sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Hieman myöhässä yhteenveto & tavoitteet

Hieman myöhässä nämä tulevat, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Genan yhteenveto vuodesta 2013

Genan suurin ja tärkein tavoite pysyä ehjänä ja terveenä, ei valitettavasti täyttynyt vaan syksy oli vaikea kun vatsa avattiin ja siintä toivuttiin pikku hiljan. Niin ja saatiin vielä lihasrevähdys kaupan päälle. Kyllä Genaa onpi taas koeteltu..en enää ymmärrä neidin tuuria..rassukka käynyt jo 5 kertaa leikkuu pöydällä eikä ikää edes 6v vielä :( Josko sitten mukavampia ajatuksia. Gena pääsi Fannyn seurana mukaan muutamiin mätsäreihin ja käytiinkin ihan sijoituksiakin metsästämässä. Ai, että kun tuo neiti niin tykkää esiintyä, töpö pystyssä niin topakkana seisoo, että. Harmittaa niin, ettei ole enää virallisiin kehiin oikein asiaa hampaiden ja takasen takia..ellen sitten vetsku kehään joskus vie. Katsellaan. :) Toinen niin nauttii kun pääsee kehään. Tokossa ei päästy mihinkään suuntaa. Yhdessä möllikisassa käytiin, sekin meni ihan plörinäksi kun neiti vaan hauskuutti yleisöä ja toimitsijoita. Treenaaminen jäänyt ihan olemattomiin. Paikkamakuu suuri ongelma edelleen. Hyppy alkoi syksyllä jo paremmin kulkea. Agilityssa edetteen paljon, käytiin muutamissa valmennuksissa ja saatiin positiivista palautetta. Eihän tuo mikää kiituri ole, ja ei kamalasti itsenäisesti tee, mutta toisaalta ei haksahda ansoihin niin herkästi. Fanny ollut kisamaskottina, Genalla alkanut olee menoa ja vauhtia radoilla ihan eritavalla. Vauhtia kun tuli, minun ohjaaminen alkoi olla hukassa. Keppien aloitus ja puomin alastulo tuotti alkukaudesta haasteita, mutta niistäkin alettiin pikkuhiljaa pääsee. Nyt vain tarvittiin se sopiva rata. Ja sieltähän se tuli sitten syksyllä Mikkelissä, toinen Luva saatiin plakkariin ja ilo oli suuri. Kisakausi jäi hieman kesken, mutta Luva kruunasi kauden.

Genan tavoitteet 2014

Genan suurin tavoite on pysyä tarveenä ja hyvässä kunnossa, nyt ei kaivata enää ongelmia, ei ainuttakaan. Gena on kokenut jo ihan liikaa. Mätsäreitä jos tulee sopivasti vastaan, Genan voisi viedä sinne kehään tanssahtelee kun siintä niin tykkää. Tokossa en jaksa ottaa paineita tai sen kummumpia tavoitteita, tehdään mitä tehdään kun sille päälle satutaan. Agilityssa siintää toive 3 luokan korkkaamisesta (3 luokkaan noustiin 5.1.14 kun SERT tuli) ja siellä hauskan pidosta ja uuden oppimisesta. Tulostavoitteita en aseta, koska Genan agility tavoite on nyt täyttynyt. :) Välillä olisi kiva käydä Genakin kanssa ihan ryhmässä treenaamassa ja saamassa oppeja Genan kanssa.



Fannyn yhteenveto 2013

Fanny oli onneksi mukavasti terve, vehnä jätettiin pois ruokavaliosta, johan alkoi korvatkin olee paremmassa kunnossa. Pienestä se voi olla kiinni. En vain ymmärrä miksi sitä vehnää pitää tunkea joka paikkaan... :/ Fannyn kanssa käytiin useissa näyttelyissä, usean handlaajan viemänä. Kätevä neiti kun ei välitä kuka kehässä vie, joka junior handler kehässä pääsi syksyllä käymään ja kympin sakkiin. Pari varaserttia ja parasnarttu sijoitusta saatiin, mutta Sert oli muutaman kerran todella lähellä, mutta vielä kiersi meidät. Tokossa ollaan Fannyn kanssa ihan luokassa ö vielä. Toko ei vaan ole sellainen miun juttu, neitihän tekee mitä vain namista. Syksyllä saatiin kyllä perusasentoa kohdilleen ja seuraamistakin tehtiin. Paikallaoloa tehty hieman, mutta sekin enemmän agilityssa. Makuuta saatava enemmän suoremmaksi ja itsenäisemmäksi. Agilityssa alkuvuosi meni plörinäksi koulun ja työntakia, mutta kesällä otettiin kiri ja saatiin kepit kuntoon (verkot pois) sekä keinu ja rengas kuntoon. Nyt kaikki esteet handlataan ja rataa ollaan tehty. Syksyllä Fanny pääsi kahteen eri ryhmään treenaamaan, joten syksylläkin koulun alettua emme jääneet kotia vain, vaan treenaaminen jatkui. Vähän menoa hidasti parit lihasjumit, mutta hieronnat ovat auttaneet hyvin. Fanny on kyllä ihan erilainen tykki kuin Gena, vielä paljon treenattavaa, mutta suunta eteenpäin. Niin ja Fannyhan korkkasi jo agilityuran epiksissä, ei tulos ollut kummoinen, mutta korkattiin eikä yleisö kiinnostanut tai tuomari (ratahenkilöä kävi moikkaa) ja vauhtia oli. :)

Fannyn tavoitteet 2014

Suurin ja tärkein tavoite on pysyä terveenä ja voida hyvin. Toinen tärkeä tavoite on kevään  terveystarkista saada hyvät tulokset. Ja sitten kolmas tavoite on kesän juoksuista saada terve ja ihana göötti pentue Fannylle. Nuo kaikki jos täyttyy, niin vuosi on onnistunut jo. Harrastukset tulee perässä sitten lisäplussana, mutta noihin kolmeen nyt keskitytään tänä vuonna. Meidän suurimmat tavoitteet. Näyttelyissä tullaan varmasti pyörähtämään, sitä että kuka handlaa niin on aina arvoitus viime metreille asti, mutta sitä SERTiä lähdetään metsästää. Fanny tuntuu kasvavan ja aikuistuvan (ulkonäöllisesti) koko ajan lisää. Massaa alkaa olee, mutta takakorkeus vaivaa.. :/ Tokossa tehdään mitä jaksetaan, fiiliksen mukaan. Agilityssa tavoitteena on tänä vuonna korkata kisaura virallisissa kisossa, sekä päästä mahd paljon treeneihin mukaan. Epiksiin olisi hyvä päästä treenaamaan myös kisatilanteita kun häiriö vielä hieman haaste meille. Toivottavasti päästäisiin myös vieraiden valmennuksissa käymään.



Coudin yhteenveto 2013

Coudin kanssa vuosi 2013 meni hienosti. Jätkä oli terveenä koko vuoden, suu ongelmat saatiin kontrolliin tiheällä raspauksella tutun/hyvän eläinlääkärin toimesta. Löysin aivan ihanan vuokraajan Coudille, joka kykenee käymään useamman kerran viikossa sekä vanha tuttu vuokraaja palasi Coudia ratsastelee kerta viikkoon kun vielä nyt hyvä ystävä/pitkä aikainen vuokraaja muutti toiselle paikkakunnalle vuoden aikana. Coudi on saanut liikuntaa ja hyvää hoitoa vaikka minä en ole aina ehtinytkään tallille niin usein. Kengät pysyivät paljon paremmin kavioissa kuin koskaan "koputtaa puuta". Osteopaatti kävi huolehtimassa lihasten kunnossa olosta ja tämän jälkeen olikin alla viriili jätkä ja laukan vaihtoja alkoi tekemään itsenäisesti kesken laukka ympyrän :) Ahtiaisen Jussin valmennuksiin päästiiin vuoden aikana osallistumaan tosi hyvin ja Coudi edistyi harppauksin. Takajalat saatiin koukistuu alle eivätkä ne enää liihotelleet miten sattuu. Laukka alkoi pysyy hallussa pyöreänä ensimmäisiä kertoja vaikeaankin suuntaan ihan oikeasti. Coudista löytyi ihan uusia vaihteita. Osallistuttiin yksiin tallikisoihin ja sieltä parit ruusukkeet haettiin :D Maastoiltiin aika paljon kun kenttä alkoi yhdessä kohtaa tökkiä ja yllätin itseni laukkaamalla maastossa ja menemällä lenkkiä jossa onnettomuus aikanaan kävi Graffin kanssa.

Coudin tavoitteet 2014

Tärkein tavoite on pysyä terveenä, hyvässä kunnossa (niin suu, kaviot kuin lihakset) ja säännöllinen liikunta, että Coudi on tyytyväinen. Toivottavasti nykyiset vuokraajat jatkavat edelleen Coudin kanssa. Tavoitteena päästä joka kuukausi Coudin kanssa valmennustunnille (Ahtiaisen Jussi & Aaltonen Jonna) ja edetä yhdessä eteenpäin. Olen myös asettanut tavoitteeksi HeA korkkaamisen tällä kaudella kisakentillä (kisan tasolla ei ole väliä), mahdollisesti myös joukkuemestaruus aluetasolla seuran edustaja tänä vuonna (kääk). Coudin kanssa toivon ehjää treenikautta ja uskallusta ottaa haasteita treeneissä ja enemmän treeniä kankisuitsilla. Maastoilua ei saa unohtaa, ettei oma kammo ala liikaa nostaa päätään, kun viime vuosi oli niin mahtava. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti