tiistai 26. elokuuta 2014

0-tulos -> LUVA

Miten käsillä voi ohjata noin?
Lauantaina 23.8 suuntasin tyttöjen kanssa Pyhtäälle AgiKotkien järjestämiin agilitykisoihin.  Ihmeellistä kun 1luokka alkoi vasta 12.00, tuntui oudolta kun sai nukkua normiunet, eikä ollut aikaista herätystä. Ihmettelen edelleen mihin on hävinnyt 1luokan koirakot, kun nykyään on niin vähän osallistujia? Olin varannut ison arsenaalin varavaatteita sekä jopa toppaliivin, että ei tarvitse palella, mutta keli olikin lämmin ja aurinkoinen. Sai kisata t-paita päällä :) Tuomarina meillä oli Salme Mujunen, jonka radoille menen aina todella mielelläni (viime syksynä Mikkelissä Gena sai luvan Salmen radalta ja toinen oli lähellä). Radoissa on aina jokin haaste, mutta selkeitä sekä ihanneaika ei ole mahdoton. 

  
Ennen ensimmäistä rataa koitin Fannya saada kuulolle. Lämmittely esteillä hain paikalloloa sekä ohjaavaan käteen tulemista. Hälinässä sitten ihan samaa + hieman perusasentoa ja seuruuta. Toivoin, että Fanny olisi kuulolla ja keskittyisi minuun.

Suuntaa antava
Ensimmäisenä oli agilityrata, jossa koin alun sekä lopun olen haastavia. Vitoshypyn mielenkiintoinen sijoittuminen aiheutti pään vaivaa sekä lopun putkesta tulon hyppyjen
ohjaus + kepeille pääseminen. Lähdettiin Fannyn kanssa kolmantena, joten ei ehditty turhia odotella. Fanny näytti alkuun hyvin pysyvän lähdössä, ajattelin ottaa jo kakkosesteeltä mukaan, mutta hieman liikkui jo ennen käskyä. Hyvin päästiin liikkeelle, ohjasin vas puolta. Vitoselle oli tarkoitus vetää ja tehdä takaaleikkaus, josta irtoaisi putkeen, mutta Fanny otti vedon liian herkästi ja ajautui hypyn vas puolelta ohi. Yritin korjata ja taas ajautui ohi, ja sit olikin putkessa (HYL). Jonka jälkeen ei enää kuunnellut vaan rupesi ratahenkilöt ja radansivu kiinnostaa. Kuhan Fanny kuunteli ja tuli luokse, otin syliin ja vein suorinta tietä autoon. Otin Genan ja menin Genan kanssa kävelee ja touhuu. Sen jälkeen otin Fannyn autosta ja menin lämppäesteille, johan neiti kuunteli ihan eritavalla.

Suuntaa antava
Seuraavalle agilityradalle päästiin nopeasti, koska rata oli käänteinen (vain 10 & 8 muuttui (muuri & hyppy vaihtui päittäin)). Vähän aloitus jännitti kun heti alkuun kepit, enkä edellisellä radalla kepeille päässyt, muuten rata tuntui näinpäin jope helpommalta. Aloituksessa menin ykkösen taakse ottaa vastaan ja annoin Fannyn löytää itse keppien aloituksen. Löysi!
Ohjasin oik puolelta. Muuten kyllä kepit olivat tosi hitaat, taisin itse liikaa varmistella ja ohjauksella puuttua keppien suoritukseen, mikä aiheutti Fannyssa epävarmuutta (ei ollut perjantain treenien varmuutta), mutta kepeistä selvittiin puhtaasti. Hypyt sujui hyvin ja irtosi putkeen, jolloin takaaleikkaus ok. Hypyltä A:lle jonka kontakti ok. Muurilta ok irrotus putkeen, joten takaaleikkaus ok. Keinulle meni hypyltä innokkaasti, itse liian aikaseen annoin hidastuskäskyn, joten keinu oli vähän hidas. Putket ok. 14 hypyltä veto loppusuoralle sujui hyvin. Ja maalissa oltiin 0vp:llä, mutta Fanny olisi voinut olla reippaampi radalla sekä kepit+keinu olivat hitaat. Fanny sai radan päätteeksi isot kehut ja kunnon palkkauksen. :) Tuloksena 0-tulos!! -4.62 sij4 LUVA!!! Valitettavasti tupla jäi nyt saamatta kun ekarata meni miten meni, vielä yksi aginolla saamatta.

Suuntaa antava
Viimeisenä oli vielä hyppyrata. Meillä jo siintä nolla saatuna, joten tuloksella ei merkistystä. Olin kuitenkin ilmoittanut kun kerta kisoissa oltiin. Pitäisi toivoa, että joskus olisi hyppy + agi +agi järjestys, niin alku energiat kuluisi hypärillä ja saisi agit mentyä sitten ;) Hypärille Salme oli taas saanut muutaman mielenkiintoisen kohdan. Aloitus suora oli mielenkiintoinen ja lopussa piti olla tarkkana. Aloituksen ohjasin vas puolelta ja otin Fannyn mukaan ykkös kakkosvälistä. Nyt sain vitosella tehtyä takaaleikkauksen ja koira meni putkeen vaikka
meinasi ensin kääntyä miuta kohti. Sain tehtyä vielä persjätönkin putken jälkeen joilloin hyppy ja muuri oli helppo ohjata. Putkelle takaaleikkaus ja kympin + yhdentoista väliin valssi. Kaarre sujui ongelmitta vas puolelta ohjatessa. Putken jälkeen persjättö ja pituuden jälkeen rupesin jo liikaa miettimään keppejä ja sinne ohjausta joten 17 ohjasin huolimattomasti vähän sinne päin joten koira tuli hypyn ja miun välistä. Ois pitänyt paremmin saattaa. Korjasin ja siintä kepeille, mutta pasmat oli sekaisin ja koira haki kyllä oikein aloitusvälin, mutta meni vain läpi eikä jäänyt pujoittelee. Kepit uudestaan ja koska virheitä oli eikä tuloksella väliä niin annoin koiran tehdä kepeillä  töitä. Äänellä käskytin enkä itse sörkkinyt, joten Fanny meni pikkasen jo reippaammin ja maalissa koiralle kiitos. Hypärillä ei ollut parasta vauhtia, mutta ei se nyt ihan madellut, tuntui vähän Genan menolta vauhdillisesti. Tuloksena 10vp + 2.26 eli kokonaisuudessaan 12.26 ja sij3.


Kahta agi nollaa lähdettin hakemaan, mutta yksi saatiin. Ensi viikonloppuna kahtiin kisoihin Fanny ilmoitettuna, tavoite saada Fanny nousemaan kakkosiin ennen juoksujen tuloa ja mieluiten myös ennen Wuoksen (6.9) kisoja koska ykkösen kisoihin en töistä ehdi, mutta kakkosiin kyllä ;) Melkein jopa kakkosen radat meille paremmin sopiikin kun on enemmän pyöritystä/käännöksiä eikä pitkiä suoria.


Jäätiin vielä kakkosten hypäri katsomaan, onneksi jäätiin koska meidän koutsi sai 0-tuloksen ja oli ykkönen luokassa -> sert ja nousu kuninkuusluokkaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti