perjantai 5. syyskuuta 2014

Syyskuun ekan viikon treenejä


Syyskuu pyörähti käyntiin ja se tarkoitti sitä, että LAUlla alkoi uudet koulutusryhmät. Me treenataan tällä kertaa tiistaisin mikä on kyllä perjantaita parempi päivä. Ryhmäpaikka on Fannylle merkattu mutta tilanteesta riippuen Genakin käy treeneissä kuten esim nyt tänään. Fannylle halusin suoda kaksi vapaapäivää ja kevyemmän agility viikon, joten Gena pääsi treenaamaan agilitya. Sairastelun jälkeen pieniä pätkiä ja hyppytekniikaa tehty, sekä lenkkeilyllä nostettu kuntoa, nyt kokeiltiin lyhyttä radan pätkää. Oltiin ainoana paikalla joten saatiin kunnon ohjausta. Uusi kouluttajamme on napakka, selkeästi tuo esille mitä haluaa että korjataan, hänelle ei riitä että tehtävä suoritetaan vaan aina on jotain parannettavaa. Erityisesti irtoamista ja keppejä treenattiin. Alkuun mentiin radanpätkä, kolmoselle ennakoiva+niisto sekoitus, neloselle rytmitys, vitoselta irtoaminen ja persjättö ennen kutosta, putkeen irtoaminen, kepit oik puolelta, ysi putkeen irrotus, renkaan menin vastaanottamaan kun ehdin ja loppu ok. 

Pidemmän tauon jälkeen, sitten otettiin vähän keppitreeniä lentävällä palkalla (kouluttaja palkkasi). Ajatuksena, että mie ottaisin keppeihin sivuetäisyyttä kun menen niin lähellä keppejä. Alkuun meillä meni pasmat siintä ihan sekaisin ja Gena ei edes enää keppien aloitusta löytänyt. Otettiin sitten niin ja vanhaan tyyliin aloitus ja keppien edetessä otin etäisyyttä ja näin onnistui :) Toisena tehtävänä putkeen irtoamista, eli keppien tilalle hyppy, hypylle takaakierto josta lähetys putkeen ja putken suulta lelulla härnäystä ja koira matkaan palkaten. Tällä sain Genaa kivasti irtoo putkeen ja tuli putkesta aika haipakkaa ulos :) Gena oli treeneissä mukavan energinen ja liikkui kivasti.


Keskiviikkona oli illalla aika suunnata Kiitorekun treeneihin. Rata oli oikea juoksurata, liikkua sai, eikä lepohetkiä ollut. Fannyn kanssa saatiin tänään hyviä aloituksia, kerran alkuun palautus niin johan pysyi :) Otin vastaan vetämällä kakkoselle josta kääntö hypylle, kolmoseen riitti veto (jesh) ja siintä linjaus putkeen. Hyvissä ajoin putkelle jotta ehdin kutoselle. Kuljetin seiskahypyn taakse ja tein pakkovalssi + valssi yhdistelmän. Vähän linjavenyi pussia päin, mutta muuten toimiva. Pussi sujui ongelmitta. Ysille liikkuvaa valssia josta puomille (ohjasin siis vas puolta). Puomin kontakti hyvä, tasainen vauhti Fannylla koko ajan. Yksitoista hypyltä kepeille, jesh myö saatiin puhdassuoritus. Kepeiltä hyvä haltuunotto ja putkeen. Neljällätoista niistoon tyylinen vetäsy yli ja persjättö, josta putkeen...jotta saisi etumatkaa ja ehtisi ohjaa hypyn. A:n jälkeen muurin takaakierto + valssi ja loppu hypyt. Olin ihan kuollut radan jälkeen, mutta kakkosen rimaa (kouluttajan mukaan koiran virhe, ei ohjauksesta johtuva) lukuunottamatta puhdasrata. Tehtiin perään uusi rata, jossa alkoi sitten vain näkyä koiran väsymyt. Ei irronnut/hakenut enää itse, jouduin saattamaan ja kannustamaan. Seiskalle tein takaakierto+päällejuoksun, joka toimi ok kuhan muistin kunnon vedon. 

Tauon jälkeen halusin Fannylle  pari lyhyttä pätkää, jotta saan vauhtia ja palkattua. Hyvä mieli koiralle. Otin sitten 1-5 välin ja 8-10 välin, joissa Fanny esitti taas oikein hyvää vauhtia :) Fanny sai paljon positiivista palautetta Kirsiltä, hän viimeeksi kevät kaudelle nähnyt meidän menevän. Fanny ansainnut paikkansa kakkosluokassa, on ruvennut itsenäistyy radalla sekä liikkuminen jäntevämpää.

Gena pääsi myös treenaaman, koska yksi treenaaja oli kipeänä, joten tuurattiin häntä. Genassa oli energiaa vaikka muille jakaa, vaikka eilen olikin treenit. Tein samalla tavalla aloituksen kuin Fannyn kanssa. Minun pitäisi muistaa Genan kanssa luottaa siihen enemmän kuin mitä nyt tein. Varmistelin ihan liikaa esteillä. Genan ohjasin seiskalla takaakierto + päällejuoksulla koska se sopii Genalle paremmin kuin Fannylle (tai ainakin enemmän tehty). Vähän meinasi tulla koira jaloille, mutta kiltti koira totteli tumpeloa ohjaajaa. Puomin ohjasin vas puolelta, vetämällä alas. Vähän oli minulta huolimaton ohjaus joten kontakti oli hilkulla. Ensimmäinen keppisisäänvienti ei osunut kun ei taipunut ekaan väliin. Kepit meni hyvällä energialla. 14 hypyn niisto + persjättö toimi Genalla hyvin, mutta ei irronnut putkeen ellen ottanut sivuaskelta kohti putkea mikä hidasti minua. Loppu samoin kuin Fannyn kanssa. Otettiin vielä vähän puomia, että Kirsi palkkasi lelua vetämällä alastulossa. 

Tauon jälkeen halusin myös Genan kanssa ottaa vain pari pätkää, jotta jäisi hyvä energinen fiilis koiralle. Otin 1-5 ja 13-17, Genassa riitti vielä hyvin energiaa ja vauhtia oli. 14 hyppy muuten edelleen ok, mutta tarvitsi pienen törkkäyksen minulta putkeen. Pelkkä käden käyttö ei riittänyt, mutta oli parempi. Jäi todella hyvä fiilis treenistä. Kirsi sanoi, että ei uskoisi että koira ollut sairaslomalla, siihen malliin painoi energisesti menemään. Eikä näyttänyt kunto tulevan vastaan :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti