perjantai 21. maaliskuuta 2014

Agilityn parissa viikolla


Maanantaina (19.3) suunnattiin päivällä Coudin valmennuksen jälkeen agilityhallille göötti tyttöjen kanssa. Fannyn kanssa keskityttiin aloituksiin ja etenkin siihen että paikalla pysytään ja vasta sitten päästään eteenpäin kun ollaan rauhassa aloillaan. Tehtiin aloitusta hypyltä putkeen, siinä kokeilin erilaisia lähestymisiä eli putken puolelta ja pöydän puolelta viemisestä sekä ihan putken takaa putkeen ohjaamista. Näppärä likka, jolle jokainen toimi hyvin. Ja nopeasti tajusi, että mitä nätimmin odottaa, sen nopeammin pääsee touhuamaan. Otettiin Fannyn kanssa myös kolmen hypyn takaa aloituksia joihin lopulta liitettiin kepit. Milloin tosta neidistä on tullut kepeillä noin itsenäinen? Löysi aloitukset itse eikä tarvinnut apua, pelkkiä puhtaita suorituksia tänään joka suunnasta :O Keppejä siis myös otettiin hyppy+putki suunnasta. Mahtavasti kokoaa itsensä vauhdista, ekasta välistä toiseen!

Kokeiltiin myös hyppy+putki+hyppy+hyppy+putki+kepit yhdistelmää, jossa hypyillä testasin välistävedon sekä välistä työnnön...Vitsi, että oli mainio napero tuo Fanny. Itse kun tiesin mitä teen, suunnittelin tekemisen hyvin, niin koira meni kaiken mitä pyysin kuin vettä vaan. :) Kokeiltiin myös hyppy+putki+pöytä yhdistelmää Fannyn kanssa. Ensin ihan pelkkää pöytää otettiin koska Fannylle vieras este. Pöydälle hyppäämistä, siinä odottamista ja palkan perään lähtöä vapautus käskystä. Fanny tajusi ekasta kerrasta mitä mie tahdoin ja muutaman esteen lisääminen ei ollut mikään ongelma Fannylle. Hienosti hidasti ja kokosi pöydälle, ei mennyt ohi tai yli. Näiden treenien jälkeen oli mahtava fiilis, Fannysta tullut hieno agility kiituri.


Gena myös tottakai pääsi agilitya tekemään. Otettiin hyppy+putki+pöytä yhdistelmää, kun pöytä niin harvoin radoilla tai treeneissä on mukana. Genalle sai oikeasti näyttää hidastavaa merkkiä, että ymmärsi hidastaa, muuten olisi laukannut vain yli kun jarrut ei olisi riittänyt. Genan kanssa myös muutamia keppi toistoja otettiin. Genalla oli tiedossa tiistaina hieronta, joten otettiin maltillisesti agilitya tällä kertaa. 


Keskiviikko (19.3) iltana suunnattiin Fannyn kanssa Lemille Kiitorekun treeneihin. Vuorokauden aikana lunta oli tullut monta kymmentä senttiä lunta, onneksi Lemillä hieman vähemmän, että kykeni jäähdyttelee ja lämmittelee..sekä autolla pääsi turvallisesti perille asti. Fannylle saatiin vähän häiriöö kun porukkaa katteli hallissa mein menoa. Välillä Fannylla ajatus harhaili, joten piti tehdä ihan sitä että odotettiin kunnes otti kontaktin ja sitten tehtiin. Ensimmäinen keinu suoritus ei ollut ohjekirjan mukainen. Fanny paineli hurjaa vauhtia keinulle, ja ite menin niin lukkoon etten tajunnut ääneen hidastaa, vaan siintä tuli nätti lentokeinu :/ Otettiin sitten keinua useamman kerran ja uudestaan onneksi keinulle meni, mutta varovaisemmin. Oik ohjaten hallin tolpat edessä, mikä toi haastetta etten voinut vieressä mennä, mutta vas puolelta kun sain mentyä vieressä niin meni ihan mukavasti.

Kirsi veti treenejä ja tehtiin palkkausta lyhyist pätkistä eli haettiin sitä että koira irtosi palkalle miust välittämättä. Saadaan vähän miusta irti. Fanny oli kyllä tosi mahtava tänään, käänty tosi pienessä tilassa hypyillä. Puomilta käänty kivasti putkeen. Puomin otti tosi kivasti, siinä ei vaikuttanut yhtää keinun episodi. Neloshypyn takaakierto oli jännä...Fanny mielellään tahtoi vain kiertää koko hypyn, joten piti namilla nenästä vetässä että tajusi mitä mie tahdon. Saatiin tänään todella paljon treeniaikaa Kirsilta, saatiin tosissaan treenata :)

19.3 Lumi yllätti
19.3 Gena ei arvostanut lumen tuloa




















Perjantaina kuhan olin Juulin ja Nixin kanssa kera Coudin käynyt maasto köpsyttelee ja turisee oli aika ottaa koirulit autoon ja käydä agilityhallilla. Erityisesti oli tarkoitus Fannyn kanssa ottaa keinua super palkalla keskiviikkoisen lentokeinun takia. Mutta Fanny yllätti se hakeutui ihan itse keinulle ja tarjosi sen suorituksen josta tottakai palkkaa heti. Otettiin yksittäin keinua (otettiin sekä agimetin metallikeinua sekä vanhempaa puista keinua) sekä yhdistettiin siihen vauhtia ja lopuksi keinun jälkeen hyppyä kun alkoi keinun jälkeen ettii vaan namia. Fannyn rohkeus yllätti, agimetin keinua meni paljon reippaammin mitä puista...en tajua miksi koska ennen oli toisinpäin. Otettiin myös puomia ja A:ta. Niissä vain palkkasin vauhdista ja kontaktin yli juoksemisesta. Näppärä likka. Fannyn kanssa otettiin kahden hypyn takaa keppejä suorassa linjassa (tätä en muista koska tehty kun tuntuu että aina mennää sivulta päin tms), mutta Fanny on kyllä mahtava miten se kokoaa itsensä nopeasta vauhdista ja menee niin napakasti keppejä eteenpäin. Ei tarvinnut taaskaan korjailla kummallakaan puolella :) Toivottavasti tämä on merkki viime kesän pitkästä työstä keppien kanssa. Otettiin lopuksi hyppy+rengas+hyppy+putki+hyppy+rengas+hyppy, alkuun hakeutu herkästi a:lle putkeen päin mennessä, mutta kun oli napakka niin WAU! Lähdöissä oli tarkka, jokainen otettiin tarkasti.

Genan kanssa otettiin metallikeinua sekä puomia, erityisesti puomia. Wau, mikä vauhti sillä oli siinä eikä hyppiny kontaktien yli vaan astui kontaktille, jopa jäi vähän kyselee pitikö pysähtyä, vaikka sitä en ole siltä vaatinut. Toinen oli niin topakkana :) Genan kanssa otettiin kolmen hypyn takaa keppejä, Genalle vielä haastavampi että kokooko itsensä toiseen väliin kovasta vauhdista. Genalle kepeille sivusta viennit parempia. Mutta Gena yllätti todella minut, molemmat suunnat meni ykösellä oikein eikä tarvinnut kummassakaan yhtään auttaa koiraa vaan jopa vas puoli (joka oli se vaikea) teki ihan itse. JESSS!!! Oli yksinkertaiset mutta napakat treenit! :) Oli hyvä fiilis kaikilla!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti