torstai 6. maaliskuuta 2014

Viimein treeneissä

Viimein keskiviikkona koitti se päivä, että päästiin tyttöjen kanssa Kiitorekulle treenaamaan agilitya tämän vuoden puolella. Niin pahasti on työt+harkka häirinneet, että ei olla päästy treeneihin lainkaan. Melkeinpä jännitti ajaessa treeneihin. Pelko puserossa, mitenköhän myö selvitään. Ohjaaja varmasti ruosteessa ja koirat varmasti yli energisiä. Miulla oli siis molemmat koirat matkassa, Gena pääsi tuuraamaan yhtä poissa olevaa. Ihanaa, että sain nyt molemmat heti ekalle kerralle mukaan. Molemmat pääsi tekemään sitä mistä tykkäävät :)

Rata oli oikeaa pyöritystä, jossa sai olla tarkkana koko ajan mihin ohjasi. Irtoamista sai myös treenattua.


Gena oli todella innoissaan ja meni heti tutustumaan puomille ja tarjoamaan 2on2offia ;) Genassa oli energiaa, mutta yllätyin miten hyvin sain sen heti kanavoitua oikeaan tekemiseen, eikä Gena haahuillut tai käskyt menneet kuuroille korville. Hajoava rengas (uusi, herkkä) tuotti hieman haastetta ensi alkuun. Gena aina vähän tupannut ottamaan osumaan sivusta tai alhaalta, nyt se näkyi ja rengas alkuun hajoili, mutta loppua kohti Gena alkoi olemaan varovaisempi ja rengas alkoi pysyä ehjänä. Gena myös alkanut oikeasti irtoamaan tosi kivasti ja tästä saatiinkin palautetta. Koutsi ei myöskään ollut uskoa ettei olla Kotkan kisojen jälkeen treenattu, ei kuulemma näkynyt lainkaan. Gena teki töitä ja miunkin alku haparoinnin jälkeen mentiin kuten ennenkin. Ja mikäs oli sen parempaa kuin lopettaa mahtavaan nollarataan. Puominkin alastulo otettiin joka kerta. Ainut miinus, minulle..."tässä, tässä..tässä" kyllä taas sitä tuli joka väliin ja ihan turhaan.. :/

Fanny oli alkuun vähän hajuista kiinnostunut, joten ei aloitettu ennenkuin aloituksessa pystyi istumaan rauhassa. Tämä kannatti koska treenatessa sitten tekikin töitä todella kiltisti ja innoissaan eikä lainkaan haahuillut. Fanny yllätti todella, sillä vielä pitempi tauko kuin Genalla, mutta mahtavasti pysyi paletti kasassa ja kuunteli. Sen vain huomasin, että irtoaminen, mikä saatiin jo parempaan suuntaan ennen taukoa, on nyt tauon aikana kärsinyt. Tarvitsi paljon enemmän miun tukea ja tuuppausta. Mutta menee todella kiltisti miun ohjaukseen. 7 putkelle piti Fannyn kanssa rytmittää kunnolla että kykeni kääntyy heti putken suulta suoraan 8 hypylle...kerran nimittäin haki renkaan vaikka mie odotin 8 hypyllä. Olihan siintä koira palkattava kun vielä oikein renkaan suoritti ja irtosi niin komiasti ja itsenäisesti. 12 hypylle kun tein pakkovalssin niin piti ottaa vähän tilaa, että sain tyrkkäys askeleen otettua jotta lähti hypylle kunnolla. 6/13 hyppy piti myös saatella seinän vieressä. Kontaktit otti nätisti.

Aivan mahtava treeni. Olin aivan pilvissä koko illan. Sitä fiilistä olen niin kaivannut tämän alku vuoden. Toivottavasti pian päästään normielämään ja kunnolla agilityn ja harrastusten pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti