sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kuusi viikkoa kohta täynnä

Pentujen ja Fannyn näkemisestä jo viikko vierähtänyt, joten vaikka olikin pieni flunssa päällä niin suuntasin Parikkalaan lauantaita viettämään. Meitä oli isompi porukka kasassa kun pennun ostaja Juvalta oli katsomassa ja sitten Hessun (pentujen isän) omistaja äitinsä kanssa tuli pentuja katsomaan. Hessukin oli mukana matkassa joten näin Fannyn sulhasen livenä viimein. Oikein miellyttävä uros ja hyvän näköinen. Fanny tuotiin Hessua moikkaamaan ulos, ja voi meidän nuorisoa. Kaksikko tunnisti toisensa jo äänestä ja molemmat sekosivat täysin. Hihnat olivat heti solmussa kun leikkiä, hippaa ja painia piti, kuin ei erossa oltais oltukaan. Valitettavasti jäi kamera sisälle, joten tästä en saanut kuvia muistoksi.

Toistan itseäni, mutta pennut olivat jälleen kasvaneet hurjasti viikossa. Ei ne enää ole pieniä vaavoja, kunnon gööttipötköjä jo. Mutta onhan pennuille huomenna (19.1.) ikää jo 6viikkoa, luovutus lähestyy uhkaavasti ja pentue hajoaa ympäri Suomea (Kokkola, Äänekoski, Juva, Helsinki, Tampere, Lahti, Kuusankoski, Savonlinna, Kajaani/Punkaharju). Kohta ne jo kiipeää omasta aitauksesta ulos ja sitten Fanny ei saa ollenkaan omaa rauhaa. Selkeästi Fanny tahtoo välillä ottaa omaa aikaa pennuista, mutta huolehtii kyllä velvollisuudet. Pentuja kun on monta, niin niistä on seuraa toisilleen eikä Fannyn tarvitse huolehtia viihdyttämisestä. Välillä kuitenkin pentujen pitää edes vähän emän hermoja koetella, eihän ne muuten pentuja olisi ;) Pennut kasvavat hyvin tasaisesti, kukaan ei ole selkeästi muita isompi ja painavimman titteli vaihtelee. Ja kaikilla uroksilla on kivekset jo laskeutuneet :)


Naperot ovat ottaneet tuntumaa ulkoilmaan/takapihaan kun pakkanen hellitti eikä taivaalta ole satanut mitään. Pennuissa on selkeä jakauma, muutama menee epäröimättä kohti uutta kun osa selkeästi vähän arastelee. Fanny oli ulkona innostunut "riehumaan/leikkimään", pentu parat olivat olleet ihan ihmeissään emänsä touhuista ja hämmentyneet. Koska nytkin keli oli sopiva pentujen ulkoiluun, otimme naperot hetkeksi pihalle. Muutama jähmettyi terassille, kun kärki joukko meni portaat pihalle kuin vanhat tekijät. Kirmasivat pihalla, maistelivat mitä eteen tuli ja juniori leikki kukkulanherraa. Muutama pentu jäi välimaastoon ja miettivät portailla mitä tehdä. Jännää miten pentue jakautui osiin, ja Viiru joka oli syntymästään asti liikkeellä ja ensimmäisenä menossa, olikin se joka jäi terassille kurkkii muiden touhuja. Nyt sijoitusnarttu ottanut selvän menijän roolin.



Jos vielä viikko sitten pennut söivät kiinteää ruokaa, kun masu ei ollut täysi maitoa. Nyt selvästi syödään kaikki mitä nenän eteen tuodaan, kyllä uppoaa. Fannylta maitoa vielä imetään, mutta pikku hiljaa siintä alkaa vierottuminen. Ja jos vielä viikko sitten vasta alettiin ymmärtää lelujen päälle, nyt lelut saivat kunnolla kyytiä. Hampailla on kiva jäystää niitä ja antaa vähän kyytiä. Ehkäpä niitä leluja mielummin kuin varpaita, vaatteita ja sormia ;) Kovia on naperot kehittymään, mukava seurata kehitystä :) Mieletön pentua!


Yhteispainia
Fanny hukkuu jo isojen pentujen alle
Autuas ilme ruokaillessa
Viiru painimassa
Hampailla on kiva jäystää kaikkea
Nukahtaa voi suukki aukikin
Hetken lepo/mietintä hetki
Hetki aiemmin Viiru sai emältä häädöt kun loikki pään päällä, nyt tyydytään vain hännän jäystämiseen
Ulkoilua
Kengän nauhojen tuhooja
Ulkoilu on jännää
Tulevia risujen/puiden syöjiä
Tytön hupakko aina ensimmäisenä joka paikassa tutkimassa
Juniori leikki lumikukkulan herraa
Hmm...mikäs tuo on tuossa?
Mikä ääni tuo on?
Tätä mattoa voisi vähän sisustaa uuteen uskoon
Ja taas vähän maistellaan housuja, varpaita, sormia yms...
Uni tuli
Viiru <3
Pentue rauhoittuu unille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti