sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kati Kylliäisen koulutus


Mikäs onkaan sen mukavampaa kuin sunnuntai aamuna kurvata agilityhallille ennen kahdeksaa kun kelloja oli vielä tunti eteenpäin siirretty ja eilen illalla oli töissä mennyt ylitöiksi? Virkeänä kuitenkin ottamaan kaikki mahdollinen oppi irti Kati Kylliäisen koulutuksesta johon olin Fannyn ilmoittanut. Rata ei ollut todellakaan mikään möllikoiran rata, samaa rataa treenasivat möllit-3luokkalaiset, mutta tulta päin asenteella kokeilemaan kaikkea. Jännitti hieman lähteä yrittämään, mutta Kati on minulle jo tuttu kouluttaja, joten en ottanut turhia paineita. Tiesin, että apuja saadaan tarvittaessa varmasti.

Fannylla tuntui olevan energiaa, siihen malliin alkuun kirmaili kun käveltiin lähtöpaikalle. Avattiin Fannyn kanssa koulutuspäivä :) Lähdössä sain parin muistutuksen jälkeen pysymään niin, että pääsin rauhassa ohjaa muurilla ja kääntämään siintä kropalla voimakkaasti oikeaan putkeen, ettei hakenut väärään. Neloseen irtosi hyvin, joten ehdin kutosen kauimmaisen siivekkeen luokse niistoa tekemään kun vain menin sinne...kerran kävi niinkuin pelkäsin, eli juoksi vitoselta suoraan putkeen. Kutosella niistoon tuli hyvin mukaan, siintä pakkovalssilla yli josta seiskalle jossa valssilla puolen vaihto. Pakkovalssissa muistettava rauhallisuus, ei huidota päättömästi. Ysin takaakierrolle ehdin hyvin, eli kierrätin oikean siivekkeen kautta jolloin putkeen hyvä linja. 11-12-13 oli haasteellinen ensin, mutta kun se saatiin menemään, sen jälkeen meni kuin oltaisiin aina tehty. Eli 11 hyvin liikkeelle, työntöä taakse ja persjättö heti 12 hypyn eteen, ja kuljetus 13 hypyn luo jossa pakkovalssi ja kierto kauimman siivekkeen kautta putkeen. Ensin kokeilin 13:sta lähimmän siivekkeen ympäri pyörityksen, mutta Kati suositteli pakkovalssia jolloin Fannyn liike ja vauhti säilyy paremmin. 15 hypylle hyvä haltuunotto ja poispäinkääntö, joka oli ihan uutta meille. Ollaan sitä tehty putkeen, mutta en muista ettö olisi noin hypylle irronnut :) Pituus olikin sitten jännä...olisin kisoissa valinnut juoksemisen, mutta nyt oltiin treenaamassa ja Kati apuna, joten leijeröintiä treenattiin. Kati palkkasi pituuden takana ja mie juoksin putken toisella puolella kuin jatkettaisiin. Fanny yllätti meidät, kahdesti Kati palkkasi pituuden taakse, sitten vain seisoi siellä ja mie palkkasin putken suulle jossa odotin sitä pituudelta..meni että ei mitää. Tämän jälkeen leijeröinti sujui :) Mahtava napero, oppii niin nopeasti <3 19 hypyn jälkeen persjättö. Puomilla selvästi luuli keinulle joutuvan, koska hiipi tänään sen lähes joka kerta...pitäisi sitä päästä vahvistamaan. Puomin jälkeen oli tarkoitus ettei putkeen saateta vaan lähetetään, Fanny palkattiin sinne kerran ja johan alkoi irtoo :) Loppu oli minulle todella haasteellinen hahmottaa. Putkesta piti vähän jarruttaa ettei juossu hyppyä vaan läpi. 24 käytiin merkkaa ja siintä koira vas käden kuljetukseen josta 25 pakkovalssi. Miulle tuo ei vaan meinannut hahmottua, merkkauksen ajoitus, kuljetuksen ajoitus, pakkovalssin ajoitus ja oma liikee...liikaa...liikaa kaikkea. Mutta lopulta se meni....vahingossa kai...ajoitus ja kaikki toimi...jolloin se tuntui hyvältä. :)

Fanny oli jo ensimmäisen 10min pätkän jälkeen aika kuitti ja saatiin vain 10min tauko jonka jälkeen loppu 10min treeniä, josta alku käytettiin tuon loppu hyppyjen setvimiseen. Siinä sitten vain kävi niin, että kun Fanny alkoi olla väsy, niin alkoi tökkiä...toistot ei tehneet hyvää motivaatiolle. Onneksi Kati tajusi sitten että jätetään asia hautuu ja otetaan alusta. Ja sitten taas löydettiin meno motivaatio ja hypyt ylittyi kauniisti. Vain leijeröinnissä näkyi väsymys, lähti pituutta kohti mutta hyytyi ennen sitä..Kati sitten kerran otti palkalla niin saatiin onnistunut suoritus. Siihen asti mentiin hienolla puhtaalla menolla :) Siintä sitten kun mentiin loppuun asti niin loppu hypyt mentiin puhtaasti ihan vain vahingossa..ja Fanny ylitti kaikki mukisematta :) Lopuks kepit molempiin suuntiin, vähän takkusi kun oli koira väsynyt.

Koulutus oli aivan mahtava. Miun kakara selvisi radasta jossa kolmosillakin oli tekemistä. Kaveriltakin sain kommenttia että Fanny on edennyt agilityssa tosi paljon, Fanny irtosi eikä miun tarvinnut saatella ja päästiin pitkiä pätkiä menemään ongelmitta. Fanny todellakin yllätti siinä, että se irtosi esteille taas ihan eritavalla, haki jopa niitä. Ja Kati myös näki Fannyn hyviä puolia, mm miten nopeasti Fanny omaksuu uusia asioita. Kerran hypyn leijeröintiä tehty, nyt sitten putken parilla toistolla oppi tosta noin vain :) WAU!!! Paljon myös uusia kokeiluja/ohjaus yhdistelmiä tuli tehtyä, en muista ollaanko mitä kaikkea Fannyn kanssa tehty. Takaakierto+persjättöä en usko että ollaan tehty. Niisto+pakkovalssikin Fannylle taisi olla uusi yhdistelmä. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin, oikeita asioita ollaan tehty.
Fanny onkin jo kaksiin agilitykisoihin ilmoitettu, siintä se alkaa :)
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti