maanantai 1. syyskuuta 2014

Purinalla hyllyteltiin

Sunnuntai aamuna lastasin Fannyn autoon ja Gena sai jäädä Antin seuraksi kotia. Fannyn kanssa lähdettiin aikaisiin aamulla ajamaan kohti Helsinkiä ja Purina areenaa. En ole koskaan aiemmin siellä käynyt, joten senkin takia oli mielenkiintoista lähteä sinnepäin kisaamaan. Näkee erilaisia kisapaikkoja yms. Purina löytyi helposti ja oltiin puolitoista tuntia ennen ekaa starttia jo kisapaikalla joten kiire ei ollut. Hallissa oli mielenkiintoinen uusi pohja tuttavuus, Geopad. Lämmittely/jäähdyttely mahdollisuus oli kyllä minulle todella positiivinen yllätys. Alueen vieressä heti iso viherpuisto alue, jossa lääniä riitti koiran kanssa mennä. Hyvissä ajoin lämmittelylenkki ja siihen päälle lämmittely esteille ja erityisesti halusin ottaa keppejä kun lauantaina vikalla radalla ne meni huonosti. Purinalla oli myös kaksi kisakenttää käytössä, eli koko ajan molemmilla pyöri radat, tähän tottumattomana aluksi kovasti aikataulua seurailin ja taisin turhaa stressiä siintä ottaa. Ekana startti sisällä ja siintä heti ulkokentälle odottaa tutustumista. Näin kisat oli omalta osalta ohi alle tunnissa.

Suuntaa antava
Ekaan starttiin lähdimme toisena ja tutustumisen jälkeen oli palkintojenjako ykkösille, joten sain hallissa otettua Fannyn kanssa kontaktia ja herätellä häiriössä. Lähdössä otin ykkös kakkos välistä mukaan. Tein todella tökerön valssin kakkos kolos väliin, koira tuli jalkoihin ja ei suunnannut hypylle, joten otettiin kielto. Joko valssin ois pitänyt olla liikkuvampi/kertoa aiemmin tai sitten persjättö ois ollut parempi. Päästiin siintä kuitenkin hyvin liikeelle. Purinalla oli erilainen rengas mihin ollaan totuttu (reunoissa isot raot, rengas roikkuu kettingeistä) ja Fanny meni kahdesti välistä joten hyllytettiin siihen. Kepit sain sujumaan hyvin. Muurin ja putken väliin persjättö (hyvä mie)! Fanny teki elämänsä hienoimman keinun radalla. Juos aivan päähän, johon pysähtyi ja keinu oli nopeasti suoritettu. Loppu sujui hyvin. Valitettavasti rata meni plörinäksi tyhmiin kieltoihin ja hyl oli tuloksena.

Suuntaa antava
Ulkoradalle jouduin sitten lähtemään suoraan tutustumisesta. Radalla oli minusta enemmän mietittäviä kohtia kuin sisäradalla. Koira matkaan taas ykkös-kakkos välistä ja kakkoselle ajoissa lähtenyt valssi mikä toimi nyt hyvin. Putken perään persjättö jotta pääsin vetää hyvin putkeen. Fanny olikin vähän hitaampi kuin ekalla radalla, joten miun vauhti vähän stoppasi putken takaaleikkauksella....jälkikäteen mietittynä ois voinu vitosen ja putken väliin tehdä persjätön tai vetää sisälinjaa pitkin hitaammalla koiralla. Puomilla sitten koitti totaallinen yllätys. Fanny stoppasi ylösmenolle ihan kokonaan, maanittelin/houkuttelin niin pikku hiljaa kipusi ja ylhäällä hiipiminen jatkui, alastulo ok..Sisäradan mahtava keinu aiheutti nyt sitten sen, että Fanny taisi säikähtää. Tottunut että menee lakipisteen vähän yli ja odottaa että keikkaa ja sitten juoksee pois...taisi tulla nyt vähän yllätyksenä keinun "rajuliike". Noh, puomista selvittiin ja jatkettiin tsempaten. Kasille ennakoiva valssi jolla kääntyi hyvin kepeille jossa tein nenästä vedon ja sujuvasti sisään. Puomista paineistuminen ja viikonlopun väsy alkoi iskeä....pujoittelu takkuili (5vp) ja jouduin kädellä lopulta avittaa mutta selvittiin. Ulkona oli samanlainen rengas kuin sisällä. Nyt suuntasin oman liikkeen kohti oik sivun aukkoa, jotta koira menisi keskeltä. Hienosti sujui ja paljon kehuja. Ennen kahtatoista ja sen jälkeen vähän nenä haki maahan, mutta kovalla tsempillä ja kehuilla koiraa kannustin jatkamaan, hienosti vastasi. Keinua jännäsin puomin jälkeen. Vähän hiiasi, mutta yllättävän hyvin meni. 17 - 18 ohjasin sisäpuolelta ja 18 tein valssin. 19 olin alunperin ajatellut ohjata takaakiertona + valssina, mutta vaihdoin lennossa ohjauksen jotta sain Fannyyn liikettä. Eli kuljetin hypyn puolelle tehden pakkovalssin ja sitten liikkuva valssi jotta sain A:n ohjattua vas puolelta. Loppu sitten menikin maaliin. Huhhuh, syviä huokauksia radan jälkeen. Eipä annettu hyvää kuvaa itsestämme radalla. Oli taistelujen taistelu tuo rata, mutta siintä selvittiin. 5vp kuitenkin vain tuli, mutta yliaikaa sateli + 39.41s josta 9.41 meni aikarajan yli joten HYL tuli (ihanne oli 50 ja mein suoritusaika 89.41s). Vain yksi tulos radalla tuli.

Tuloksellisesti ei kummat kisat, mutta onhan niitä hyllyjäkin saatava jotta palkinnot mahtuu johonkin ;) Kisapaikkana mukava ja järjestelyt toimi, joten uudestaan tuonne voipi kyllä lähteä. Selvästi rankat pari viikkoa näkyi erityisesti tokalla radalla,  nyt viikko pidettävä kevyempänä (yksiin kisoihin olisi kuitenkin tarkoitus lähteä, jos yhdet treenit pitäisi ja välissä lihashuoltoa).


Kotimatkalla pysähdyttiin Fannyn kanssa omalla hallilla, halusin heti käydä ottamatta puomin ja keinun. Muutama renkaan toisto, muutamat kepit (ja taas oli vauhdikkaat), puomin meni ilman epäilyksiä ja keinullekin meni normaaliin tapaan. Ihankuin mitään ongelmia ei olisi radalla ollutkaan. Hallissa oli viikon aikana uusittu nurmipohja. Olipa se pehmeän tuntuinen ja Fanny juoksi sillä helpon oloisesti eikä näyttänyt kisaradat painavan yhtään jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti