maanantai 14. huhtikuuta 2014

Agilityviikonloppu

Viikonloppu alkoi "kevyesti" lauantaina Tiia Vitikaisen koulutusta kouluttajille luonnolla, jossa käsiteltiin koiran kouluttamista sekä agilityn kouluttamista ohjaajalle. Ei todellakana kevyt tai helppo aihe. Pääparka oli ihan kipeä illalla kun monen monta tuntia joutui olee tarkkana. Aiheeseen ehdittiin tekemään vain pinta raapaisu, mutta ainakin ajatuksia heräsi paljon.

Sunnuntaina Imatran kennelkerho järjesti agility kisat meidän hallissa, olihan sinne omatkin koirat ilmoitettuna. Fannyn 1-luokan radat tuomaroi Sami Topra ja Genan 3-luokan radat Elina Hannikainen. Onneksi oltiin hallissa vielä kun oli sateinen päivä. Anne tuli Martan kanssa kisoja katsomaan aamusta kun Fanny juoksi radalla. Ratojen välissä Fanny pääsi tutustuu Marttaan ja moikkaa Annea. Ennen ratoja taas koiran kanssa paikalla oloa hälinässä yms sekä ennen ekaa rataa pihalla muutama lämppäeste, nyt vähän tuntui häiriintyvän vieraista koirista, mutta saatiin lopulta ok suoritus.


Ensimmäisenä Fannyn kanssa meillä oli agilityrata, johon Sami oli tehnyt todellisen putkihässäkän. Itsellä oli hieman epävarma olo radalle lähtiessä (kuinka käy keinun ja puomin kanssa). Lähdön otin varman päälle, ykkösen ja kakkosen välistä mukaan. Hyvällä vauhdilla keinulle ja meni sen oikein sopivalla vauhdilla tähän kohtaan. Rengas ok ja sen jälkeinen hyppy. 6 hypyn ajautui ohi kun miulla jo oma liike/linja liikaa A:lle...pitäisi vain muistaa Fannyn kanssa vielä, että joka este varmistaen. A ok. Ja taas tein lapsuksen, eli A:lta jo mietin kepeille ehtimistä, joten muurin hieman koukkasin ja koirahan läks miun mukaan ohi esteen ja kun pysähdyin ja lähin liikkuu takasinpäin, koira hyppäsi väärinpäin -> hyl. Muuri uusiksi ja kepeille. Tosi nätti sisäänmeno ja hyvin pujoitteli. Puomia vähän jännitin kun keskiviikkona arkoi sitä ja nyt oli keinu alla, mutta yllättävän hyvin meni. Ei stopannut tai hakenut ohi...rauhallisesti, mutta varmasti. 14-15 väliin valssi josta putkien kimppuun. Menin itse ohjaa putkien puolella, blokkasin aina putken suun, sain lyhyet tosi hyvät tiet Fannylle. Fannya ei myöskään tuntunut häiritsevän takaaleikkaukset tai putkien toisto. Hieno rata minusta, itse vain möhlin kaksi hyppyä joten hyl tuli.


Hypäri ei ollutkaan sitten niin suoraviivainen kuin agirata. Lähdin radalle hyvillä fiiliksillä, lähdössä taas koira mukaan ykkös kakkos välistä. Molemmissa koira ei päässyt varastaa. Mietin miten mahtaa pussin mennä kun sitä vähän kiitorekulla ainakin epäröi, mutta ei...hyvällä vauhdilla meni. Itse ehdin valssin tekee hyvin koiran tullessa ulos pussista. Sitten hyppysuora, johon Fanny pinkasi todellisella vauhdilla ja suoraan ratahenkilön luo joka oli linjalla. Sieltä koira mukaan ja slalomit saatiin tehtyä ok. Sitten keppien luona ihan ihme pörräystä, koira ei yhtään osannut keskittyä, mutta yhdellä kiellolla selvittiin kepeistä kuitenkin. Pujoitteli hyvin kun alkoi tehdä. 10 jälkeen valssi. Suorasta putkesta otti taas vauhdin ja ampasi kohti yleisö aitaa ja ihan selvästi alkoi jotain etsiä. Nousi ataa vasten ja haisteli...lopulta alkoi olla Annen kohdilla. Kun sain Fannyn kiinni, otin kainaloon ja hyllytin radan. Fanny ei vaan yhtään kyennyt tokalla radalla keskittymään, ja Annen kanssa juteltiin radan jälkeen, vaikutti ihan siltä, että etsi Anne + Marttaa. Vähän jäi kökkö maku suuhun, mutta tätä tämä on suoren ja kokemattoman koiran kanssa.


Gena pääsi päivällä tosi toimeen ja ensin oli vuorossa agilityrata. Tällä radalla ohjaaja oli pahasti nukuksissa, väsytti niin kovin, että tein kaksi lapsusvirhettä radalla kun en ollut hereillä ohjauksen kanssa. Gena oli jälleen vähän hidas, mutta mitäs siinä kun ohjaaja kahdesti hyllyttää radan. Eka hylly tuli jo kakkoshypyllä. Olin aatellut tehdä päällejuoksun ihan kokeilumielessä, mutta Gena ei ollut kunnolla lukinnut takaakiertoa kun rupesin jo omaa kroppaa kääntää, joten hyppy väärinpäin (ohjaus ei ollut oikea aikainen). Ja koska kakkonen meni miten meni, eka keppimeno meni kakkosväliin. Kepit oli muuten hyvät. Keppien jälkeen valssi. 6 hypyllä nukuin vielä pahemmin, en nykässy koiraa tarpeeksi miuta kohti, joten hyppäsi väärinpäin. A:n kontaktit otti ok. Putkissa viipyili taas kauan. Okseri ok. Olin yhtä varoitellut ettei hänen koira pituudelta ampase vika hypylle, niin oma koira meinasi sen tehdä. Tuli aivan järkky kaarros pituudelta hypylle, ihan hävetti. Keinu meni hyvin. Että semmoista..kuhan juostiin rata.


Hypärille lähdettiin ajatuksella että ohjaaja yrittää terästäytyä. Ja jokin ihme parantuminen tapahtuikin. Jo heti kakkoshypyllä oli ihan eri meininki. Tein ennakoivanvalssin, jolla sain Genan kääntyy tosi tosi pienellä, ei enä lähempää koira voisi kääntyä siivekettä. Miun ois vaan pitäny rohkeammin liikkuu ajoissa eteenpäin...sitä vauhtia. Putkessa taas viipyili, kuulosti ku ois taas liukastellut. Pituuden jälkeen valssi ja putkeen syöttö, hyvin ehdin ohjaa muurin ja pyöristää kepeille linjaa. Kepit meni super. 10 -11 väliin valssi, 12 takaakierto+valssi ja syöttö putkeen jonka jälkeen persjättö, minkä kyllä ehti tekee. 16 hypylle napakka takaavienti + valssilla edestä pois. Meinasin itse jopa liikaa kääntyä ja ohjautua ohi 17. Tämä oli hyvä vara meiltä. 0vp, mutta aika taas meni yli ihanteen sen reilu neljä sekkaa, kuten viimeeksikin. Mutta tällä radalla oli kivaa, koira toimi ja teki kyllä töitä Harmi, että viime vuoden vauhti on nyt hävinnyt kisaradoilta. Mistähän se löydettäisiin. Pitäisikö treenit jättää pois kokonaan? Kävis vaan silloin kun ohjattuja? Hierojall käyty ja lihaksisto pitäis olla ok. Noh, meillähän ei ollut enää tulostavoitteita kummoisia kuhan radalla tulee onnistumisia ja kokemuksia.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti