keskiviikko 6. elokuuta 2014

31.7 - 3.8 Sawo Show

Tätä viikonloppu reissua odotettiin se kaksi vuotta mikä ehti edellisestä reissusta kulua. Jo torstaina päivällä suuntasimme auton nokan Juulin kanssa ensin kohti Mikkeliä, missä kohtasimme Pilvin ja Emmin koirineen. Matka jatkui perätysten Kuopioon. Ukkosmyrsky oli riehunut Kuopiossa ja meitä varoiteltiin, että toinenkin voisi tulla, joten suosiolla jätettiin leirin pystytys näyttelyalueelle aamuun. Näyttelyalueella oli kaikki tuhoutunut, mitä sinne oltiin jo saatu kasattua ja kuulin että ainakin yksi oli joutunut lääkäri reissulle saadessaan tavaroita päällensä myrskyssä :( Joten suosiolla suuntasimme Rauhanlahteen, missä meillä oli mökkivarattuna perinteisesti ja tehtii alustava varaus jo vuodelle 2016 :)

Pysähdystauko
Illat vietettiin mökissä syöden ja turisten kun päivät meni kokonaisuudessaan Raviradalla näyttelyalueella. Iltaisin myös harrastimme viilentymistä pulahtamalla lampeen Rauhanlahdessa. Kyseinen paikka oli myös koirille sallittu, joten saivat koiratkin pulikoida (ei sammarit kylläkään). Fannykin näytti nauttivan uimisesta, ei tarvittu edes keppiä kun talssi miun perässä uimaan. Mikä sen mukavampaa ajanvietettä ennen nukkumaan menoa kuin pulikoida koirien kanssa. Fannylle pitäisi saada uidessa vielä paremmin takajalat töihin, menee vähän etupainotteisesti.

Fanny-kroko (c) Pilvi Uotila
Pe aamuna hyvissä ajoin liikkeelle ja saatiin auto mukavasti lähelle sisäänmenoa, joten kamoja ei tarvinnut pitkää matkaa vedellä pyörien päällä. Muut aloittivat jo kehät ensimmäisten joukossa, mie sain asettua rauhassa aloilleni ja katsella muiden menoa sekä shoppailla ;) Gööttien kehä oli vasta puolenpäivän aikoihin. Lämmintä piisasi ja yritin tehdä Fannylle varjoa kehän laidalla kun vuoroa sai yllättävän pitkää odotella. Fanny tuntui läkähtyvän. Vaikka Fanny oli väsynyt/kuumissaan, neiti teki kehässä parhaansa. Liikkeissä selvästi näkyi väsy, terävyys oli poissa. Malttoi kuitenkin seisoa nätisti. Tuomarina oli Baden Marianne, Tanska ja saimme häneltä EH2. Arvostelu kuului: Feminiininen narttu. Hyvä kallo, vähän kauas toisistaan asettuneet korvat. Kauniit tummat silmät. Hyvä kaula. Liian pitkä selkä, liian korkea takaa. Hyvin kulmautunut, hyvin löysät (?) kyynärpäät. Voisi olla enemmän tehokas takaa. Erinomainen luonne. Calawan esitti kasvattaja ryhmän (C.Evelin "Eve", C.Fjalar "Aslak", C.Gerda "Martta" ja C.Gunde "Pontus"), eivät saaneet KP:tä koska ryhmä liian epätasainen (3 yhdistelmää, pidempää ja lyhyempää). 

Onneksi muut piti yllä meidän porukan voittokulkua. Tyyne sekä Sisu olivat ROP, joten saimme illalla nauttia vähän kakkua ja skumppaa :D




Lauantaina meillä ei heti kymmeneltä alkanut kenelläkään kehä, joten ei ollut paniikkia aamulla sekä meillä oli teltta/leiri pystyssä valmiina. Fannyn kehä alkoi taas vasta puolen päivän aikoihin, joten e paniikkia, mitä nyt löysinkin itseni yks kaks belkkari kehältä esittämässä Emmin Sisua. Ihan vaan lievä paniikki, kun en ole koskaan belkkaria esittänyt ja isoakin koiraa vain kerran (Pilvin Tinka sammaria), mutta Emmilta nopea opetus ja löysin itseni kehästä. Sisu nappasi AVO ERI2 PU3, ei nyt ihan mettää menty, mutta Sisulla oli kehässä ajatukset vähän muualla.

Fannyn kanssa otin märkäloimen mukaan kehänlaidalle ja sai pitää sitä lähes viime tippaan asti, jotta ei olisi niin kuumissaan. Meillä oli tuomarina Johan Juslin, joten mitä tahansa saattoi olla tulossa. Fanny oli terävämpi, miusta liikkeet esitti paremmin. Tulos EH1 ja arvostelu meni: Pitkärunkoinen narttu, jolla hyvä raajaluusto. Hyvä sukupuolileima. Kuono saisi olla täyteläisempi. Haluan voimakkaamman eturinnan. Pitkä lanne-osa. Leveä reisi. Hyvä turkki ja värivaihtelu. Ahtaat takaliikkeet.

Tänään ei niin suurta menestystä, mutta Tyyne kuitenkin ROP-juniori ja sai varasertin, mahtava junnu :) Ja alkoi itselläni olla aikamoinen puna iholla ;) Niin kyllä itseasiassa monella muullakin meidän porukasta :P


Fanny rakastui matkalaukkuuni ja otti sen pediksi, uimisen jälkeen froteeloimi päällä

Fanny sai ensimmäisen kerran nukkua sängyssä ;)
Tyyne oven suussa
Sunnuntaina koitti viimeinen Sawo show päivä, miten se viikonloppu meni taas niin nopeasti. Göötit jälleen puolen päivän jälkeen kehässä. Alkupäivä menikin mukavasti pilvisessä kelissä, mutta kyllähän se alkoi aurinko paistaa kun gööttien oli aika valmistautua kehään. Tuomarina Ingergaard Anne Norjasta jolla oli harjoitusarvostelija matkassa, heillä tuntui siksi kestävän aika kauan jokaisen koiran kanssa. Onneksi Fannylla oli taas loimi niskassa viilentämässä, mutta odottelu oli Fannysta tyhmää. Olin venytellyt Fannyn aamulla ja toivoin että liikkuisi paremmin. Itse en muutosta huomannut, mutta seisoa tapitti nätisti. Harjoittelija kyseli, että onko rotu noin kovasti namin perään kun Fannykin tuijotti miun kättä lähes kuola valuen kuten moni muukin. MIten niin helppo rotu palkata? :) Fanny sai EH2, arvostelu todella järkyttävää käsialaa, josta en ole selvää oikein saanut, mutta pitkä Fanny oli jälleen ja kintereet saisi olla alempana. Esittäminen/esiintyminen oli erinomaista tuomarin mielestä :) Calawan kasvattajaryhmä oli kans sunnuntaina (C.Evelin "Eve", C.Gerda "Martta", C.Fanny ja C.Gunde "Pontus"). Tuomarin mukaan Eveä ja Marttaa tulisi käyttää jalostukseen. Fanny ja Pontus selän pituuden takia ei miellyttäneet häntä. Jälleen kolme eri yhdistelmää, mutta KP ja rop-kasvattaja nimike tuli tällä kertaa.


Tyyne nappasi varasert ruusukkeen jälleen. Mikä rusettihai oli koko viikonlopun, mein porukan junnu :) Reissu oli aivan loistava. Sisu oli Fannyyn todella rakastunut, Fannylla alkoi mennä jo hermo liialliseen läheisyyteen. Mietin jo, että alkaako juoksut, mutta ei niitä kuulunut. Fannyn sulhoa (Ihahhurja Arne "Hessu") yritin tavata viikonlopun aikan, mutta aikataulu ei natsannut, mutta varmasti hyvän uroksen Anne valinnut. Harmi, että ei astutus osunnut tälle viikonlopulle, olisi ollut liian helppoa. Joukossamme oli myös uusi tapaus englannin terrieri Einstein, jolle oli vähän vaikea osata olla ryhmässä/laumassa ja etenkin Fanny ei tätä sulattanut vaan useamman kerran nenät oli vastakkain kun Fannyl meni hermo. Fanny muutenkin tuntui ottaneen poliisin roolin porukassa, aina oli siellä missä tapahtui.

Fanny otti selkeän EH linjan viikonloppuna, ei olisi voinut olla tasaisempi ja syy oli selkeästi selän pituus kaikilla. Silti loistava viikonloppu, loppui liian nopeasti ja seuraava jo odotellaan. Saattoi olla Fannyn viimeinen näyttely tänä vuonna jos pennut nyt tulevat niinkuin on suunniteltu, juoksuja vain odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti