perjantai 28. maaliskuuta 2014

Fannyn hieronta

Tänään oli Fannyn vuoro päästä Kokkosen Kirsin käsittelyyn. Ajattettiin perjantai päivän ratoksi Kirsin luokse hierontaa saamaan. Fanny niin protestoi Genan hieronnan aikana kun ei itse saanut osaansa, nyt sitten sai oikein olan takaa.

Fanny makoili patjalla oikein mielellään vaikka muutamia ikäviä jumeja löytyikin. Vaikka Fanny ei ole mitenkään oireillut, painellut menemään lentävällä askeleella, kyllä sieltä hierottavaa löytyi. Vas lavan edestä löytyi muutama yksittäin jumipiste. Selkä oli hyvässä kunnossa. Hieroja tyytyväinen, koska Fannylla selkää kuitenkin on, mutta se ei ole meitä vaivannut. Lantio oli kunnossa eikä takajaloistakaan löytynyt ylimääräistä. Hieroja totesi, että hierottaessa oik polven hänkin pystyi sanomaan olevan löysä, mutta ei mitää hälyttävää hänen mielestään (kerroin siis terveystarkin tulokset hänelle). Kyljet oli elastiset. Oik puolelta kaulasta, niskasta, lavasta ja etujalasta (hauis, ranne) löytyi enemmänkin lihasjäykkyyttä ja Kirsi sai tehdä enemmänkin töitä, että kaikki pisteet saatiin auki. Kirsi uskoo, että oik etunen on vahvempi jalka Fannylla eli laukkaa se edellä...pitääpä joku kerta katsoa omien koirien laukkaa, että mikä jalka johtaa.

Löydökset eivät olleet niin huolestuttavia, että niiden takia tarvitsisi jotain muuttaa. Tänään rauhassa (Gena menee treenaa Fannyn ryhmään) ja sunnuntaina valmennukseen ja sitä kautta normi elämään. Tiedustelin myös miten voisin polvien ympäryslihaksia vahvistaa...mm. tasapainotyynylla tasapainoilua yhdella ja kahdella jalalla. Suorana taakse peruuttaminen jolloin joutuu jalka kerrallaan takaosalla työstää. Kuulemma myös ryömiminen tekee myös hyvää takaosan lihaksille. Ja agilityssa hyppykridit kannattaa ottaa treeniohjelmaan ihan oikeasti, koira joutuu niissä kokoamaan itseään ja työstää takajalan lihaksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti