tiistai 17. joulukuuta 2013

Koira2013 viikonloppu

Kauan odotettu viikonloppu koitti 13.12 pe kun starttasin auton Lappeenrannasta ennen kolmea kohti Elimäkeä jossa lastattiin koirat ja ihmiset tavaroineen pariin autoon ja eikun kohti Helsingin Messukeskusta ja Koira2013 tapahtumaa. Perillä olimme ajoissa, mutta eipä tarvinnut kärsiä ruuhkista ja saimme valita rauhassa parkkipaikan. 

Perjantaina 13.12 oli Helsinki Winner ja göötit arvosteli Annika Ulltveit-Moe (swe). Gööttejä oli saapunut paikalle 20kpl. Tuomari ei tuntunut oikein haluavan seisottaa koiria, ensin nopea seisotus luokassa, sitten yksilössä liikeitä ja kopelointia pöydällä...Tuntui katselevan ja kokeilevan Fannyn selkää jonkin verran. Fanny arvostelu suomennettuna: Hyvä pää ja korvat. Hyvin kehittynyt rintakehä. Rittävä luusto. Hieman pitkä lanne. Toivoisin hieman paremmin taakse asettuneet olkapäät. Voisi olla vakaampi edestä. Liikkuu keveästi. Tulos NUO EH2.

(c)Pilvi U.
Onneksi porukastamme löytyi perjantaina yksi junnuvoittaja ja roppi, joten päästiin illalla hotellilla kilistelee skumppalaseja :) Illalla kun viimein ruokailun ja ulkoilun jälkeen pääsi nukkumaan, unta ei kauaa tarvinnut odotella.

Lauantaina 14.12 oli herätys viiden pintaan, että oltiin taas ajoissa messarissa kun vuorossa oli Pohjoismaiden Voittaja näyttely. Fanny kisasi kehässä vasta iltapäivällä, mikä ei minulle sopinut yhtään. Ahdistavaa koko ajan kytätä kelloa ja koirien tilannetta kehässä. Mielummin olisi heti aamusta kuten pe ja su. Lauantaina göötit arvosteli suomalainen Perttu Ståhlberg ja gööttejä oli kehässä 28kpl. Perttu katsoi tarkkaan Fannyn selkää ja liikkeet tuntui kiinnostavan. Arvostelu: Pitkä runkoinen. Hyvä pää ja ilme. Niukasti kulmautunut edestä. Pitkä hieman köyristynyt lanne osa. Hyvä karva, riittävät merkit. Saisi liikkua takaa pidemmällä askeleella. Tulos NUO H. Kun nenäni eteen lyötiin H lätkä ja tuomari kertoi tämän johtuvan koiran pitkästä selästä, olin niin hölmistynyt ja puulla päähän lyöty etten kyennyt kuin vain ottamaan arvostelun ja häviämään paikalta. Koira kuitenkin marraskuussa mitattu jalostustarkastuksessa ja todettu olevan mittasuhteiltaan ok. Fanny on kookas narttu ja jos siltä rupee pituutta ottaa pois, alkaa olee jo neliö hyvin äkkiä.

(c)Pilvi U.
Onneksi jälleen muu meidän porukka piti lippua korkealla ja kaksi junnutitteliä saatiin meille. Osa porukkaa lähti aikasemmin hotellille ottaen osan koirista mukaan. Otin Fannyn kaveriksi huoneeseen Turon (sammari) ja Sisun (belkkari) kun kävin matkaseuran kanssa syömässä. Noh Fannyhan oli sitten käyttänyt poikia hyödykseen ja vihjannut että pöydällä voisi olla jotain syötävää. Miun avatessa huoneen ovi, pääsi pari kovaa sanaa kun tajusin, että maassa avattu laatikko ja repaleinen pussi. Toinen sisälsi mokkapaloja ja toinen Juulin koirien kaikki ruoat. Pojat näytti siltä etteivät olleet tehneet mitää, mutta Fannyn ilme oli niin tyytyväinen kun oli itse laittanut kaiken poskeensa. Neiti kun niin ärhäkkä ruoan kanssa, oli pannu pojat ojennukseen ja itse syönyt kaiken. Fanny oli aivan tynnyri ja pinkeä kuin vain voi olla. Olin ajatellut käydä ajoissa nukkuu, mutta Fanny oli levoton, läähätti ja piipitti, taisi masu ahdistaa joten eikun ulos. Heitettiin sitten Espoossa kevyt lähes 2h iltalenkki pakkasesta nauttien. Olokin tasottui, mutta hirveän määrän vettä Fanny imi illan ja yön aikana.

Yö meni onneksi Fannyn kanssa rauhallisesti ja viideltä aamulla ulkoillessa vähän löysää tavaraa tuli jo ulos. Sivuttaispyöreys oli laskeutunut nyt mahan alle ja neiti näytti ihan raskaana olevalta ja mie olin valmis heittää pyyhkeen kehään kun 15.12 sunnuntaina oli Voittaja näyttelyn vuoro.  Menin häpeillen gööttikehän laidalle, mutta siellä porukka alkoi luomaan uskoa ja patistamaan kehään. Ei kuulemma ensimmäinen kerta kun noin käynyt gööttipiireissä näyttelypäivinä. Noh, piti vain rohkeasti mennä kokeilee. Fannyn eilinen tulos myös aiheutti keskustelua, useampi ei voinut tulosta ymmärtää ja kommentoi myös ettei Fanny ole liian pitkä. Perttu oli myös ainakin yhdelle toisella göötille kommentoinu samaan. Ei siis pidempiä yksilöitä hänelle vaan enemmän neliöitä. Sunnuntaina göötit arvosteli sveitsiläinen Andrea Eicher ja paikalle oli saapunut 27 gööttiä. Tuomari seisotti useampaan otteeseen sekä tahtoi nähdä liikkeitä. Pöydällä käsitteli tosi varoen ja tästä syystä esim Fanny läppäsi tassulla tuomarin kättä kun niin varoen yritti hampaita katsoa. Kun otti rohkeamman otteen, Fanny ei ollut moksiskaan vaan antoi katsoa rauhassa. Arvostelu suomeksi: Voimakas rakenteinen nuori narttu. Tyypillinen muoto. Selkä voisi olla hieman lyhyempi. Tällä hetkellä hieman raskas. Erittäin kaunis narttumainen pää. Saksipurenta. Erinomainen turkin laatu. Etukulmaukset erittäin hyvät. Takana erinomaiset. Harmooninen liike. Tulos NUO ERI2 SA. Paras narttu kehässä Fannyssa alkoi näkymään turnausväsymys sekä eilinen ruokamäärä, ei jaksanut seisoa vaan alkoi tarjoamaan istumista, mitä ei ole näyttelyissä tehnyt. Pitkään tuomari arpoi, mutta ei sijoittumista.

Onneksi jälleen yksi porukastamme oli junnuvoittaja, joten ei ollut turha päivä. Päivä oli pitkä ja ilalla vasta kahdeksan jälkeen oltiin kotona kaikkien tavaroiden ja ostosten kanssa. Kyllä oli mahtava viikonloppu, vaikkakin raskas!! Gena tuntui kotona vähän miulle murjottavan kun oli jäänyt pois matkasta. Ma aamuna kuudelta oli töihin lähtö, joten univelat painoi päälle. Olisiko kohta aika miettiä jo ensi vuoden kisakalenteria (agi/näyttelyt)??

Lopuksi vielä meidän porukan titteli koirat :)

HeW-13 HejW-13 PmjV-13 jV-13 Tendance Dynamis (c)Pilvi U.

PmjV-13 Nattaset Blue Angel (c)Emmi S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti