maanantai 8. syyskuuta 2014

Helsinkiin kävi jälleen matka 7.9

Ollaan Fannyn kanssa viime kisat suunnattu ihan uusille kisapaikoille. Virkistävää käydä katsomassa uusia kisamaisemia. Keli suosi Helsingissä, yllätti jopa miten lämmin oli kisapaikalla. Onneksi oli matkassa muutama pyyhe jolla sain Fannya viilennettyä. I-HAH kisojen ympäristö oli todella kaunista maisemaa, hieno puistoaluea vieressä jossa oli mukava koiran kanssa liikuskella. Lämppä esteillä käytiin Fannyn kanssa ennen ensimmäisiä ratoja, Fanny ei ollut yhtään hereillä. Nenä vei, kepit tökki..ei kovin hyvä fiilis, mutta Anne Saviojan radoille mentiin.


Koska en ollut ihan varma miten Fanny lähtee miun kanssa tekemään kun lämmittelyesteillä ei ollut parhaimmillaan, lähdettiin yhtä aikaa radalle. Keinu oli tosi varovainen, ei ehditty sitä kunnolla treenata purinan kisojen jäljiltä. Putkesta hyvä vienti kepeillä ja hyvä keppien suoristus. Vitos hypyltä pelkäsin Fannyn ottavan ansaesteitä, mutta kiltisti meni putkeen. A:lta jälleen Fanny akkasi tuomarin joka tuli ihan lähelle, piti sitten vähän "karjasta" että läks mukaan. Putkesta Fanny ampasi erilinjalle kuin oletin joten ajautui ohi 11 esteen jonka jätin lepsulle ohjaukselle. Takaisin päin viedessä, ottikin hepulin ja kävi putken takana asti, mutta sitten jatkettiin kuin mitään ei olisi ollutkaan. Hypyt olisi voineet olla sujuvammat, mutta aikakivoilla lyhyillä linjoilla mentiin. Puomi ok. 5vp, mutta yliaikaa sateli +13.59, eli tuloksella ei juhlittu. Mutta oli radassa hyviäkin kohtia, aika vain paloi muutamissa kohdissa ja miun moka 11 hypyllä.


Agilityrata lähti napakasti liikkeelle, mietin että ottaako puomin, mutta itse kun menin vas puolelta ohjaten niin ei edes katsonut. Nelosen otin nenästä vetämällä lähimmän siivekkeen kautta pyöräyttäen. Aloitus kepeillä ok, mutta lämppäesteillä ollut keppi ongelma näkyi tähän suuntaa pujotellessa. Fanny oli tosi epävarma ja mie jouduin pelastelee koko ajan. Kasi putkelle pakkovalssi, jolla kääntyi napakasti. Ysille pakkovalssi ja kympin perään valssi. Keinu oli hidas jälleen, ehkä kuitenkin vähän reippaampi kuin ed radalla. Sitten takaakierto + valssi ja putkeen ohjaus oik ohjaten ja vastakädellä painaen 15 hyppy. Puomi oli haastava koska aloitus hyppy oli todella lähellä (kuvassa näyttää kauemmalta), tilaa oli todella vähän. Napakka valssi heti puomin alastulon eteen ja juostiin iloisesti maaliin. 0vp, +13.19 (keinu+kepit), sij3. Anne Savioja kiitteli palkintopallilla kun minit teki kolme virheetöntä rataa, paljoo ei nollia Annen radoilla nähty.


Kolmantena ratana oli hyppyrata, aloituksessa oli jo paha kohta kun aloitushypystä oli suora linja 3 putkeen ja välis poikittain hyppy jota koira ei kunnolla näy. Päällejuoksun tapainen tehtiin kakkoselle, oma linja jo kohti nelosutkea. Nelosputkesta napakasti koiran kutsu kohti vitos hyppyä, koska 14 hyppy oli paljon lähempänä mitä kuvassa näkyy. Kutosputkesta kutsu seiskan takaa. Ysi putkesta koiran kutsu kohti itseään kymppihyppyä. Piti olla ok juttu, mutta oma liike oli liian nopea ja Fanny ajautui ohi. Jatkettiin iloisesti loppuun asti. Kepeille hyvä vienti ja koira pujoitteli tähän suuntaan ihan hyvin. Tarkoitus oli tehdä 14 hypylle heitto+valssi (piti olla tarkkana ettei mene putkeen mikä lähellä takana). Heitto hypylle ei ollut riittävä ja otettiin kielto. Putkesta lähti hyvin oikeaan suuntaan, mutta koira jäi taakse, enkä varmistanut joten 16 tuli ohi (3kielto, eli hyl), loput hypyt puhtaasti ja iso palkkaus. Kaikki miun ohjausmokia, Fanny oli super viimeisellä radalla. Hienosti jaksoi viimeisenkin radan juosta vaikka oli lämmin. Kevyt viikko ja lihashuolto auttoi! Nyt tuntui siltä, että oltiin Fannyn kanssa oikeassa luokassa. Enemmän meidän juttuja, kun ei vaan juosta suoraan, oikeasti pitää jo ohjata ja koiran kuunnella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti