maanantai 17. maaliskuuta 2014

Fannyn Terveystarkki

Tätä päivää on odotettu jo pitkään. Fannyn syntymästä asti tämä päivä ollut minun mielessä vähän väliä. Tämä päivä ratkaisee paljon, toteutuuko haaveet, saako miun neiti omia pentuja. Vaikka pentua ei ole minulle tulossa, silti toivon kovasti, että Fanny saisi jälkikasvua ja onhan tämä ollut kasvattajallekin iso satsaus.

13.3.14 kasvattajan ja veljen Aslakin omistajien kanssa suunnattiin koko vartalo scannaukseen Jaana Pätilän luo (hän aikanaan tarkasti Genan). Ihan ei minun toiveet täyttyneet, pientä sanomista tuli, mutta onneksi ei mitää dramaattista. Polvista saatiin tulos 1/1, tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä ja oli pieni shokki. Löysyyttä oli kuulemma havaittavissa selvästi. Tämä nyt sitten tarkoittaa sitä, että takajalan lihakset pidettävä hyvässä kunnossa että tukevat polvia. Silmät olivat terveet, mutta sarveiskalvoissa oli verisuonia näkyvissä, aluksi Jaana tuli käyneen jotain, mutta niitä olikin molemmissa silmissä. Sain ohjeeksi tarkkailla rasvan ja kalkin määrää ruoassa, että ei kerääntyisi suoniin kalkkeutumaksi. Nyt sitten hirveä mietintä päällä, mitä koiralle uskallan syöttää, ja mikä on se oikea kalkin määrä edes ruoassa...*huokaus*. Kyynärnivelista tuli lausunnoksi 1/1, mikä oli myös pettymys. Jaana oli ajatuksella että toisessa oli sanomista (en nyt muista kumpi oli kyseessä), siinä näkyi pieni varjostuma ja Jaana epäili jotain vammaa. Mutta mie olin ihan ymmälläni, ei Fanny ole etusillaan koskaan oireillut. En ole mitään havainnut. Harmitti todella paljon. Nyt sitten tässä mietin, että mitähän siinä toisessa nähtiin kun sekin meni ykköseksi... Lonkista tuli B/B, mihin olen todella tyytyväinen. Jaana lähetti C/B, koska Fannylla vas lonkan pallo jännän mallinen. Se on kauniin pyöreä ja syvällä kuopassa, mutta jostain syystä pitkulainen eli ylimääräinen "osa" kasvanut, toinen oli taas normaalin mallinen. Mutta ilmeisesti Kennelliitto ei tuosta pienestä pitkulaisuudesta välittänyt. Selkä myös kuvattiin, ja otettiin ihan viralliset kuvat, taidettiin ottaa 6 kuvaa Fannyn ruodosta. Ja siisti, nätti ruoto Fannylla oli, viimeinen nikama oli pienempi kuin muut, mutta terveen paperit sai selästä. Lausunto oli: välimuotoinen lanne-ristinikama normaali, selän spondyloosi puhdas, nikamien epämuotoisuus normaali sekä epävirallisesti lausuttu ei kalkkeumia välilevyissä (tästä göötit eivät voi saada ainakaan vielä virallista lausuntoa).

Näillä tuloksilla lähdetään Annen kanssa etsimään sopivaa urosta ja toivotaan syksylle useita terveita pentupalleroita. 

Tarkastuksen jälkeen kotia päästyämme neiti alkoi olla jo sen verran hereillä, että eihän se malttanut levätä vaan hoippui miun perässä ympäri taloa ja rojahteli sinne tänne. :/Illan aikana vähän itkeskeltiin kun olo taisi olla vähän kurja, mutta hyvin käytiin nukkumaan ja seuraavan päivänä oli oma itsensä.

Aslak sai lonkista A/A, polvet 0/0, Kyynärnivel 0/0, silmät terveet ja selkä kunnossa :D Siintä tulee upea jalostusuros <3

Gena ihmettelee kun Fanny nukkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti