sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Jenna Caloanderin koulutus 9.11

Olin ilmoittanut Fannyn Jenna Caloanderin koulutukseen. Meidän ryhmä koostui mölleistä, mutta meillä oli sama rata kuin 3 luokkalaisilla. Mölleille se vain pätkästiin 3-5 esteen pätkiin ja pätkiä helpotettiin tarvittaessa. Fanny aiheutti Jennassa ihmetystä, "onko tuo yli iso göötti". Tunnisti rodun, mutta hänen koulutusryhmässä treenaa Tulikäpälän Saara Savusukeltaja, joka on Suomen pienimpiä ellei jopa pienin göötti. Tämä tuli Jennalle yllätyksenä :) Vähän rata arvelutti, tuntui möllikoiralle todella haastavalta ja Fannylla takana useamman viikon treenitauko (ei olle koulutusryhmiin päästy kolmeen viikkoon ja työt ja koulu ollu niin ettei ole hallille päässyt/ehtinyt/jaksanut), tiedä kuinka saisin "hävetä" Fannyn touhuja. Osattaisiinko mitää?

Suuntaa antava
Fanny ylitti kaikki odotukseni ja toiveeni jo heti ensimmäisestä tehtävästä lähtien mikä oli jo todella haastava meille, aivan uusi asia - leijeröinti. Tarkoitus oli siis leijeröidä 3 hyppy. Epäillen lähdin tehtävää tekemään...Jenna tahtoi nähdä ensin oman suorituksen ja tarvittaessa auttoi sen jälkeen. Fanny ylitti kaikki odotukset, ensimmäiselle yrittämällä leijeröi puhtaasti kolmoshypyn ja hyppäsin kakkosen. Oma ohjaus meni liian lähellä kolmosta ja kaadoin siivekkeen, mutta se ei Fannya haitannut, mie olin aivan haltioissani ja niin oli kouluttajakin :) Tehtiin tämä vielä toisen kerran, varmistettiin ettei ollut onnen kantamoinen, mutta ei ollut, meni vielä paremmin :) Sitten tehtiin neljä ekaa estettä. Leijeröinti oli mahtava, kakkosella kääntyi tiukasti, kolmosella pieni tyrkkäys kädellä ettei vaan juossut miun perässä ohi. Sitten 4-7, jossa vitonen oli vähän haastava meille, tai siis miulle. Miun piti olla tarkka omasta linjasta, tehdä pieni tyrkkäys että Fanny otti vitosen ja olla ajoissa että sain persjätön ajoissa valmiiksi. Kutosen Fanny suoritti hienosti, Jenna antoi erityis kiitosta siintä, kuulemma tiukin kaari kutoselta ja puomille oli meidän suorittama. :) Puomi tehtii juoksuna. Sitten meille seuraava uusi asia, eli poispäinkääntö. Puomilta poispäinkääntö putkeen ja palkkaus. Jestas miten mahtavasti koira lukee miun liikettä, olin varma ettei irtoaisi, mutta Fanny meni empimättä putkeen ja oltiin Jennan kanssa haltioissaan. :) Sitten tehtiin 8-11 pätkä. Poispäinkääntö toimi edelleen ja sain 9 ja 10 hypylle hyvin etumatkaa jolloin 11 takakierto oli helppo. Sitten otettiin 10-11 takaakierrot ja vitsi että olin ylpeä naperosta, teki todella tiukat käännökset. Vein molemmat takaakierrot oikean siivekkeen kautta jolloin 10 hypyllä sain kääntää vasemman siivekkeen vierestä tiukasti. Vitsi, että oli upea! Kääntyy todella upeasti! Otettiin sitten putki yhdistelmä jossa tuli taas leijeröinti, kun puomi esti vierestä ohjaamisen. Menin kuitenkin vähän lähemmäksi, mut en nyt kuitenkin puomiin kiinni ohjaamaan. Fanny ei miuta edes vilkaissut vaan rallitti menemään putkesta putkeen :) Tähän oli hyvä ottaa tauko.

Toisella treenikerralla oli vain vähn aikaa joten tehtiin 15 hyppyä jossa oli tarkoitus ohjata sylkkärillä hyppy. Ensin namilla opeteltiin koiran kanssa liikettä siivekkeen ympäri. Sitten koiralle pieni vauhti. Fannylle tuntui olevan ihan itsestään selvää. Sitten Fanny putken viereen ja sieltä vauhtia, itsekin otin oman liikkeen mukaan...Fannyn nimellä hidastus ja sylkkäri + palkkaus -> nappi suoritus. Tehtiin muutama toisto. Fanny oli super, vaikka miun oma paikka jäi kerran ihan liian eteen, eli liikaa siivekkeen kohdalle niin Fanny teki silti puhtaasti. Jennan mukaan vasta varmemman koiran olisi tuo pitänyt kyetä tekemään, eli korjata ohjaajan virhe. Miun napero <3

 Jenna kyseli miulta, että paljonko koiralla olikaan ikää ja ollaanko kisattu. Yllättyi että koira alle 2v vielä eikä olla edes epiksissä käyty. Koira on Jennan mielestä ehdottomasti kisavalmis, ei epäilystäkään hänen mielestään. Mie hieman olen erimieltä, tarvitaan varmuutta vielä, häiriö treeniä sekä kepit saatava varmemmiksi, mutta koulutuksen esitys oli kyllä niin mahtavaa, mitä en yhtää osannut ennustaa. Kuulemma vähintään epiksiin meidän pitää osallistua Fannyn kanssa jatkossa. Viralliset olen asettanut tavoitteeksi ensi kaudelle.


Ei myö nyt Fannyn kanssa ihan suoraan tauolta Jennan koulutukseen menty vaan edellisenä päivänä osallistuttiin ryhmätreeneihin. Saatiin kunnolla oppia kun paikalla oli Fannyn lisäksi yksi. Ekassa tehtävässä putkeen irtoaminen, kakkonen niistettiin ja ohjattiin takaakiertoon josta itse reippaasti liikkeelle vieden seuraavaan takaakiertoon jonka jälkeen rytmitys jolloin koira kääntyi vitosen jälkeen kohti ohjaaja pelkästään sillä ja vienti kutoselle ja putkeen helpottui. Itsehän olin ajatellut vitoselle ennakoivaa valssia, mutta sillä jopa kaarre oli ehkäpä vähän isompi.

Toisessa pätkässä Fanny koetteli lähdössä miuta, ei ois malttanut odottaa...noh käytettiin sitten lähdössä pysymiseen aikaa. Kakkosen takaakierto oik siivekkeen kautta ja valssilla puolen vaihto. Putken jälkeen persjättö. A:n alastulon otti rauhallisesti. Ekalla kerralla heitin takaakierrolle kauimmaisen siivekkeen kautta ja pieni työntö pituudelle jonka jälkeen hirtto jotta ohitettiin putken suu. Vapautus meni vähän pitkäksi, mutta löysi putken suun, ei mennyt väärään mikä pääasia. Toisella kerralla sitten opeteltiin minulle ja koiralle uusi ohjaus eli backlap. A:n jälkeen valssi, koira vas siivekkeen kautta takaakiertoon, oma paikka säilyy ja heitetään kädellä ja painon siirrolla koira kääntymäänkin kauimman siiveekkeen kautta takaisin esteen taakse jolloin koiralla oli suora linja pituudelle. Fanny yllätti minut täysin, vaikka vähän epäröi miuta kohti hypätä, hyppäsi kuitenkin ja irtosi takasiivekkeen kiertoon ongelmitta...täydellistä :) Ja sain hirtosta irtoamisen aikasemmin jolloin putkeen meni oli sujuvampi :)

Lopuksi kepeillä toistoja. Fannylle oli haastavaa kun toinen ryhmäläinen treenasi kontakteja samalla, kävi kahdesti tai kolmesti omilla teillä :( Yllättävän hyvin muisti kepit, pari korjausta, vauhti ei paras, mutta kolmen viikon tauon jälkeen olin tyytyväinen, koska onnistumisia tuli enemmän. Etupalkalle yritti karata. Lopuksi vielä puomia ja A:ta itsenäisesti. Fanny ruvennut oikeasti juoksee puomin, eikä vaan löntystä alas vaan tulee reippaasti :)

Olin pe ja la treenien jälkeen niin onnellinen Fannyn osaamisesta ja menosta. Vauhtia ja energiaa oli, mutta se kanavoitui työntekoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti