torstai 19. kesäkuuta 2014

Kisan jälkeisiä tunnelmia treeneissä



Ed.päivänä vasta Fanny huhki kaksi mahtavaa agilityrataa kisoissa, mutta perjantai iltana kutsui jo treeni ympyrät. Ajattelin lähteä kokeilee, millä fiiliksellä koira on. Jos olisi väsynyt, tehtäisiin lyhyt iloa tuottava treeni, jos energiaa vielä niin normitreeni muiden mukana. Fanny olikin ihan oma energinen itsensä. Ei ollut tietoakaan eilisistä radoista, vauhtia löytyi, mutta korvatkin oli tallessa. Koutsi oli ottanut keskiviikon kakkosten luokan radan meille treenattavaksi, mitä nyt pari kohtaa meni vähän eritavalla, mutta hyvä rata oli...miust jopa vaikeampi näin kuin mitä alkuperäinen rata olisi ollut.  Fannyn kanssa taas paikalla oloa ennen treenivuoroja, miust jopa tuntuu, että sillä oikeasti saan Fannya paremmin kuulolle.

Aloituksessa taas koettelin Fannyn kestävyyttä kuten treeneissä kuuluukin. Menin puomin eteen ottamaan koiran vastaan josta syöttö putkeen, muutaman kerran jouduin lähtöön palauttaa ennenkuin päästiin suorittamaan. Alku meni super. Hypyn ja keinun väliin tökerö pikku valssi, että sain itseni keinun toiselle puolelle, kun rengas oli aika pahasti tyrkyllä. Keinun meni jostain syystä hitaasti, mutta palkkasin. Putkesta ampasi renkaan ja hypyn, ei imenyt puomille kuten epäilin. Olin ajatellut, et ysil tarvii vetästä puol valssilla, mutta pieni veto riitti. A:n tuli taas rauhassa alas. Slalom sujui hienosti (menin keppien puolelta). Muurin jälkeen pyöristin linjaa kepeille ja pujoitteli hyvällä vauhdilla. Okseri ei ollut ongelma. 0-rata :) Ei ne kisaradat vahinkoja olleet ;) Toisella kiekalla hypyn ja keinun välinen valssi ei onnistunut hyvin vaan koira meni selän takaa keinulle (oli reippaampi suoritus) ja kepeillä jätti yhden välistä, muuten aivan super. Koutsi sanoi, että keinulla voisi alkaa tekee treeneis ainakin takaaleikkauksia, että oppisi niihin, uskoi Fannyn sellaisen kestävän. Mahti fiilis tästä viikosta :)


Keskiviikkona päästiin Fannyn kanssa pitkästä aikaa Kiitorekun treeneihin. Sen verran ikävästi harkka- ja työvuorot nyt osuneet että en ole päässyt Lemille treenaamaan. Sampo oli ottanut treeniin vaikutteita sm-kisoista (joista muuten tuli medeis sm kultaa omaan seuraan :D ). Fannylla oli taas suuria malttamattomuus ongelmia lähdöissä kun koettelin taas rajoja. Aloituksessa pakkovalssi, siinä miun ajoitus oli todella tärkeä, muutamia toistoja sa tehdä, että lopulta sieltä tuli super linjainen ja vauhdikas suoritus, jossa koira ei törmännyt ohjaajaan. Puomin veti tänään hyvällä draivilla ja kontaktiin osuttiin. Keppivienti haastava, halusin vähän pyöristää kulmaa, pitää vain varoa, että en mene liian pitkällä. Kepeillä oli paha häiriö kun vuoroa odottavat olivat aivan vieressä. Ekoilla kerroilla lähti väliä liian aikasee, mutta kun toistoja tuli, niin super suorituksia teki häiriössä ja Fanny oikeasti löytänyt kepeillä vauhtia :) Vitoselle pieni jarru, jotta kääntyi putkeen eikä puomille ampaissut. Lähetin putkeen ja menin suoraan seiskan vastaanottamaan josta helppo jatkaa renkaalle. A:lta hypylle viennissä oli tärkeää, että oma kroppa näytti koko ajan kohti putkea, kun ensin oma asento oli suoraan hypylle ja sit tiukka käännös putkeen, niin rima tuli alas...kun muistin oman asennon/näytön alusta asti niin koira tiesi mihin mennään ja rima pysyi. Kolmentoista tyrkkäsin taakse ja neljäntoista työnsin, ja pieni veto mukaan putkeen. Fanny meni tämän tosi hyvillä ja esteitä viistävillä linjoilla, ei mitää ongelmia. Sit vielä hypylle valssi ja loppu putki + palkka. Treeni oli todella onnistunut ja Fanny oli pätevää. Paljon hyviä juttuja meille, erityisesti keppien häiriötreeni oli todella hyvä asia. :)

Perjantaina ei treenejä olekaan kun on juhannus (tämä viettää juhannuksen harjoittelussa :( ). Vielä olisi tämä ja ens viikko harjoittelua, sitten tämä rääkki olisi tältä osin ohi. Pääsisi taas normielämään takaisin.

Loppuun vielä koirista kuvat kun pääsivät molemmat käymään shampoo pesulla piiiitkästä aikaa ja Fannylta nypitty kaikki irtoava karva irti. Häntä erityisesti aiheuttaa huvitusta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti