lauantai 16. marraskuuta 2013

Fanny korkkasi agility kisauransa

 Kyllähän tätä etenkin viime viikolla tuli paljon pyöriteltyä...osallistuuko vaiko eikö kun koiralla oli lähes 3 viikon treenitauko töiden ja koulun takia, mutta kun kolmet edeltävät treenit meni hyvin sekä kouluttajat kannusti ja erityisesti Jenna Caloander käski osallistua, kai minun oli sitten Fanny ilmoitettava. Tein vielä ennakkoilmoittautumisen, niin en voinut jäädä kotia sohvalle makoilee perusteluna väsymys. 

Kisa järjestys oli kilpailevat - möllit ja vielä medi - maksi - mini, alkuun tätä kirosin kun tajusin että ilta venyy, mutta sitten kun aloin asiaa miettiä tajusin, että mini möllit menee viimeisenä jolloin vähiten enää porukkaa paikalla :) Kilpailevien aikana kävin heittää ainakin puolen tunnin lenkin ja maksi möllien kanssa vielä lämppäämässä, josko koiralta vähän saisi höyryjä pois, että alusta asti olisi kuulolla..Otin Fannyn lämpän jälkeen hetkeksi halliin, pääsi vähän tutustuu tunnelmaan (ihmisiä ja koiria). Otettiin istuen paikalla oloa hihnassa ja leikittiin hälinässä. Paikalla oloa ei ihan malttanut, mutta aina oli kuitenkin miun luokse tulossa.


 Titi Mäkelä oli suunnitellut reippaan mölliradan. Piirrustukseen nähden 3 hyppy oli jyrkässä kulmassa, koira ajautui helposti ohi jos ei vetänyt tarpeeksi. Lähtöön menin asenteella, että jos näyttää ettei kestä niin yhtäaikainen lähtö, ei ruveta riskeeraamaan, että lähtee yleisön suuntaan tai koirien luo. Fanny otti lähdössä jo katseen kohti rataa, eikä katsellut yleisöä tai haukkuvia koiria, mutta jouduin ottaa lentävän lähdön, oli niin täpinöissään oleva. 3 hypyllä sitten kävi se virhe, että kuvittelin koiran kääntyvän, mutta eihän se mitenkään sillä vauhdilla ehtinyt kääntyy kun en jo kakkoselle tullessa mittää tehnyt, joten ajautui ohi. Yritin lennosta, sitten korjata, mutta meni uudestaan ohi ja kävi vilasee samalla ratahenkilöitä jotka oli vieres. Sen enempää ei välittänyt vaan tuli kiltisti luokse (tuomarista ei välittänyt). Sitten rauhoitin tilanteen ja otin vauhdin pois ja otettiin uusi lähtö kolmoselta. A:n kontaktin otti nätisti vauhdissa ja sain hyvin ohjattua vas pääähän putkea ajatuksena parempi linja seuraaville. Noh, sitten miulle kävi aivopiuru ja kuvittelin, että kyllähän se koira miun mukaan lähtee. Olin jo seiskan takana menossa kasille. Noh, Fanny ampasi seiskalta A:lle. Millo mie muistan, että Fanny tykkää kontakteista... Loppurata menikin sitten kuin vettä vaan, kuhan saatiin 8 hyppy suoritettua. Vauhtia oli, irtosi miusta, kontaktit otti nätisti :) Radan jälkeen kunnon leikkituokio.

Tuloksellahan en voi mairitella.. 3xk 2xhyl, eli 35vp ja aikaa meni yli +2.94, tuloksena 37.94. Mutta siintä vähät väliä. Meidän tavoitteet täyttyi. Korkattiin karkelot ja koira teki häiriöistä huolimatta miun kanssa töitä radalla kera mielettömän vauhdin. Oman ohjauksen vaan ois pitänyt olla paljon paljon napakampi ja ennakoivampi. Ja miun pelko, että Fanny karkaisi ihmisten ja koirien luo, ei toteutunut. Tästä voimme jatkaa innolla eteenpäin :)
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti