lauantai 24. elokuuta 2013

Ristiina RN 24.8.13

Aamulla kiireen vilkkaa töistä kotia ja nappaamaan Fanny kyytiin tavaroineen. Ja eikun takaisin Ristiinaan mistä olin juuri lähtenyt. Olin Fannyn kanssa hyvissä ajoin paikalla, mikä oli ihan hyvä juttu. Saatiin rauhassa asettua kehän laidalle, katsella muiden kehä menoa, vaihdellla kuulumisia Annen ja Jasmin kanssa. Aslak ja Fanny sai vähän hihnassa leikkiä kunnes aloin vähän herätellä Fannya siihen mitä ollaan tultu tekemään. Itse myös opettelin käyttämään jakkupukua, taisi moinen olla päällä ensimmäisen kerran. Kyllähän sellainen antaa siistin kuvan.

Gööttejä oli saapunut 14 Tapani Pukkilan arvioitavaksi. Paikalla oli myös reilusti turisti koiria kun Karjakon kennelillä oli samalla kasvatti tapaaminen. Tuomari oli mielenkiintoinen. Kehässä ei ollut lainkaan pöytää, tuomari katsoi vain hampaat ja kokeili turkkia sekä uroksilta kivekset. Kaiken muun arvostelun teki vain silmän perusteella. Ja tykkäsi kehässä selvästi juoksuttaa. Useita kierroksia sai juosta.

Fanny jaksoi hienosti kehässä keskittyä. Parin ekan askeleen jälkeen saatiin hyvä liike esille. Tuomarin lausuessa mielipiteita kaikkien kuullen, neiti jaksoi hienosti seisoa paikoillaan ja napittaa. Arvostelu: Yleisvaikutelma erinomainen. Hyvä pää. Tiivis runko. Hieman painunut selkä.  Sapelihäntä. Hieman kerivät etuliikkeet. Erinomaiset sivuliikkeet. Erittäin hyvä karkea turkki. Luonne oikea. Kilpailuluokassa oli neljä narttua. Vähän oli väsyneen oloinen ja ei ihan samanlaista esiintymistä saatu esille kuin yksiarvostelussa. NUO ERI1 SA PN4. Tuomari sanoi minulle suoraan että ei päästy palkinnoilla koska koirassa liikaa valkoista hänen makuunsa. :/ Jos olisi selästä rokottanut, olisin ymmärtänyt, mutta tuota väriä en kyllä ihan sulattanut. Kukaan muu ei ole moista sanonut Fannysta että valkoista olisi liikaa ja rotumääritelmänkin mukaan ei pitäisi tulla sanomista, mutta tässä nähdään miten on tuomari laji, ja tuomarin mieltymys painaa. 

Onneksi Aslak NUO ERI1 SA PU2 SERT ja velipuoli Eka VAL ERI1 SA PU1 ROP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti