tiistai 12. elokuuta 2014

10.8 LAU Kisat

Sunnuntai aamuna lähdin Fannyn kanssa oman seuran kisoihin juoksemaan kolme mini1 rataa. Hieman omatunto kolkutteli kun Gena jäi kotia, mutta oli sen verran hyvävointinen ja antti oli kans osan ajasta kotona sekä olin lähellä. Ehkäpä sitä oli hyvä saada muuta ajateltavaakin välillä. Ja Fanny selvästi kaipasi jotain tekemistä. Rassu ollut paitsiossa muutaman päivän. Tuomarina meillä oli Elina Hannikainen (Moilanen oli estynyt), näiden kisojen jälkeen oli meillä peräkkäin 10 starttia Elinan radoilla ja ovat kyllä olleet todella mukavia ratoja. Otin ennen ekaa starttia hallissa muutaman pätkän lämppäesteillä, oli kyllä vauhtia neidissä.


Ensimmäisenä meillä oli agilityrata. Lähdettiin toisena radalle, enpä ehtinyt liikaa miettimään tutustumisen jälkeen. Otin hälinässä paikalla oloa vuoroa odotellessa. Lähtö ei mennyt suunnitelmien mukaan, Fanny koitti vähän varastaa ja lähti lähdössä ykkösesteen ohi. Palautin ykkösen taakse ja jouduin ottaa lentävän lähdön, ajautui sitten vauhtipäissään pituuden ohi ja kun yritin korjata niin hyppäsi sen väärinpäin. Oli ihan korvaton ja puhkui energiaa...ei pystynyt keskittymään joten kaappasin syliin ja lähdin radalta pois. Mietin poistuessa oliko huono idea, olisiko pitänyt taistella loppuun, mutta en tiedä oltaisko opittu mitää räpiköimisestä. Hyllyn saatuamme poistuttiin raviksen parkkikselle jossa otettiin Fannyn kanssa luoksetuloa (samalla paikallaoloa) sekä seuruuta. Tässä vain nyt näkyi kesän vähän treeni ja parin päivän tekemättömyys, Fanny pursui energiaa.


Toisena ratana oli myös agilityrata. Olin nyt ensimmäisenä lähtövuorossa, eipä muiden suoritukset päässeet häiritsee omia ajatuksia. Hieman mietin, että kuinkahan radalla käy, kuhan päästäisiin loppuun asti, mutta tiukka asenne piti löytää. Asettelin Fannyn niin lähtöön, että ei lähtisi ohi esteen ja menin ykkösen ja kakkosen väliin. Hyvin lähdettiin liikkeelle, mutta kolmosen jälkeen A veti luokseen kuten olin ounastellut, mutta valssi ei vetänyt koiraa mukaani. Jouduin sitten karjasee Fannyn nimen aika napakasti, mutta Fanny kääntyi ajoissa ja sain edestäni pussiin, johon sitten tuli takaaleikkaus...tulipa sekin testattua nyt. Hypyn jälkeen ennen A:ta valssi, A:n jälkeen meni muurin kuin itsestään kohti putkea, mutta ohjasin varman päälle. Ehdin hyvin persjätön tekee ja ohjaa keinun vas puolelta.Putken jälkeen kepit oli vuorossa ja oikea aloitusväli ei vaan löytynyt ja jouduin kerran korjaamaan kun meinasi jättää yhden välin...Puomin meni kivasti keinun jälkeen. Putken jälkeen lopun ohjasin sisäpuolelta, jotta vedin pituudelle eikä lähtisi ohi. Tuloksena 10vp (kepeiltä) ja yliaikaa (kepeiltä ja muutama pidempi kaarre), 17.99 ja sij3 :) Rata oli minusta hyvä jos keppejä ei lasketa. Koirassa oli vauhtia.


Viimeisenä oli hyppyrata ja mietin ekana lähtiessäni radalle, että katsotaan miten jaksetaan vielä lämpimässä kelissä yksi rata. Tällä radalla ei ollut niin väliä, meillä jo hypäri nolla on, mutta kokemusta saadaan tästäkin. Rata oli todella mukava, muutamia killeripaikkoja löytyi. Lähdin lähdössä oik puolta viemään koska uskoin putken vetävän koiraa, vaikka vauhdissa jäinkin kun pituudelle vain uskalsin ottaa etumatkaa. Ehdin hyvin valssaa putken ja hypyn väliin, pidin mielessä keskiviikon treenin ja pysyin liikkeessä. Ohjasin hypyt vas puolelta että putki ei liikaa kiinnostaisi, 6 hypylle takaaleikkaus ja putkeen vienti. Ihme kyllä toimi, vaikka takaaleikkaus ei ole vahvin ohjauksemme, mutta tänään oli koirassa vauhtia siihen malliin, että takaa ohjauskin onnistui. 9 hyppy normaalisti ja valssilla koira kympille josta putkeen. Kepit vaan ei meillä nyt toimi, tai siis aloitus. Taas aloitus pieleen, nyt otin sit "nenästä" ja autoin pari väliä jonka jälkeen jatkoi pujoittelun loppuun. Valssilla puolen vaihto ja putkeen. Juoksin putken oik puolta ja menin vastaan ottaa 14 hypyn taakse, jälleen mielessä että liiku/valssaa kun koira tulee putkesta ja johan tuli vauhdilla ja loppu meni kivasti. Olin niin tyytyväinen radasta, harmi vain kun kepin aloitukset ei nyt toimi eikä tarvinnut "karjua" radalla. Vaikka oli energiaa, kykeni kuuntelee ohjausta. Tietää mitä pitää nyt treenata ennen juoksutaukoa. Koutsi Kirsikin tuli rada jälkeen kommentoimaan, että rata oli näyttänyt todella hyvältä. Tulos 5vp, mutta yliaikaa eli 10.97.

Miun oli tarkoitus suunnata seuraavaksi MAH kisoihin seuraavana viikonloppuna, mutta Genan sairastuminen aiheutti sen, että ilmo ehti sulkeutua minulle liian aikaisin :/ Nyt sitten katsotaan tuleeko juoksut vai olisiko Pyhtään kisat seuraavat. Siellä olisi kyllä mukava tuomari (Salme Mujunen). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti