tiistai 31. joulukuuta 2013

Agilityn riemua



Mikäs onkaan sen mukavampaa puuhaa heti aamutuimaan kun töistä kotia tulloo kuin suunnata koirien kanssa agilityhallille. Jälleen keskityttiin yksittäisiin asioihin. Fannyn kanssa otettiin irtoamista rengas + hyppy + hyppy, johon toisessa tehtävässä liitimme kepit, eli koira irtosi etupalkalle hyppy suoralla jolloin minä suuntasin suoraan kepeille jonne koiran kutsuin. Vitsi tuo napero on pätevä. Ei epäröinut yksin etenemistä ja kepeille tuli vauhdilla ja hienosti kasasi itsensä ja osuen oikeaan keppiväliin. Ja se vauhti mikä alkanut löytyy kepeille. wau! Fannyn kanssa otettiin myös hyppy + hyppy toiseen suuntaan jolloin saatiin kepit toisesta suunnasta myös, pätevä napero oli. Ja lopuksi kepeillä putki + keppi yhdistelmää, puomi olisi enemmän kiinnostanut kuin putki, mutta kepit meni hienosti. Viimeiseksi istutin Fannyn hyppyjen taakse ja otettiin paikalla oloa kahden hypyn päähän ja välillä lyhyempää. Aluksi vähän herkässä, mutta kun hoksaa, niin hienosti istuu aloillaan. Kehittynyt paljon ensimmäisestä treenistä.

Genan kanssa myös ensin irtoamista etupalkalle. Että toinen voikin olla täpinöissään. Ei näy missään vaikka ollaan nyt useasti käyty treenaa lähiaikoina. Puomia otettiin useamman toiston verran. Genan kanssa sama kuin Fannylla että ajatus että juoksisi, en vaadi 2on2offia, mutta neiti yllätti pari kertaa ja jäi tapittaa kontaktille niin tyytyväinen ilme kasvoillaan :) Ei voinut kuin kehua kamalasti toista. Lopuksi Genan kanssa keinulla treenausta ja palkkausta kun viimeisissä kisoissa vähän aristeli.


Maanantai iltana kävin vetämässä ryhmälleni treenit ja tämän jälkeen ajattelin vetässä treenit Genalla näin ennen kisoja ratatreeniksi kun moista ei ollakaan tehty loman jälkeen. Kisat kuitenkin kolkuttelee jo ovella ja lähestyy uhkaavasti. Kolme erilaista pätkää 1-14, 21-36 & 51-65. Gena oli aivan täpinöissään, ensimmäinen pätkä meni muuten aivan mahtavasti, mutta keppien aloitus piti tehdä kerran uudestaan että oikea väli löytyi. Toisessa pätkässä jäin jälkeen 23-27 pätkällä ohjaukseni kanssa mikä johti siihen, että törmättiin 26-27 välissä. Kun otettiin tämä uudestaan ja itse kuljin ennakoivemmin johan ehdin ongelmitta ennen koiraa 27 takaakierrolle. Viimeisellä pätkällä Genan vauhti vähän hidastui, mutta meni vielä iloisesti.56-58 välillä meni miulla pasmat sekaisin, enkä muistanut ennen rengasta vaihta puolta joten putkeen ohjaus meni plörinäksi. Toistin kohdan puolen vaihdolla, johan alkoi toimia. Vaikka joka radassa oli joku kohta mikä piti uusia, silti olin tyytyväinen, koska etenkin kakkos ja kolmas radan virhe oli minun selkeä virhe eikä koiran, koira teki mitä käskettiin. Vain ekan radan keppialoitus vähän kismitti. Pitää varmaan Genan kanssa aloituksia tehdä erikulmista ja tehoistaa. Koska tällä hetkellä miusta tuntuu, että Fanny hakee paremmin aloitukset kuin Gena. Genan keppivauhti on tällä hetkellä ihan mieletön :) Fanny piti tauon tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti