maanantai 23. joulukuuta 2013

Mihin katosi talvi?

Mihin katosi talvi? Tätä on nyt joutunut ulkona ihmettelemään ja vettä tulee niskaan ja teillä saa liukastella. Kohta nautitaan kurasta kun kaikki lumi ja jää on sulannut eikä maa jaksa vetää... :/ Lumiaika oli niin ihanaa kun kuraa ei ollut joka paikassa ja lumi valaisi. Nyt on niin synkkää.


Torstaina (19.12) Coudi sai rokotuksen ja sai tästä syystä loppu viikon lomailua. Toisaalta maastopolut ja -tiet ovat jäässä sekä kenttä epämukavassa kunnossa, joten ei huonoon saumaan tämä tullut. Koiratkin saivat tallielämää kerrakseen pitkästä aikaa kun torstaina tallilla vierähti yllättäen viitisen tuntia vaikka Coudilla olikin vp. Pesin varusteita, jeesasin kun kaikki tallin 38 heppaa sai piikin kaulaan sekä Coudi sai uuden hokkikengän hävinneen tilalle. Loppu ajasta etenkin Fanny alkoi väsyä ja kääriytyi kerälle aina missä mielestään oli sopiva paikka. Kotona olikin sitten kaksi todella väsynyttä koiraa :)



Sunnuntai aamuna töistä tultua koirat autoon ja suoraan hallille. Aika agilitya treenata molempien kanssa. Ei taas mitään ihmeitä treenattu vaan hiottiin asioita. Irtoamista suoralla ja keppitreeniä samalla harjoituksella. Tätä tein molempien kanssa. Fanny osaa todella hyvin katsoa, että kykenee taipumaan kakkosväliin aloituksessa...Genalla käännös ei onnistu ellei vauhtia ota pois keppejä lähestyessä. Molemmat teki hienoja vauhdikkaita suorituksia kepeillä sekä irtosivat kivasti. Toisena harjoituksena Genalle oli kolmella hypyllä välistä veto ja takaakierto. Ensin otettiin takaakierrolla molempiin suuntiin ja sitten välistävedolla molempiin suuntiin. Takaakierrot tuntui menevän paljon paremmin ja tein ne päällejuoksuna..välistä vedossa miulla ensin ajoitusongelmia, mutta kun sen sain kohdilleen niin ok. Ainut, että Gena alkoi tätä treeniä tehdessä kolistelee rimoja (ei tiputtanut)...joko jokin lihas kirraa (liukastunut tms) tai sitten vain yksin kertaisesti kunto tuli jo vastaan kun ehtihän sitä taukoa ollakin tuossa. Pitää seurata ja katsella miten liikkuu. Mietin myös olisiko yön valvominen aiheuttanut väsymyksen kun meillä oli vieraita jotka valvoi myöhään. Gena sai jättää treenin siihen. Fannyn kanssa otettiin vain kolmella hypyllä perus välistävetoa, ettei liikaa kerralla...ollaan moista tehty todella vähän ja yleensä kahdella hypyllä. Fannyn kanssa oli otettava puolivalssilla ja napakalla ohjauksella mutta hienosti ne sieltä tuli ja sai olla ylpeä :) Lopuksi Fannyn kanssa pari toistoa keinulla ja sitten kunnon jäähdyttelylle (ja kiittelin icebugin nastoja jäisillä teillä).


Maanantaina heti aamusta agilityhallille ennenkuin flunssan tunne alkaisi liikaa tuntua. Pidettiin hyvin simppelit treenit. Fannyn kanssa putkesta vauhtia ja keppejä molemmista suunnista. Vitsi tuo napero pujoittelee napakasti ja vauhtia alkaa löytyä koko ajan lisää. :) Ei ole enää epävarma tai kysele, menee vain. Toisena treeninä Fanny joutui istumaan hypyn takana ja otettiin paikallaan pysymis harjoituksia. Fanny alkaa olla niin täpinöissään ettei aina malta pysyä aloillaan ja odottaa loppuun asti. Nytkin yritti ennakoida ja kyttäsi jokaista liikettäni. Lopulta pääsin vähän liikkumaan hypyn takana ja pysyi aloillaan joten siihen oli hyvä päättää rankka (pääkopalle) treeni. Gena pääsi tekemään hyppy suoraa etupalkalla. Tahdoin nähdä miten liikkuu, rimat 25cm. Vauhtia oli ja hyppy kulki kevyesti. Ei ollut tietoakaan eilisistä ongelmista. Gena oli oma itsensä. Taisi eilen väsy painaa. Katsotaan josko torstaina kinkunsulatus epikset kutsuisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti