lauantai 5. huhtikuuta 2014

Gena korkkasi kuninkuusluokan

Niin se päivä sitten koitti ja Genan kanssa mentiin kotikisoihin korkkaamaan 3luokan kisat. Niin, sitä joskus jo ajattelin, että päästäänkö edes koskaan kolmosiin asti, mutta kun asiat loksahteli kohdilleen ja aika oli sopiva, nousu oli meidän :) Lauantaina sitten oli kolmosten vuoro kisailla hallilla. Genan olin ilmoittanut kahdelle radalle jotta ehdin rauhassa illalla lähteä yövuoroon. Tuomarina radoilla oli Marja Heino. Onneksi maksit aloitti päivän urakoimalla kaikki  radat alta pois, jolloin minien ja medien päivä alkoi myöhemmin eikä kestänyt niin pitkään.
Suuntaa antava
Ensin oli vuorossa hyppyrata. Katsellessa medien menoa rata vaikutti oikein mukavalta ja samalta tuntui tutustuessa. Ainut, että pari jippoa siellä kyllä oli, mutta muuten selkeä. Minusta jopa aika easy kolmosluokan radaksi. Kakkosen putkesta sain hyvin haltuun (ei juossut seuraavaan putkeen) ja hyvä pyöristys kepeille jolloin Genan oli helppo mennä kepeille. Kutosputkelle takaaleikkaus. Tässä khtaa jo olin tajunnut, että Gena ei parhaimmillaan, jouduin vedättää koiraa ja kannustaa koko ajan. :/ Saatoin koiraa, enkä ottanut hirveästi etumatkaa vaan lähdin koiran kanssa kirittämään. 14 putkeen vein loppuun asti. 16 hyppy venyi aika pahasti. Pussista tuli aika hitaasti pihalle aika tavalla juuri oikealle, piti vähän tyrkätä hypylle että ei ohi mennyt. Nollarata myö tehtiin, mutta yliaikaa reilu neljäsekunttia. Hyvä aloitus, harmi vain että vauhti oli hukkunut jonnekin.
Suuntaa antava
Toisena rata meillä oli agilityrata. Ennen sitä yritin nostattaa kierroksia Genalle viemällä autosta Fannyn, jotta Gena luulisi Fannyn pääsevän treenaa/kisaamaan. Nytkin oli terhakka odotellessa vuoroa kuten hypärilläkin, mutta ei radalle asti riittänyt virtaa. Oli kannustettava taas koko rata. Agilityrata oli miusta taas selkeä, ja tämäkin oudon easy kolmosen radaksi muutamaa yksittäistä kohtaa lukuunottamatta. Gena aiheutti jo kakkoselle hyllyn. Stoppasi hypyn jälkeen ku seinään ja nenä meni maahan, mie kutsuin kepeillä koiraa. Koiralla olisi ollut suorin reitti kepeille siintä missä oli, mutta päätti hypätä hypyn ja sitten tulla.. :/ Jatkettiin siintä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kepit toimi tänään hyvin, molemmat puolet :) Puomin alastulon vedätin, ja kontakti toimi, siintä koiran vienti putkeen. En edes tiedä miten sinne pääsin, mutta pääsin :) 9 hypyllä piti olla tarkka, että ei työntänyt takaakiertoon. Meillä se oli lähellä, mutta onneksi koira pelasti tässä kohtaa ja valitsi oikeanpuolen. 15 hypyllä Gena lähti Fannymaiseen tapaan kiertää koko esteen, ja hyppäsikin väärinpäin, mutta enää se ei haitannut. Siintä sitten kirmattiin loppusuora ja kunnon palkkaus :) Kiva rata, harmi että HYL. Tästä on nyt hyvä jatkaa Genan kanssa eteenpäin tutustumaan erilaisiin tehtäviin ja ratoihin ilman tulospaneita. :)
(c)AnneLind
Seuramme oma tuomari Elina Hannikainen varmensi tänään Fannyn kisakirjan. Naureskeli mittausta tehdessä, että ei kyllä saa mediä mitenkään tekemällä. Fanny olikin miusta selvä mini, mutta pakkohan se on aina mitata, että varmasti oikeassa luokassa kisataan. Ja nykyään tuo kilpailukirjan varmistaminen ja mittaaminen niin tarkkaa paperihommaakin. Nyt sitten kaikki valmiina starttiin, kuhan en itse jänistä.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti