jo oikeaan suuntaan ja pakkovalssin ajoissa että kääntyy kolmoselle, mutta kyllä se lopulta sieltä tuli. Nelosen takaakierto vas siivekkeen kautta ja puolvalssilla mukaan putkeen. Kepeille asti hyvä, mutta taas se perhanan aloitus ei sieltä löytynyt, mutta pujoitteli ok vaikka nurmikko vähän pitkää. Pujoittelun perään valssi ja putkelle takaaleikkaus. Kymppi ja yksitoista ok, mutta 12 oli hankala jos yritti vas puolelta ohjata, joten muutettiin, että muurin jälkeen persjättö, ja sain 12 ennakoivan tehtyä. Putkeen jälkeen hypyt ok.

Toisella kiekalla kokeilin toisenlaista aloitusta mielenkiinnosta, nimittäin japanilaista. Siinä kakkosen persjättö piti lähteä jo hypyn kohdal ellei jopa ennen ja seuraavan kans hyvissä ajoin, että kääntyy kolmoselle. Ohjaus tuntui hassulta ja tuntui ettei tiennyt missä on koira ja esteet, mutta ekalla tehtiin puhtaasti ja Sampon mukaan ajoitukset meni nappiin :) Muuten pyrin ohjaa kuten ekalla kiekalla, mutta se keppien aloitus vaan aiheutti ongelmia. Kympin kanssa piti luottaa, että ehdin tekee persjätön muurin jälkeen. 13 putkel huomattiin, että jos odotan Fanny paikoillani kun tulee putkesta, on vähän laiska vauhdiltansa. Kokeiltin sitten niin, että olin paikoillaan kun oli putkes, mut aloin liikkua kun koira tuli ulos putkesta niin johan oli koirassa vauhtia, tuli kilpailua kohti estettä :) Tuo on muistettava, joko koira mukaan putkelta tai liikettä koko ajan. Mahti treenit, onneksi aurinko ei paistanut kentälle enää meidän aikana niin oli ok treenata varjossa vaikka oli lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti