lauantai 3. elokuuta 2013

LAUn hellekisat 3.8

Genan kanssa suuntasimme hikoilemaan kotihallille LAUn kisoihin. Fanny lähti seuralaiseksi. Hellettä piisasi joten kylmät pyyhkeet oli kovassa käytössä molempien kanssa ja molemmat tuntuivat pysyvän tyytyväisin häkeissä kun läähätystäkään ei tullut. Kisoissa oli tarjolla agility ja hyppyrata, olin Genan ilmoittanut molemmille radoille. Tuomarina uusi tuttavuus Sveitsistä, Sascha Grunder. Todella miellyttävä joka painotti koiran kanssa hauskanpitoa radalla. Ja tuntui katselevan itsekin ratoja hymyssä suin ja elävän mukana. Moni suomalainen tuomari voisi ottaa mallia :) Sascha piti pe iltana yö myöhään koulutuksenkin. Kuulin siintä positiivista palautetta. Olisin muuten osallistunut, mutta kun olin kisoihin menossa ja Genan kanssa ei sovi treenata kisojen alla. Fanny ois tietty ollut innoissaan pääsystä, mutta ei ollut ihan mölleille suunnattu, olisi ollut liian vaikeita toiselle. Rata oli tekniikoiden jälkeen ollut kolosen tasoa. Ehkä vähän liikaa miun möllille :)

 
Ensin meillä oli vuorossa hyppyrata. Lämmin oli hallissa, mutta lähdin toiveikkain mielin radalle. Miulla oli vaikeuksia saada päähäni sopiva ohjaus 4 ensimmäiselle esteelle. Radalla yksi mokoma hyppy mihin tehtiin aina takaakierto, yksi murheen kryyni. Tuomari selkeästi rakasti takaakiertoja. Radalle lähdettiin lähes yhtä matkaa, tein kakkoselle pakkovalssi + valssin, toimi todella sulavasti ja Gena oikein imi hypylle. Kolmonen piti pyöräyttää lähimmän siivekkeen ympäri lisättynä persjätöllä, mutta oma linja liikkui liikaa hypyn taakse jolloin Genan hyppy suuntautui kohti takana olevaa putkea ja sieltä kun rupesin huutelee, hyppäsi takasin -> HYL. Ois pitäny itse jäädä vastaanottaa koiraa, mut ei...liikaa ahnehdin. Kepeille imi hyvin, vaikka oli ihan seinän vieressä :) Keppien jälkeen joku aivopieru ja koira haki itse persjätön vaikka ohjauspuolen piti säilyä, joten Gena joutui hyppää 6 hypyn tosi vaikeasta kulmasta, jolloin 7 takaakierto ei ollut sulava. Loppuradan persjätöt ja takaakierrot onnistui sekä mentiin virheettömästi. Ikäviä virheitä minulta, mutta koira eteni kok radan todella iloisesti ja vauhdikkasti. Itseäni erityisesti ilahdutti seurakamujen kehut radasta, erityisesti sateli kommenttia, että Genassahan oli vauhtia :) Ihanaa, että se näkyi muillekin, eikä vain miusta siltä tuntunut. :)


Toisena ratana agilityrata jossa myös oltiin kylvätty takaakiertoja. Koska hypäri sujui Genalta hienosti, lähdin agilityradalle luottavaisin mielin. Kakkoselle otin vastaan tehden pakko valssin + valssin, putkesta vieden pakkovalssilla neloselle + valssi. Nelosen jälkeen huono vienti kepeille, joten 5vp. Oma liike oli liian aggressiivista ja oisin voinu tehdä paremman kulman koiralle. Kontaktit otti radalla :) 16 hypyllä tein persjätön ja aloittelijan virheen eli en katsonut, että koira vaihtoi kättä, joten ajautui ohi esteen (5vp)...keinustakin oli ajautua ohi 17 hypyn sähläyksen takia, mutta onneksi hyppäsi valkoiselle sivustakin. Gena ei ihan yhtä vauhdikkaasti edennyt kuin hypärillä, mutta oli se silti huomattavasti parempaa, mitä kesäisin ollut tai kakkosradalla. Ja taas vauhtimme huomattiin katsomossa :) 10vp saldoksi ja täysin ohjaajan mokia, koira teki kyllä kaikkensa radalla! Vaikka kolme aikaa vievää virhettä (kepit, persjättö ja keinu) radalla, saatiin -0.40s aika! Kyllä siis oikeasti edettiin. Kakkosilla oli nimittäin aika tiukat ihanneajat. Ehkä myö vielä joskus päästään sinne palkintopallille, kun nyt alkanut vauhtia löytyy että ehdittäisiin ihanneaikaan, mutta nyt ohjaajan vain päästävä virheistänsä. Olen tästä päivästä todella iloinen!


Viikolla kävin kahdesti hallilla, molemmilla kerroilla Gena oli mukana nostamassa kierroksia. Toisella kerralla tehtiin kahdet kepit, siinä viikon treenit. Tämä tuntuu Genalle sopivan hyvin, että käydään kierroksia keräämässä kun Fanny treenaa ja hän ei pääse. Kisoissa sitten riittää intoa :) Fannyn kanssa viime viikko jäi väliin kun ei vaan sopivaa väliä ollut treenille, joten hyvällä innolla treenaamaan ja se tuntui auttaneen. Tällä viikolla tehtiin keppejä parhaimmillaan 4 verkolla. Viidellä meni jo aika vakuuttavasti, neljässä tarvitsi vähän apua, mutta saatiin puhtaita suorituksia! :) Käytiin kontaktit läpi, erityisesti keinun kanssa toistoja jotka meni hienosti! Rengasta yhden hypyn kera, ensin kutsuen renkaan takaa ja sitten ihan perusohjauksella vierestä ja puhtaasti mentiin :) On miulla tulossa kiva agilitykoira. Näinköhän syksyllä päästäisiin epiksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti