sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kiitorekun epikset

Keskiviikkona 18.12 Kiitorekulla järjestettiin epikset ryhmissä treenaaville koirakoille. Joukko oli hieman epätasainen kun radalla kirmasi kolmosluokan koiria sekä möllejä sekaisin, mutta pääasiahan tämä oli ottaa treenin kannalta ja kokemuksia keräten. Epikset koostuivat kahdesta eri radasta, toinen oli Kirsin rakentama ja tuomaroima, toinen taas Sampon. Ratojen yhteistulos ratkaisi. 


Ensin oli Kirsin rakentama rata, jossa oli monia haasteellisia kohtia. Erityisesti haastetta toi hallin yhdessä nurkassa ollut glögi/pipari pöytä jonka ääressä Kirsin & Sampon tyttö istui. Tilhi oli erityisesti Fannylle suuri haaste ohitettavaksi. Ekalle radalle lähdettiin lähes yhtä matkaa, koska tahdoin saada alusta asti koiran kulkee miun mukana kun kepit oli aikalailla tyrkyllä aloituksessa. Hyvä kuljetus putkeen. A:n kiipesi varmasti ja kontakti meni hyvin sekä sain tehtyä valssin A:n jälkeen Fannyn tullessa alas. Sitten alkoi homma karata käsistä. Fanny meni hyvin seiska hypyn, mutta kasille ei ihan osuttu oikein vaan tuli kielto sekä lopulta rima tippui kans. Kepeilläkin aloitus ei löytynyt ekalla ja kerran piti aloittaa alusta kun välit meni sekaisin. Sitten piti vähän Tilhiä moikata. 12 hyppykin taisi mennä kielloksi kun ajautui ohi ja 13 putkeen ohjatessa haki A:n. Ja taisi vielä 14 hypynkin ohi mennä. Alku oli lupaava, mutta sitten kun homma levähti, sitten homma karkasi käsistä, enkä saanut kasattua. Ihanneaikakin oli löysä, mutta silti ylitetttiin se...

Sampon rata oli myös kimurantti, mutta rohkeasti vain matkaan. Jo eka hyppy tuotti haastetta kun Tilhi pöydän ääressä aiheutti häiriöö, Fannysta niin ihana. Sitten päästiin jo vauhtiin. A:n kontakti meni hienosti ja samoin keinun meni tosi hyvin radan osana. Radalla saatiin useampi kielto, ei kylläkään niin monta kuin ekalla, mutta enää en muista missä kaikkialla ne tuli. 7 ja 11 hyppy oli haasteellinen kun Fanny haki niin kovasti Tilhiä ja hetki jäätiin hypyn ympäri juoksee (Tilhi, hypyn taa, Tilhi, hypyn taa...jne). Ja jälleen ihanneaika ylittyi.

Vaikka tulokset oli kamalat meillä, en sitä murehtinut. Koira oli tosi energinen, kaikki kontaktit otettiin, keinu radan osana, kepeissä oli vauhtia vaikkakin virheitä tuli. Tämä toi meille lisää kokemuksia ja treenejä jatketaan kohti 2014 kisakautta. Toivottavasti saadaan kisaura avattua ensi kaudella. :) Nyt ehkä tuntuu taas kaukaiselta kun virheitä satelee, mutta ehkäpä myö ehditään vielä treenata ennen starttia ja pari epistä olisi kiva ehtiä käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti