maanantai 16. joulukuuta 2013

Hierontaa, agilitya ja lunta :)

Tuplapesu: Gena pesee tassut ja Fanny pesee selän :)
Genan kanssa suuntasimme 10.12 Kirsin luokse Kiitorekulle. Oli aika tarkistaa missä vaiheessa lihaksien tila on, onko revähdys miten palautunut. Gena ihme kyllä tällä kertaa käppäili suoraan Kokkosten ovelle eikä yrittänytkään edes hallin suuntaan vihjata :) Aloitettiin ensin oik puolelta jonka oletimme olevan paremmassa kunnossa ja näin olikin. Lapa oli paljon paremmassa kunnossa, ei löytynyt enää pahoja jumeja. Vas puolelta sitten kyljessä ja selän puolella oli vielä vähän jäänteitä revähdyksestä, mutta hyvin oli lihas tervehtynyt ja saatiin oikein hyvin hierottua. Genakaan ei reagoinut, vaan antoi hieroa. Tällä kertaa pientä jumia löytyi takalistoista, ties mitä pakarajumppaa neiti harrastanut kun sinne jumit saanut. Noh, todennäköisesti varonut kylkeä ja lapoja, sitä kautta jännittänyt. Sekä vas puolelta löytyi niskasta vähän jumia. Kaikki jumi pisteet mitä löytyi lähtivät hyvin auki ja Kirsi oli tyytyväinen. Gena sai luvan palata normielämään ja seuraava hoitokerta parin kuukauden päästä tai tilanteen mukaan. 


Torstaina (12.12) sitten minulla oli vapaapäivä ja päätin käydä agilityhallilla tyttöjen kanssa. Fannyllakin reilun viikon tauko taas työ ja koulu kiireiden takia. Genakin pääsi ihan mukaan halliin asti tekemään jotain pientä. Fannyn kanssa otettiin irtoamista kolmella hypyllä, minä tehden aina eritavalla (lähdin mukaan, jäin jälkeen, otin sivuetäisyyttä). Kokeilin myös että irrotin Fannyn hyppysuoralle ja itse menin kepeille, kutsuin hyppyjen jälkeen suorittamaan kepit. Tosi hyvin meni, minulla oli kuitenkin hypyillä etupalkka mikä tässä auttoi. Fannyn kanssa myös tehtiin keppejä ja edellisen kerran hitaus ja epävarmuus oli tipotiessään. Vauhtia oli jo enemmän ja hienoja suorituksia saatiin. Lähetin erikulmista hakien erilaisia haasteita, viimeiseksi oikein helppo ja varma suoritus. Muutama keinu otettiin ja mukavasti alkaa sinne itse irrota/hakea sekä etenee tasaista tahtia kunnes keinu alkaa liikkua ja tulee pois iloisesti. Jesh! Genan kanssa tehtiin ihan perusperus juttuja, ei mitään missä joutuisi vielä lihakset koville. Eli kolmen hypyn suoraa rimat maassa etupalkalla. Herran jestas Gena oli into pinkeänä ja koira loisti niin kovin kun pääsi tekemään. Maassa olevat rimatkin piti ihan hyppiä ja vauhtia löytyi. Genakin kanssa tein erilaisia variaatioita eli jäin jälkeen, sivu etäisyyttä ja juoksin kilpaa. Viimeisenä pari kontaktia puomilla ja siihen oli hyvä jättää. Ei liikaa ensimmäisellä kerralla. :)

Sohvaperuna katsoo telkkua
Mie jo niin toivoin talven tulleen kun inhoan kura- ja vesikelejä yli kaiken. Koirien kanssa oli niin ihana lenkkeillä pimeälläkin kun näki ilman valoja mennä vaikka missä eikä vaatteet ja koirat olleet kurassa. Samoin tallilla hevosen kanssa elämä oli paljon helpompaa. Varusteet pysyi puhtaina, kentät ei lilluneet vedessä/kurassa ja hevosen jalat pysyi kuivina (ei tulisi riviä). Coudinkin kanssa käytiin ihan pimeälläkin heittää maastolenkki otsalampun kanssa ja hyvin siellä näki. Ratsastajalla vain mielikuvitus vähän lensi ;) Onneksi myös ehdin käydä yhden hankilenkinkin heittämässä ennenkuin nyt lumet sai kyytiä. En edelleenkään ole talvi ihminen, mutta kyllä mie mielummin sen pakkasen ja lumen otan kuin kura- ja vesikelit. Molemmat koiratkin olivat pihalla intoa täynnä ja peuhasivat lumessa. Nyt pitää vain toivoa, että lumi tulisi äkkiä takaisin sekä pakkaset, että jäät tulisi jotta lenkkeily jäälläkin onnistuisi.
Coudi
Vaaniva lumikuono
Gena katsoo tarkasti mitä Fanny mahtaa lumen alta löytää...olisiko siellä vaikka mätiä omenia joita voisi syödä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti