perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kisakirjaan ensimmäinen merkintä

12.6 LAU järjesti kotikisat iltakisana omalla hallillaan. Fanny oli ilmoitettu molemmille ykkösen radoille. Tottakai juuri kisapaikalle saavuttuani taivas päätti revetä...siinä sitten mietin, että mitenhän Fanny kulkee sateessa kun ei olla sateessa koskaan edes treenattu. Mietin jo muutenkin, että mitähän mahtaa kisoista tulla kun lähes viikko edellisestä treenistä. Päiväl oli tarkoitus käydä energiaa tuhoo hallilla, mutta sopivat ajat oli varattuja joten toivoin, että lämppäesteillä ehdin tekee tarvittavan. Lämpässä olikin myös kepit, joten niitäkin päästiin parit ottaa, mikä oli mahtava juttu. Ulkona lämpätessä ei ainakaa Fannya sade haitannut. Tuomarin meillä oli Elina Hannikainen, jonka radoista olen tykännyt, ja Wuoksen kisoissa tuli mukavia tuloksia. Sateen takia molemmat radat pidettiin sisällä, mikä oli minusta ihan kiva päätös, vaikka ei ollakaan sokerista. Ennen lähtöjä otin paikalla pysymistä hallissa häiriössä, jolla sain Fannyn kuuntelemaan. Koskan lähtijöitä oli vähän, Fanny sai kököttää tutustumiset seinässä kiinni.


Ekana meillä oli agilityrata. Rata oli hyvin selkeä linjainen, mutta pari tarkkaa kohtaa oli. Moni kosahti jo puomille mentäessä kun menikin putkeen. Alun otin siis hyvin varmasti. Ohjasin tarkasti puomille, en antanut mahdollisuutta mennä putkeen. Pusseen meni ongelmitta :) Ohjasin hypyt tarkasti. Putkelle tein takaaleikkauksen. Muurin jälkeen Fannyn linja venyi kun tein hypyn ja keinun väliin valssia, mutta sain koiran tuotua hypylle. Keinun meni reippaasti. Annoin varuiksi odota käskyn niin pysähtyi odottamaan. Putkeen saatoin ettei mene harhaan. Sitten jännitin keppejä, mutta annoin koiralle aikaa itse tehdä ratkaisun ja Fannyhan meni kepit mahtavasti. Vikasta välistä ampaisi aivan järkkyyn loppu kiriin, en mie ehtinyt mukaan. Oli jo menny renkaan kun mie sain juoksun päälle. Meni sellaista imua kohti vikaa hyppyä, että olin varma koiran suorituksesta, mutta ei.. Koira teki äkkijarrun esteen eteen ja käänty miuta kattoo...kuin kysyen "mihin sie jäit, voinko mennä tätä". Ois pitänyt karjua ja huitoa minkä ehtii...ja pysähty viel just esteen eteen...et sielt tuli se kielto ja 5v. Aika ois riittänyt nollatulokseen, vaikka pysähtyi ja linja yhdel hypyl venyi...aikaa jäi jopa -2.10. Tulos 5, sij 1. 


Toisena ratana meillä oli hyppyrata. Tässä radassa oli muutama haasteellisempi kohta hyppykulmien takia. Lähdössä ei taaskaan turhia riskejä, joten molemmissa kesti hyvin tänään. Ohjasin vas puolta putkeen, jälleen kepeillä rauhoitin tilanteen ja annoin Fannyn tehdä ratkaisun. Jälleen Fanny palkitsi siintä ja kepit meni hienosti. Pituuden jälkeen hyvä vienti hypylle josta pienen pieni tyrkkäys muurille ja ohjaus putkeen. Putkeen perään persjättö, vähän meinasi Fanny hakea väärään käteen, mutta pieni heristys oik kädellä auttoi ja lukitsi oikean puolen ja hypyn ajoissa. Sen verran kuitenkin ajautui linjalta, että seuraavalle hypylle jouduin huutaa käskyä roimasti ja käsillä huitoa, mutta sinne sain. Liikkuva valssi ja pussiin...hieno likka meni sinne hienosti ja sitten suoraa linjaa kohti putkea. Koiran ollessa putkessa ehdin vähän huokaista ja melkein jo uskoin loppu tulokseen. Vikan hypyn jälkeen repesin ja koira sai isot kiitokset. Aika riitti hienosti -5.41 ja 0vp, 0-tulos ja LUVA (ensimmäinen merkintä kisakirjaan), sij 1. Tuplanolla oli niin lähellä, kyllä pikkasen harmitti täytyy myöntää, ois ollut ohjaajankin ensimmäinen. 

Fanny pääsi siis kahdesti ykköspallilla vierailee, kyllä Elinakin harmitteli ekan radan tilannetta, mutta hyppyradan palkintojen jaossa jo onnitteli kun sitten kaikki napsahti kohdilleen. Fanny oli kyllä tänään mahtava, vauhtia ja energiaa oli, mutta se kanavoitui oikeisiin asioihin ja oma ohjauskin toimi. Nyt tuntuu jo, että kisoissa Fannylta voi vaatia tuloksia, enää tavoitteen ei tarvii olla pysyä radalla yms. Jesh!!


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti