lauantai 6. syyskuuta 2014

Lihashuolto

Keskiviikkona olisi voitu tyttöjen kanssa jäädä Lemille yökylään kun torstai aamuna sinne jo uudestaan ajettiin. Oli aika laittaa tyttöjen lihakset kuntoon. Johan tässä olikin lähes 6kk väliä edelliseen, mutta ei ole tarvetta/oireilua ollut aiemmin.

Fanny pääsi ensimmäisenä käsittelyyn. Minusta Fanny oli lähiaikoina venytellyt pitkäkestoisemmin kuin aiemmin. Kirsi löysi vas lavan edestä muutaman kireän pisteen, jotka kuitenkin aukesi ongelmitta eikä Fanny edes siihen mitenkää reagoinut (eli ei ollut paha jumi, koska on vähän herkkis hieronnassa jos ikävältä tuntuu). Oik takajalan reidestä ja pakarasta löytyi kireyttä, näiden hierontaan Fanny sitten vähän reagoikin, mutta kun aukesi niin jalkaa sai taas käsitellä ilman ulahduksia. Fannylla erinomaisessa kunnossa oleva lihasmassa, hyvin tukevat niveliä. Kirsi laittanut merkille agilityssa, että Fanny liikkuu paljon jäntevämmin kuin ennen. Nyt voimme odotella juoksuja!

Genakin pääsi hierontaan, kortisonia oli vielä muutama tabletti kuuria jäljellä, mutta lekurin mielestä ei ole este hieronnalle. Kirsin mielestä hyvä hieroa paikkoa kevyesti auki kun Gena nyt aloittamassa treenaamista sairasloman jäljiltä kunnolla, että ei sitten treenaamisessa tehdä hallaa. Levossakin koira voi saada itsensä jumiin kuten ihminenkin. Genassa olikin hierottaessa havaittavissa yleinen kireys/jännittyneisyys lihaksistossa. Oik niska/kaula/lavan etuosa oli selkeästi jumissa, Kirsi joutui enemmän työstää että sai auki. Kirsin mukaan lihasmassaa ollaa sairasloman aikana menetetty hieman, tilanne ei kuitenkaan huono. Vain etujalkojen hauis alue lihasköyhää. Gena olisi hyvä vielä hieroa tämän vuoden puolella uudestaan kun treenattu, jotta nähdään miten elimistö reagoinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti