torstai 10. huhtikuuta 2014

Kenraali


Keskiviikko iltana suuntasin Fanny  ja Genan kanssa Kiitorekulle treenaamaan. Genakin pääsi tositoimeen kun tuurasi poissaolijaa, joka taas ensi viikolla tuuraa Fannya. Nämä treenit olivat kenraalit viikonloppua ajatellen, joten toivoin hyviä otteita jokaiselta. Kirsi oli tehnyt oikein mukavan radan, ja mukavaa että oli puomi saatu rataan mukaan. Tämä erityisesti Fannyn takia kun tuntuu sitä nyt "pelkäävän" lentokeinujen jälkeen. Mietin vähän miten mahtaa neideillä olla energiaa viikonlopun kisojen ja maanantain mettälenkin jälkeen, mutta turhaa epäilin. Fanny parempi ku aikoihin ja Genakin teki hyvin töitä vaikka parasta draivia ei nähty, mutta siihenkin sain sitten vinkkejä.

Fannyn kanssa treenit meni aivan mahtavasti, muista koska olisi noin hyvin mennyt Fannyn kanssa. Vauhtia oli, mutta koiraa oli helppo ohjata ja kuunteli todella hyvin. Ekalla kiekalla tuli virheet puomin ylösmenolta kun vähän sitä puomia karttoi, muutamia tyhmiä takaaleikkauksia tuli joihin puututtiin, muuten aivan mahtavaa menoa. Koira kääntyi pienessä tilassa ja keskittyi tekemiseen. Vitoselle tehtiin rytmitys jonka avulla käännös putkeen. Olin ihan varma, että on puomilla, mutta ei. Tällöin ehdin kevyesti persjätön ja Fanny ampui vauhdilla toiseen putkeen. 12 vein putken suun puolelta ennakoivalla ulomman siivekkeen kautta pyöräytys puomille. Puomilta rohkea käännös putkeen valssaten jolloin koiralla suorin tie. 15 liikkuvavalssi ja 16 ennakoivaa. 12, 15 ja 16 piti ajatella sujuvaa liikettä ja hyvissä ajoin lähtemistä. Puomia otettiin ihan yksittäisenä, kun ei meinannut haluta mennä. Lopulta palkka alkoi sen verran kiinnostaa, että vaikka jännitti niin meni. Mahti napero oli tänään joka sai paljon kehuja koutsilta.

Genan kanssa keskityttiin erityisesti siihen, että mie lähden sujuvasti liikkeelle esteiltä eikä miun liike pysähtyisi. Näin saisin joudutettua Genan liikkumista esteeltä esteelle sekä vähemmän niitä tilanteita joissa koira joutuu hyppää miuta kohti, koska ne selvästi hidastaa Genaa. Putkilta ja kontakteilta odotan koiraa ja vedätän mukaan. Puomista tullut hyvä vedätyksellä, ei ole enää kontaktia hyppinyt. Erityisesti 12, 15 ja 16 hypyillä pystyttiin näihin keskittyy...jos tein 12 samoin kuin Fanny ja lähdin ajoissa liikkeelle, miulla vauhti pysähtyi puomin luona koiran odotteluun joten kokeiltiin meille ihan uutta ohjausta. Putkesta koira mukaan ja lähimmän siivekkeen ympäri sylivekillä ja oik kädellä koira mukaan selän takaa. Ekalla kerralla koira lähti suoraan taakse, ei kääntynyt. Sitten taas saattoi kääntyä liiankin hyvin, mutta hyvin alkoi sujua ja tosi hyväkin ohjaus lopulta :) 15 vain ajoissa liikkeelle ja erityisesti 16 hypyllä ennakoivasta itse liikkeelle ja luota koiraan...ehdin kevyesti tekee persjätönkin ennen putkea kun koira tuli hypyn takaa. Kirsin mukaan koira ei voi enää tiukemmin kääntyä hyppyä, mitä Gena teki :)

Aivan mahtava kenraali viikonlopun kisoja ajatellen. Paljon positiivista palautetta saatiin Kirsiltä. Toivottavasti tämä ei tuo huonoa onnea kun kenraali meni niin mahtavasti.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti